Idei pentru renovarea zonei chiuvetei - Doza de Sănătate
 

Idei pentru renovarea zonei chiuvetei

Zona chiuvetei este un loc minunat pe care îl poți renova pentru a-ți face casa mai confortabilă. Există multe modalități de a face acest lucru, care sunt simple, ieftine și - cel mai important - care arată excelent. Citește acest articol pentru a afla câteva sfaturi!
Idei pentru renovarea zonei chiuvetei

Ultima actualizare: 28 martie, 2021

Oamenii cred în mod greșit că realizarea renovărilor – cum ar fi renovarea zonei chiuvetei – este prea costisitoare. Desigur, dacă angajezi un designer scump… Cu toate acestea, poți face singur unele schimbări eficiente, moderne și economice.

Noile tendințe ale modei creează intrigi, atenție și planuri. Acesta este modul în care apar noi tipuri de decor în fiecare zi, iar casa personală este un loc ideal pentru a explora noi stiluri.

Renovarea zonei chiuvetei este interesantă, deoarece este una dintre cele mai importante părți ale casei. Fiind una dintre zonele destinate igienei personale zilnice, este esențial ca aceasta să transmită mereu sentimentul de curățenie.

Citește mai departe pentru a descoperi câteva idei interesante!

5 idei pentru renovarea zonei chiuvetei

Primul pas pe care trebuie să-l iei în considerare când vine vorba de renovarea zonei chiuvetei este pregătirea. Această fază este esențială pentru cei care doresc să analizeze și să decidă ce elemente nu le plac și doresc să le schimbe cât mai curând posibil.

La fel, este momentul în care trebuie să definești tehnicile pe care le vei utiliza, precum și noile elemente pe care le vei adăuga și distribuția lor adecvată. Este esențial să faci un plan care să-ți permită să iei în considerare toate detaliile și să stabilești o schemă mintală clară a rezultatului pe care vrei să-l obții.

Există tot felul de idei, în funcție de gusturile și spațiul pe care îl ai la dispoziție. Renovarea zonei chiuvetei poate varia de la ceva simplu, la ceva exagerat de elaborat.

Aceasta este o zonă asociată în mod obișnuit cu curățenia, deci designul trebuie orientat în această direcție. Să aruncăm o privire la câteva sfaturi utile în acest sens!

1. Vopsirea pereților

Simpla schimbare a culorii pereților va produce modificări vizibile și va schimba total zona chiuvetei. Motivele sunt multe, fie pentru că vopseaua actuală nu arată bine, fie pentru că există o nouă culoare excelentă pe piață (o alegere mai bună pentru structura actuală a băii).

Cel mai important aspect este selectarea vopselei de bună calitate, care să garanteze rezistența acesteia în timp. Vopseaua de calitate nu se va deteriora din cauza unor factori precum umiditatea.

2. Vopsirea plăcilor ceramice

Există momente în care nu ai o problemă cu culoarea pereților, dar nu îți plac plăcile ceramice uzate sau de modă veche. În plus, este posibil ca acestea să nu fie deteriorate și să nu-ți permiți să le schimbi. Vestea bună este că există câteva alternative inovatoare pentru renovarea zonei chiuvetei folosind aceleași plăci ceramice.

Este un mod simplu și eficient: tot ce trebuie să faci este să dai o nouă viață faianței prin vopsire.

Mai întâi, trebuie să șlefuiești plăcile pentru ca vopseaua să adere la ele și apoi să le vopsești cu un produs glazurat. În cele din urmă, curăță chitul dintre plăci.

3. Montarea plăcilor adezive

Nu există o modalitate ușoară de schimbare a plăcilor care există de ceva timp. Acesta este motivul pentru care există o alternativă ieftină care poate oferi un design unic: plăcile adezive.

Aceasta este o alegere bună pentru acei oameni care consideră că sistemul de vopsire a plăcilor este prea complicat sau că schimbarea nu este suficient de amplă pentru a realiza ceea ce își doresc. Plăcile adezive sunt disponibile pe piață în diferite culori și modele pentru a fi îmbinate după bunul plac.

Mai întâi, trebuie să cureți peretele pentru ca adezivul să adere uniform. Apoi, îndepărtează folia de plastic și lipește plăcile. Există două opțiuni: cele care acoperă întregul perete și cele care pot fi montate doar pe o porțiune. Alege ce-ți place!

4. Tapet

Ok, nu-ți plac plăcile ceramice. S-ar putea să-ți placă această tehnică mai nouă de aplicare a tapetului. Tapetul poate acoperi întregul perete și înlocui vopseaua. Oamenii îl aleg pentru că modelele fac ca locul să pară mai modern și nu la fel de static.

De asemenea, această idee îți permite să recreezi un stil original cu alte tipuri de texturi. Tapetul din vinil este materialul recomandat pentru zona chiuvetei, deoarece rezistă la umiditate și este ușor de curățat.

REnovarea zonei chiuvetei din baie
Obiectele mici și decorațiunile fac parte din designul chiuvetei și sunt importante pentru aspectul final.

5. Mobilier și accesorii în zona chiuvetei

Poți renova luând în considerare elemente cheie, cum ar fi mobilierul. Încerci să renovezi fără modificări majore? Atunci păstrează aceleași elemente și vopsește-le pentru a se potrivi unui stil nou. Cu toate acestea, dacă vrei cu adevărat o schimbare dramatică, atunci include niște mobilier nou. Există multe piese la prețuri accesibile.

Nu subestima accesoriile, deoarece acestea adaugă o notă plăcută și interesantă spațiului. Oglinzile, rafturile și dulapurile pot adăuga o notă specială și, de asemenea, pot scoate în evidență culorile din jur.

Renovarea zonei chiuvetei necesită planificare

Câteva dintre recomandările finale pentru renovarea zonei chiuvetei sunt:

  • Fă o sesiune de brainstorming pentru a selecta o idee grozavă și apoi ajustează bugetul și execută-l fără improvizații.
  • Cere sfaturi tehnice pentru a evita deteriorarea produselor achiziționate și a chiuvetei.
  • Fii atent la fiecare detaliu, de la cel mai mare la cel mai mic. Acesta este secretul unui design de calitate.
  • Pune în practică mai multe idei în același timp dacă spațiul îți permite acest lucru. De exemplu, poți alterna tapetul din vinil cu plăcile vopsite dacă îți place combinația.

Sperăm că ți-au plăcut aceste sfaturi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Gibbs, Jenny, and Simon Osborne. Diseño de interiores: Guía útil para estudiantes y profesionales. Editorial Gustavo Gile, SA, 2006.
  • GUTIÉRREZ, PALOMA MIGOYA. “El color en el diseño de interiores.” CSIF Revistas (2010): 1-10.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.