Refaci ficatul cu această plantă
Deși numele plantei este mai greu de pronunțat, proprietățile ei sunt de-a dreptul miraculoase. Se numește Desmodium Adscendens și crește în zonele umede ale Africii ecuatoriale. În acest articol, vă vom prezenta această plantă cu ajutorul căreia refaci ficatul bolnav.
Informații despre ficat – funcții
Înainte de a vorbi despre această plantă miraculoasă, ar fi bine să menționăm câteva lucruri despre ficat și funcțiile sale. Este organul care lucrează fără încetare pentru a ne menține în viață și sănătoși. De el depinde funcționarea organismului nostru, deoarece ficatul îl curăță de substanțele toxice.
Te-ar putea interesa și:
În ficat se sintetizează proteinele și se filtrează substanțele nocive ingerate odată cu alimentele sau băuturile consumate.
Ficatul este cel mai mare și mai complex organ din organismul uman. Îndeplinește împreună cu vezica biliară peste 500 de funcții. Este responsabil de reglarea metabolismului, de asimilarea vitaminelor, de buna funcționare a hormonilor și nu numai.
Ficatul are puterea de a se reface singur, dacă i se oferă elementele de care are nevoie. Mai mult, o parte din ficat poate crește la loc după ce a fost extirpată în urma unei operații. Dar, pentru acest lucru, cel puțin 25% din ficat trebuie să fie sănătos.
Ficatul este extrem de sensibil și se reface mai repede decât oricare alt organ. Dacă aveți obiceiul să consumați alcool, dacă există prea multe grăsimi în organism sau dacă suferiți de anumite boli sau dereglări metabolice, ficatul nu-și mai poate îndeplini toate funcțiile în mod corespuzător.
Există multe plante medicinale care oferă remedii cu ajutorul cărora refaci ficatul, de exemplu: armurariu, păpădia, ridichea neagră și anghinarea sălbatică. Desmodium Adscendens este însă cea mai puternică și are efecte absolut uimitoare.
Refaci ficatul bolnav cu Desmodium adscendens
Această plantă cu frunze de un verde deschis și tulpini târâtoare ce înconjoară palmieri sau cocotieri, crește în Africa. Ea produce flori de culoare mov deschis și fructe lungi de aproximativ 25 de cm. I se mai spune “Amor seco” sau “Spate puternic”.
În țări precum Senegal, Congo sau Coasta de Fildeș, această plantă se folosește de sute de ani. În Ghana, de exemplu, este folosită ca remediu naturist pentru astm, dizenterie, constipație și crampe abdominale.
A fost introdusă în medicina modernă în 1960 de către doi doctori francezi, în timp ce făceau muncă voluntară în această regiune.
Această plantă este recomandată persoanelor care suferă de hepatită, pe care o poate vindeca în câteva săptămâni. Vracii locali știu foarte multe lucruri despre ea. Cercetătorii au arătat că Desmodium Adscendens conține mai mulți compuși benefici precum: alcaloizi, saponine, flavonoide și antociani.
Alte studii clinice realizate în Marea Britanie, Franța și Canada au arătat că această plantă nu numai că te ajută să refaci ficatul, ci îl și protejează în timpul tratamentelor de durată sau al celor invazive precum chimioterapia.
Desmodium poate normaliza nivelul de enzime din ficat și poate relaxa țesutul muscular fin ce ajută la regenerare. În plus, acționează ca un bronhodilatator și are proprietăți antihistaminice, cu ajutorul cărora refaci ficatul.
Această plantă puternică este un remediu excelent în cazul multor afecțiuni cauzate de viruși, chimicale sau în cazul intoxicațiilor cu alcool sau droguri. Și, ca și cum n-ar fi fost de ajuns, aceasta întărește și sistemul imunitar. De aceea ea este recomandată și bolnavilor de SIDA.
Desmodium Adscendens este un tratament eficace în caz de hepatită (tratează simptome precum amărăciunea, durerile de cap, oboseala, lipsa poftei de mâncare). Atenția cercetătorilor a fost atrasă și de folosirea ei, în mod tradițional, pentru tratarea epilepsiei.
Desmodium Adscendens – moduri de folosire pentru refacerea ficatului
Această plantă extraordinară se găsește în farmaciile naturiste sub formă de extract, tinctură, ceai sau capsule. Pentru a spori efectele de regenerare, se poate folosi în combinație cu alte plante medicinale precum rozmarinul sau armurariul.
Deși nu se cunosc efecte adverse în caz de supradoză, este bine de știut că aceasta are proprietăți laxative.
Te-ar putea interesa și:
Dacă suferiți de o afecțiune hepatică, vă recomandăm să folosiți 6-10 grame de plantă uscată la un litru de apă. Tratamentul trebuie să dureze 2-4 săptămâni pentru probleme acute sau 6-8 săptămâni pentru cele cronice.
Cei care au urmat un tratament medicamentos care poate afecta ficatul, de exemplu persoanele care suferă de o ciupercă a unghiei, ar trebui să consume zilnic o infuzie de Desmodium. Doza recomandată este de 6 grame la un litru de apă, înainte, în timpul și după terminarea tratamentului.
Dacă vreți să beneficiați de avantajele acestei plante minune și să vă regenerați sau detoxifiați ficatul, mai ales dacă ați fost diagnosticat ca având ficat gras, doza zilnică recomandată este de 10 grame, timp de 1-3 luni. Cei care suferă de alergii trebuie să consume 5 grame pe zi, sub formă de ceai.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Céline François, Mourad Fares, Claudio Baiocchi, Jean Michel Maixent, “Safety of Desmodium adscendens extract on hepatocytes and renal cells. Protective effect against oxidative stress”, J Intercult Ethnopharmacol. 2015 Jan-Mar; 4(1): 1–5.
- François Nsemi Muanda, Jaouad Bouayed, Abdelouaheb Djilani, Chunyan Yao, Rachid Soulimani, Amadou Dicko, “Chemical Composition and, Cellular Evaluation of the Antioxidant Activity of Desmodium adscendens Leaves”, Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, Volume 2011, Article ID 620862, 9 pages
- Addy, M.E., et al., 1984. “Effects of the Extract of Desmodium adscendens on Anaphylaxis.” Journal of Ethnopharmacology, Vol 11 3:282-292 (1984).
- Boye, G &Ampopo, O, 1990. “Plants and Traditional Medicine in Ghana,” Economic and Medicinal Plant Research. Vol 4, pp 33-34 Academic
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.