5 sfaturi utile atunci când închiriezi casa
Vă gândiți la posibilitatea ca proprietatea voastră să genereze un avantaj economic? Înțelegem că închirierea proprietății poate părea o sarcină oarecum complexă, așa că dorim să vă împărtășim 5 sfaturi utile atunci când închiriezi casa. A avea o casă goală care generează doar cheltuieli nu este o idee bună.
Atunci când închiriați casa, recuperați o parte din investiție și dați altcuiva posibilitatea de a locui într-un cămin închiriat. Dacă luați toate măsurile de precauție necesare și respectați sfaturile cu privire la tarife, condiții și alte aspecte legale, închirierea proprietății vă poate aduce beneficii mari.
5 sfaturi utile atunci când închiriezi casa
Potrivit unei publicații, mai mult de 80% din populația țării deține cel puțin o proprietate. De asemenea, există o cerere mare de închiriere de case. În acest context, merită să încercați să vă închiriați casa.
1. Stabiliți prețul de închiriere
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să puneți un preț pe închirierea proprietății. Pentru aceasta, puteți consulta o agenție imobiliară sau puteți efectua un sondaj în zonă pentru a evalua tarifele.
Există multe portaluri pentru închirierea imobilelor, deci această sarcină va fi mai simplă decât pare. Amintiți-vă că valorile fluctuează și că chiria poate avea creșteri pe care ar trebui să le luați în considerare.
2. Alegeți un chiriaș de încredere
Dacă nu aveți nicio urgență în a vă închiria casa, acordați-vă timp pentru a selecta cu atenție viitorul chiriaș. În mod ideal, are grijă de casă ca și cum ar fi a lui, plătește la timp și are un comportament decent.
Când credeți că ați întâlnit persoana potrivită, verificați-i solvabilitatea financiară printr-un contract. De asemenea, există bănci de date în care se ține o evidență a debitorilor.
O altă măsură de precauție pe care o puteți lua este să discutați cu foștii proprietari ai caselor pe care potențialul chiriaș le-a ocupat.
3. Respectați reglementările în vigoare
Contractele de închiriere sunt reglementate de legile contractelor de leasing urban. Puteți stabili termenii contractului, datele de plată și ce trebuie să faceți în caz de neconformitate. În ceea ce privește termenii, casa se închiriază pentru minim 6 luni și maxim 3 ani.
Pentru a evita orice fel de probleme, asigurați-vă că totul este trecut în contract.
4. Faceți un contract corect
Vrem să evidențiem importanța încheierii unui contract printr-un profesionist dedicat tranzacțiilor imobiliare. Un document echitabil pentru ambele părți este esențial.
În cazul în care închiriați casa mobilată, este esențial să faceți un inventar a tot ceea ce există (și în ce stare se află). Stabiliți în contract despăgubiri pentru eventuale stricăciuni.
Recomandăm: 4 adaptări pentru o casă cu bătrâni
5. Aranjați proprietatea
În același mod în care veți cere locatarului să păstreze casa în stare bună, trebuie să o oferiți în stare perfectă. Curată, cu toate serviciile funcționând corect. Eliminați toate obiectele personale.
Încercați să mențineți o relație bună cu persoana care va locui în casa sau apartamentul vostru. Dacă credeți că este un chiriaș solvent, atunci puteți renunța la anumite cereri sau puteți îmbunătăți serviciile.
Avantajele și dezavantajele închirierii casei
Există multe avantaje ale închirierii proprietății. Printre acestea, putem menționa un venit lunar care poate fi utilizat pentru valorificare, economisire și reinvestire.
Un alt motiv este securitatea. Proprietatea nu va mai fi vacantă și nu va mai atrage hoții. De asemenea, cineva poate detecta posibilele probleme structurale la timp.
Merită clarificat faptul că, dacă decideți să vă închiriați proprietatea, există și dezavantaje. De exemplu, nici măcar cel mai bun chiriaș din lume nu va fi la fel de atent ca voi.
În plus, dacă contractul de închiriere nu este bine pregătit, ați putea fi implicați în probleme de plată sau evacuare. Dacă nu actualizați în mod regulat prețul de închiriere, ați putea pierde bani.
Recomandăm: 8 sfaturi pentru a avea o casă rezistentă la animale de companie
Aceste sfaturi utile atunci când închiriezi casa sunt doar începutul
După cum am menționat deja, contractul de închiriere este cea mai mare garanție. Stabiliți garanții suplimentare, adăugați clauze pentru daune, copii și animale de companie. Pe scurt, faceți tot ceea ce vă oferă liniște sufletească ca proprietari.
Credem că merită să vă închiriați casa, atât timp cât luați toate măsurile de precauție pertinente.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ley de arrendamientos urbanos. España.
- Pareja Eastaway, M., & Sánchez-Martínez, T. (2016). El alquiler privado como vivienda social en España. Ciudad y Territorio. Estudios Territoriales, 2016, num. 189, p. 383-397.
- García Montalvo, J. (2006). Deconstruyendo la burbuja: expectativas de revalorización y precio de la vivienda en España. Papeles de economía española, 109, 44-75.
- Mayordomo Tello, P. (2019). Causas que afectan a la subida de precios de alquiler y alternativa entre comprar o alquilar viviendas en la actualidad.
- de la Osa Bonilla, J. R. (2016). El desapalancamiento en España. Situación actual y perspectivas del crédito hipotecario y la vivienda. Análisis Financiero, (131), 24-41.
- García, M. (2020). Alquiler turístico y alquiler de temporada. Diferencias e implicaciones derivadas en España. Revista Internacional de Turismo y Empresa. RITUREM, 4(1), 135-143.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.