4 trucuri pentru uscarea rapidă a hainelor
 

4 trucuri pentru uscarea rapidă a hainelor

Fierul de călcat, uscătorul de păr și chiar un prosop mare pot fi aliați de nădejde atunci când vine vorba de uscarea mai rapidă a hainelor. Aflați cum să le utilizați!
4 trucuri pentru uscarea rapidă a hainelor

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Treburile casnice necesită timp. Gătitul, curățarea casei, îngrijirea familiei, spălarea și uscarea rapidă a hainelor nu sunt sarcini ușoare. Trucurile sunt necesare pentru a face viața de zi cu zi mult mai suportabilă.

Când vine vorba de uscarea rapidă a hainelor, utilizarea unui uscător ar putea fi o opțiune excelentă. Cu toate acestea, mulți spun că dăunează îmbrăcămintei, iar alții nu au un asemenea dispozitiv. Oricum ar fi cazul, aceste 4 trucuri pentru a usca rapid hainele vor fi de mare ajutor!

4 trucuri pentru uscarea rapidă a hainelor

1. Folosiți un uscător de păr

În cazul în care timpul este scurt, acest truc vă poate scăpa de o mulțime de probleme. Dacă aveți de gând să utilizați uscătorul, luați în considerare următorii pași:

  1. Stoarceți hainele cât mai mult posibil și agățați-le cu un cârlig.
  2. Porniți uscătorul de păr și, în funcție de materialul hainelor, setați temperatura. În cazul în care este vorba de lână sau o țesătură impermeabilă, temperatura scăzută este cea recomandată. Pentru alte tipuri de țesătură, este recomandat să folosiți aerul fierbinte.
  3. Asigurați-vă că nu lipiți uscătorul de îmbrăcăminte. Acest lucru le poate arde sau decolora.
  4. În timp ce uscați cu o mână, mutați haina cu cealaltă pentru a accelera uscarea. Amintiți-vă că buzunarele și brâul pantalonilor sunt mai dificil de uscat, așa că trebuie să investiți o mare parte din timp în aceste zone.

2. Cel mai bun aliat: aerul

Țineți cont de aceste informații pentru a usca hainele în aer liber:

  1. Stoarceți hainele înainte de a le atârna. Cu cât haina are mai multă apă, cu atât va avea de mai mult timp să se usuce.
  2. Încercați ca atunci când atârnați hainele să nu le înghesuiți, astfel încât aerul să se poată strecura printre ele și să evitați mirosul urât.
  3. Dacă este o zi însorită, profitați de ea. Cu toate acestea, evitați agățarea hainelor închise la culoare la soare, deoarece se pot decolora.
  4. În caz de zi ploioasă sau cu zăpadă, interiorul este cea mai bună opțiune. Pentru a face acest lucru, căutați cel mai cald loc din casă și folosiți un uscător de rufe pliabil.
  5. Un alt truc este întinderea hainelor pe o suprafață orizontală. Evitați să faceți asta pe o suprafață de lemn, deoarece se poate uda.
Uscarea rapidă a hainelor la soare

3. Folosiți fierul de călcat pentru uscarea rapidă a hainelor

Poate că ați folosit deja acest truc, dar nu este rău să îl menționăm. Urmați acești pași:

  1. Stoarceți foarte bine îmbrăcămintea.
  2. Puneți un prosop sub îmbrăcăminte. Acesta va capta aburul și umezeala, iar hainele se vor usca mai repede.
  3. Evitați să folosiți un nivel ridicat de temperatură, deoarece poate provoca arderea hainelor.
  4. Amintiți-vă că buzunarele și talia pantalonilor se usucă mai greu.
  5. Călcarea îmbrăcămintei mai repede decât de obicei, când hainele sunt umede, crește riscul de a lăsa urme.

4. Folosiți un prosop mare

Doriți să eliminați excesul de apă? Ați încercat să folosiți un prosop? Urmați aceste instrucțiuni:

  1. Așezați un prosop mare pe o suprafață plană și puneți îmbrăcămintea deasupra.
  2. Asigurați-vă că toate hainele se află pe prosop.
  3. Rotiți prosopul de la un capăt la altul.
  4. Apoi, strângeți prosopul cât puteți, derulați-l și scoateți hainele din el.
  5. Aerisiți îmbrăcămintea, care se va usca mai repede în aer liber.

Recomandăm: Balsam de rufe natural, fără substanțe toxice

Prosoape pufoase
Prosoapele sunt aliați importanți pentru uscarea hainelor. Aflați cum să profitați de ele pentru a reduce timpul necesar sarcinii!

Uscați rapid hainele când timpul este scurt

Când nu aveți un uscător de rufe, uscarea hainelor poate fi un factor de stres dacă aveți nevoie de ele cât mai curând posibil. Pentru a realiza acest lucru, există mai multe trucuri pe care le puteți folosi.

Folosirea fierului de călcat sau a uscătorului de păr este o opțiune bună; amintiți-vă doar că, pentru a evita arderea articolului de îmbrăcăminte, temperatura trebuie adaptată la tipul țesăturii.

În plus, uscarea în aer liber este o practică veche care nu s-a demodat datorită eficacității sale. Asigurați-vă că vă agățați hainele fără a le îngrămădi, astfel încât aerul să își poată face treaba și să nu apară mirosul urât.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ramos Velásquez, Carlos Felipe. Desarrollo textil para el secado rápido de ropa. BS thesis. Bogotá-Uniandes, 2004.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.