7 lucruri utile când mergi cu cortul
 

7 lucruri utile când mergi cu cortul

Mersul cu cortul este o experiență minunată. Este important să știm ce să luăm cu noi și ce să evităm, pentru ca șederea în natură să fie grozavă.
7 lucruri utile când mergi cu cortul

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Sună foarte tentant să petreci câteva zile în contact strâns cu natura pentru a respira aer proaspăt și a te îndepărta de agitația orașului. Vom trece în revistă câteva lucruri lucruri foarte utile când mergi cu cortul pentru a nu duce lipsă de nimic și a avea o experiență de neuitat.

Campingul este o alternativă ieftină. Bagajele pentru o astfel de ieșire pot varia în funcție de destinație, perioada anului și numărul de zile petrecute în cort.

7 lucruri utile când mergi cu cortul

Deși există unele elemente comune tuturor ieșirilor cu cortul, bagajele vor trebui întotdeauna adaptate la condițiile fiecărui loc. De exemplu, un weekend pentru drumeții cu prietenii nu este același lucru cu o săptămână de vacanță în familie.

De asemenea, climatul zonei va influența bagajele. Un sezon sau o zonă cu ploi abundente, o plajă sau o pădure… aceștia vor fi factori determinanți în a decide ce lucruri ar trebui să luăm cu noi.

1. Cort

Cortul este printre elementele esențiale, în timp ce suprafața de dormit poate varia. Să trecem în revistă câteva considerații. Trebuie să țineți cont de numărul de persoane care urmează să-l folosească și dacă urmează să păstrați lucrurile acolo sau într-un cort auxiliar.

Din fericire, există multe modele pe piață. În funcție de tipul de cort, veți avea nevoie de un ciocan, agățătoare, stâlpi, tije și o prelată pentru sol. De asemenea, nu ar fi o idee proastă să luați și un kit rezistent la puncții, bandă adezivă și o lopată.

Cuplu care merge cu cortul

2. Sac de dormit

Dacă ieșiți cu cortul în timpul iernii, un sac de dormit este una dintre cele mai bune opțiuni, deoarece vă va menține corpul la o temperatură excelentă. Nu ocupă prea mult spațiu și este ușor.

O altă alternativă sunt saltelele gonflabile. Sunt foarte confortabile și veți avea o odihnă bună. În acest caz, vă recomandăm să luați cu voi o pompă electrică, cu excepția cazului în care salteaua se umflă singură.

3. Echipamente de bucătărie

Puteți lua o carafă mică, un frigider portabil, ustensile de bucătărie (oală, tigaie, farfurii, deschizător de conserve, pahare și tacâmuri), brichetă, saci de gunoi și cârpe multifuncționale.

Am putea adăuga și mese pliante și scaune, burete și săpun pentru vase. Este important de menționat că, dacă vă aflați într-un loc extrem de uscat, cu risc ridicat de incendiu, trebuie să evitați focul.

4. Articole de igienă personală

Dacă decideți să mergeți într-un camping amenajat, este posibil să puteți omite articolele de toaletă. În caz contrar, nu uitați să luați șampon și balsam (există versiuni 2-în-1), produse de igienă orală, prosoape, protecție solară, cremă hidratantă și repelent.

5. Haine

După cum am menționat deja, pe lângă perioada anului, este important să cunoaștem prognoza meteo. Printre articolele vestimentare de bază putem include o geacă, pijamale, lenjerie intimă (inclusiv bluze termo dacă este necesar), două perechi de pantofi, pantaloni (lungi și scurți) și tricouri (mâneci scurte și lungi). O pereche de șlapi este necesară pentru duș în cazul în care vă aflați într-un camping.

6. Mâncare

Nu uitați elementele de bază, precum condimentele, sarea, uleiul și piperul. Ar fi bine să creați diferite meniuri pentru toate zilele.

7. Alte obiecte necesare

  • Iluminat: nu uitați o lanternă bună cu baterii de rezervă sau acumulatori.
  • Cameră foto sau telefon mobil: nu uitați să luați încărcătoarele în cazul în care aveți energie electrică.
  • Documente: asigurare medicală și alte acte importante.
  • Divertisment: jocuri de societate, mingi, palete, etc.
  • Cuțit multifuncțional: sau foarfece.
  • Sârmă: pentru a atârna hainele spălate.

Sfaturi pentru a merge cu cortul pentru prima dată

Dacă aceasta va fi prima dată când mergeți cu cortul, vă oferim câteva sugestii, astfel încât să nu faceți greșeli care pot fi prevenite.

Călătoriți cu bagaje puține

În funcție de numărul de zile, patru schimburi de lenjerie intimă, patru bluze, două perechi de pantaloni, două perechi de pantofi și o geacă sunt mai mult decât suficiente.

Atenție la foc

Folosiți ramuri și nu deșeuri. Nu faceți foc lângă cort, ci la minim 5 metri și aveți grijă dacă pământul este foarte uscat. Nu cauzați incendii forestiere.

Alegeți cu atenție locul

Lucruri utile când mergi cu cortul

Încercați să nu puneți cortul pe malurile râurilor care pot crește și provoca accidente. De asemenea, alegeți un loc departe de stânci, care este stabil.

Luați alimente neperisabile

Nu luați alimente care au nevoie de răcire deoarece, după o zi, veți rămâne fără provizii. În mod ideal, alegeți alimente conservate și deshidratate sau liofilizate.

Aveți grijă de mediu

Încercați să nu lăsați natura să observe că ați fost acolo. Minimizați cât mai mult amprenta de carbon și consecințele șederii. Nu uitați să luați deșeurile cu voi.

lucruri utile când mergi cu cortul: ultim sfat

Sperăm să vă puteți bucura de șederea în natură. Nu uitați să împărtășiți locația, numele campingului și locurile pe care intenționați să le vizitați cu persoane de încredere care rămân acasă. În cazul unui eveniment neprevăzut, cineva va ști unde sunteți.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Eells, E. (1986). History of Organized Camping: The First 100 Years. American Camping Association, Bradford Woods, 5000 State Road 67 North, Martinsville, IN 46151-7902.
  • Santamaría, A. M., & Santamaría, J. L. M. (2006). El campamento como medio educativo. Revista de Estudios de Juventud, (72), 25-36.
  • Guilherme, S. D. (2002). Campamentos de verano: un medio para descubrir el mundo. Monitor educador.
  • Contreras Quiñonez, O. A. (2020). Caminante.
  • Gayá, V. (2018). El ‘camping’se reinventa: El turismo de acampada factura 500 millones de euros anuales. El siglo de Europa, (1252), 18.
  • McEwen, D. N. (1986). Recreation quality and the market for tent camping. Journal of Park and Recreation Administration4(2).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.