Logo image
Logo image

6 uleiuri naturale demachiante

3 minute
Uleiul de ricin este unul dintre cele mai bune produse pentru îngrijirea pielii și îndepărtarea machiajului. Acesta poate echilibra pH-ul și desfunda porii.
6 uleiuri naturale demachiante
Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Demachierea este una dintre cele mai importante etape în cadrul rutinelor de înfrumusețare. Poți să fii machiată pe tot parcursul zilei, dar, pentru a-ți proteja pielea, trebuie să folosești uleiuri naturale demachiante sau alte produse asemănătoare înainte de culcare.

Din păcate, multe dintre noi ignorăm acest aspect și ne culcăm cu machiaj pe față. Drept consecință, porii noștri sunt înfundați și crește riscul de suferi de diverse probleme cutanate, inclusiv de acnee și îmbătrânire prematură.

Așadar, este important să știm câte ceva despre produsele alternative disponibile pentru demachiere. Pe lângă faptul că sunt ieftine, acestea nu cauzează efecte secundare nedorite.

În articolul de azi îți prezentăm 6 uleiuri naturale demachiante ale căror proprietăți facilitează îndepărtarea machiajului și aprovizionează pielea cu nutrienți. De ce nu le încerci și tu?

1. Uleiul de măsline, unul dintre cele mai bune uleiuri naturale demachiante

Some figure

Uleiul de măsline este un produs natural la care putem apela zilnic pentru a ne curăța tenul de machiaj. Textura uleioasă și proprietățile sale antioxidante adâncesc porii și oferă pielii un aspect neted și sănătos.

Instrucțiuni:

  • Înmoaie un tampon de vată într-o cantitate mică de ulei de măsline și șterge porțiunile de piele acoperite de machiaj.
  • Curăță-ți pielea bine și îndepărtează uleiul rămas cu o dischetă demachiantă.

2. Uleiul de migdale

Acizii grași esențiali și antioxidanții din componența uleiului de migdale pot reduce efectele produselor pe bază de substanțe chimice agresive și ale toxinelor din mediu. Beneficiile naturale ale acestuia îndepărtează impuritățile din pori și ameliorează inflamațiile, reducându-ți riscul de a suferi de acnee.

Instrucțiuni:

  • Șterge porțiunile de piele acoperite de machiaj cu un tampon de vată sau cu o cârpă curată înmuiată în puțin ulei de migdale.

3. Uleiul de nucă de cocos

Some figure

Uleiul de nucă de cocos ocupă un loc important în rândul produselor cosmetice naturiste. Printre altele, acesta este unul dintre cele mai eficiente uleiuri naturale demachiante.

Acizii grași cu lanț mediu și compușii antibacterieni din componența uleiului de măsline pot hrăni pielea în profunzime și elimina impuritățile. Aplicarea regulată a acestui ulei tonifiază pielea și ameliorează efectele negative ale radicalilor liberi.

Instrucțiuni:

  • Folosindu-ți vârfurile degetelor, aplică ulei de nucă de cocos pe porțiunile de piele pe care vrei să le demachiezi.
  • Aplică un strat subțire de ulei, apoi îndepărtează-l cu o dischetă moale.

4. Uleiul de ricin

Datorită proprietăților sale nutritive și tonice, uleiul de ricin a devenit unul dintre cele mai bune produse pentru persoanele cu tenul gras. Deși este un ulei, acesta poate regla pH-ul pielii și elimina orice impurități care au înfundat porii.

Când este aplicat pe gene sau sprâncene, uleiul de ricin contribuie la creșterea și repararea acestora.

Instrucțiuni:

  • Umezește un tampon de vată cu puțin ulei de ricin și aplică-l pe față până este bine absorbit.
  • Apoi, ia o dischetă moale și demachiază-te.

5. Uleiul de avocado

Some figure

Bogat în acizi grași și aminoacizi, uleiul de avocado constituie o alternativă excelentă pentru femeile cu tenul sensibil. Datorită proprietăților sale nutritive, acesta îmbunătățește funcționarea glandelor sebacee și crește nivelul de hidratare. Poți să folosești ulei de avocado ca să te demachiezi și să previi îmbătrânirea prematură a tenului.

Instrucțiuni:

  • Aplică ulei de avocado pe porțiunile de piele acoperite de machiaj și șterge-l cu o dischetă curată.

6. Uleiul de trandafir

Uleiul de trandafir este un produs ideal pentru pielea sensibilă deoarece poate ține sub control iritațiile și menține pH-ul stabil. Textura acestui produs este utilă pentru a îndepărta chiar și cele mai mici urme de machiaj. Totodată, uleiul de trandafir oferă o barieră împotriva toxinelor și a deshidratării.

Instrucțiuni:

  • Aplică o cantitate generoasă de ulei de trandafir pe piele și îndepărtează machiajul cu o cârpă moale sau un tampon de vată.

Ai la dispoziție numeroase uleiuri naturale demachiante, care te vor ajuta să îndepărtezi machiajul fără a experimenta efecte negative. Cele 6 produse 100% naturale prezentate în acest articol sunt mai ieftine decât demachiantele clasice din comerț.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • De la Riva Grandal, Á., Santiago-et-Sánchez-Mateos, J. L., & Rodríguez Martín, C. F. (2009). Maquillaje terapéutico sobre lesiones dermatológicas faciales: revisión bibliográfica. Enfermería Dermatológica.
  • López, S. (2011). El poder representativo del maquillaje. BogoTadeo.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.