5 trucuri pentru a te menține în formă când nu ai timp
Îți dorești să iei măsuri pentru a te menține în formă, să ai un stil de viață sănătos, să faci mișcare și să îți tonifiezi musculatura. Însă nu ai întotdeauna timp pentru a îndeplini aceste obiective.
Viața agitată de zi cu zi, orele lungi și obositoare petrecute la serviciu și toate sarcinile care te așteaptă când te întorci acasă îți răpesc aproape tot timpul și energia necesare pentru a face mișcare.
Știm cât este de greu să îți rupi din timpul prețios pentru a-ți îngriji corpul și a face sport. Tocmai de aceea îți oferim 5 sfaturi simple care îți pot fi de ajutor.
1. Gândește-te la beneficiile pentru sănătate și organism
În primul rând, trebuie să îți amintești de ce este necesar să faci exerciții fizice, chiar dacă nu prea ai timp.
Ai luat câteva kilograme în greutate, iar pantalonii sunt cam strâmți? Ai probleme musculare sau articulare? Sau ai nevoie de mișcare pentru a te simți mai bine?
Nu ai nevoie decât de voință și de puțin efort. Exercițiile fizice te ajută în privința problemelor menționate și îți îmbunătățesc starea generală de sănătate și stima de sine.
Ce mai aștepți? Pune-ți pantofii sport în picioare și apucă-te de treabă!
2. Mergi cu bicicleta pentru a te menține în formă
Mersul pe bicicletă este unul dintre cele mai bune exerciții pentru tonifierea corpului. Cvadricepșii, fesele și gambele tale vor arăta minunat. În plus, vei scăpa și de kilogramele în plus, dacă ai această problemă. Avantajul cel mai mare este că nici măcar nu îți vei da seama când se produc aceste transformări.
Poți folosi bicicleta pentru a te deplasa la serviciu, pentru a lua copiii de la școală sau pentru a rezolva diverse treburi prin oraș. Acest mijloc de transport este foarte distractiv și te menține în formă fără să simți că pierzi din timpul pe care l-ai fi putut valorifica într-un alt mod.
3. Descarcă o aplicație
Faptul că nu ai timp (sau simți că nu ai timp) să faci exerciții fizice nu este o scuză. Există numeroase aplicații care te ajută să faci mișcare și să-ți tonifiezi musculatura la tine acasă.
Vei găsi aplicații pentru antrenamente de yoga, fitness, pilates chiar și de 7 minute. Toate oferă instrucțiuni detaliate privind executarea mișcărilor și nu necesită un echipament special.
Poți alege zonele corpului pe care dorești să le antrenezi, precum și nivelul de intensitate a exercițiilor. Apoi, îți poți monitoriza progresul tot prin intermediul aplicației.
Va fi ca și cum ai avea propriul tău antrenor personal!
4. Ieși la alergat
În ultima vreme, alergatul a devenit o activitate fizică foarte populară. Este de înțeles, având în vedere că acest exercițiu oferă numeroase beneficii.
Alergatul întărește sistemul cardiovascular și stimulează eliberarea de endorfine, care îți oferă o stare extraordinară. În plus, acesta este unul dintre cele mai distractive exerciții în aer liber.
Alergatul nu îți răpește mult timp. Câteva minute de două sau de trei ori pe săptămână sunt de ajuns pentru a te menține în formă.
5. Ia suplimente nutriționale
Dacă îți soliciți corpul din ce în ce mai mult, un supliment nutrițional te ajută să te menții în formă și să ai un stil de viață sănătos.
Există o gamă largă de produse destinate sportivilor și persoanelor cu probleme musculare și articulare. Acestea îți oferă nutrienții de care ai nevoie pentru a-ți mări tonusul și rezistența musculară.
Alege suplimente nutriționale care nu conțin zahăr, grăsimi și gluten, au puține calorii și te încântă cu un gust răcoritor. Poți opta pentru produse bogate în aminoacizi, cum ar fi arginina, care te ajută să îți dezvolți rezistența musculară și să îți revii în urma antrenamentelor fizice.
Dacă vrei să îți tonifici musculatura, dacă faci mișcare și îți dorești să îți îngrijești mai bine corpul pentru a-ți îmbunătăți performanțele sau dacă ai pierdut multă masă musculară, suplimentele alimentare sunt cea mai bună alegere pentru tine.
Pe lângă punerea în practică a acestor 5 trucuri utile, este important să fii consecvent, să adopți un stil de viață sănătos și să îți monitorizezi dieta. Nu uita că sănătatea ta este cea mai importantă.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Issurin, V. (2011). Entrenamiento Deportivo Periodización en bloques. In Entrenamiento Deportivo Periodización en bloques.
- Cofré-Bolados, C., Sánchez-Aguilera, P., Zafra-Santos, E., & Espinoza-Salinas, A. (2016). Entrenamiento aeróbico de alta intensidad: Historia y fisiología clínica del ejercicio. Revista de La Universidad Industrial de Santander. Salud. https://doi.org/10.18273/revsal.v48n3-2016001
- Lapitan, M. (2009). OMS | Entrenamiento muscular del piso pélvico para la prevención y el tratamiento de la incontinencia urinaria y fecal en embarazadas y puérperas.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.