7 moduri de a îngriji pielea toamna
 

7 moduri de a îngriji pielea toamna

Pielea nu trebuie protejată doar de soarele puternic vara. Toamna, vremea poate provoca daune pielii. Ce putem face pentru a ne îngriji pielea toamna?
7 moduri de a îngriji pielea toamna
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 05 mai, 2023

Îngrijirea pielii toamna este necesară pentru a atenua eventualele daune cauzate de vară. Deși îngrijirea pielii nu trebuie întreruptă în niciun anotimp al anului, obiceiurile trebuie adaptate la ceea ce necesita tegumentul și în funcție de climă. Descoperiți 7 moduri de a vă îngriji pielea toamna!

După ce v-ați expus la soarele de vară, puteți experimenta pete, deshidratare sau roșeață. Sunt efecte care trebuie inversate înainte ca iarna să le agraveze. Eforturile trebuie să se concentreze atât asupra feței, cât și asupra corpului.

Este esențial să începeți din interior spre exterior și să folosiți substanțe în funcție de tipul de piele. Să vedem de ce este esențial să vă creați o rutină pentru a vă îngriji pielea toamna!

Importanța îngrijirii pielii toamna

Societatea Mexicană de Chirurgie Dermatologică și Oncologică definește îngrijirea pielii ca fiind utilizarea de produse de igienă, hidratare si fotoprotecție care au un profil bun de toleranță și care au fost testate pe tegumentul bolnav.

Îngrijirea pielii toamna transcende estetica. Este vorba despre întărirea barierei de protecție împotriva oricărui agent extern. Bacteriile, frigul, căldura și poluarea se încadrează în această categorie.

În plus, pielea sănătoasă este o oglindă a sănătății fizice și mintale. Lipsa de îngrijire a pielii accelerează semnele fizice ale îmbătrânirii și transformă tegumentul într-un organ vulnerabil.

Atunci când pielea este îngrijită corespunzător, prezintă elasticitate, luminozitate și catifelare. Toamna, acest lucru este foarte important, deoarece există atât zile fierbinți, cât și zile ploioase și cu vânt care îi pot compromite sănătatea.

Femeie care știe cum își poate îngriji pielea toamna
După vară, pielea tinde să fie lezată. Prin urmare, este important să o îngrijiți mai mult toamna.

7 moduri de a îngriji pielea toamna

Variațiile de temperatură care apar toamna justifică respectarea unei rutine stricte de îngrijire a pielii. Puneți în practică sfaturi precum cele detaliate mai jos:

1. Hidratare

Pentru a îngriji pielea toamna, aceasta trebuie hidratată intern și extern. Beți suficientă apă și aplicați cremă hidratantă pe tot corpul.

Healthy Skin Foundation subliniază faptul că apa este componenta majoritară a pielii, fiind esențială pentru elasticitate. Pielea deshidratată devine mai puțin elastică.

2. Curățare facială

Când treceți de la un anotimp la altul, schimbați produsele cosmetice de igienă. Toamna există mai puțină transpirație și pielea este mai puțin grasă. Prin urmare, puteți alege produse cu ingrediente naturale.

Un demachiant ideal este apa micelară, deoarece păstrează structura pielii.

3. Demachiere

Lipsa demachierii favorizează înfundarea porilor. În fiecare seară înainte de culcare, curățați-vă fața de impurități. Fața se oxigenează mai bine fără machiaj. Această acțiune este benefică pentru a preveni formarea ridurilor și a coșurilor.

4. Exfoliere

Exfolierea face parte din curățarea profundă, deoarece îndepărtează resturile de piele moartă. Programați exfolierea cel puțin o dată pe săptămână, folosind substanțe blânde pentru a evita iritația. Căutați produse care conțin vitamina E sau încercați exfolianții naturali.

5. Dușuri rapide fără exces de săpun

Poate vreți să faceți un duș fierbinte pentru că afară este frig. Nu este rău, dar nu stați mult timp în apă și folosiți o temperatură moderată. Pielea care este expusă mult timp la apă fierbinte își pierde rezistența și capătă un aspect deshidratat.

O altă recomandare în ceea ce privește baia este curățarea fără săpun sau alegerea săpunurilor cu pH neutru, deoarece acestea sunt mai blânde și nu alterează tegumentul.

6. Alimentație sănătoasă

Revista Dermato-Endocrinology raportează faptul că vitaminele, carotenoidele, tocoferolii, flavonoidele și diverse extracte de plante conțin antioxidanți benefici pentru îngrijirea pielii.

Deși există produse topice și suplimente orale, alimentația sănătoasă este cea mai bună opțiune. Adoptați o dietă variată, bogată în fibre, vitamina A, B, C și E și minerale. Alegeți următoarele alimente:

  • Iaurt
  • Ouă
  • Legume
  • Verdețuri
  • Leguminoase
  • Fructe oleaginoase

7. Cremă de protecție solară

Razele soarelui sunt dăunătoare în orice anotimp al anului, așadar nu omiteți niciodată fotoprotecția. Este clar că toamna intensitatea radiațiilor scade, dar asta nu înseamnă că scade și posibilitatea de afectare a dermei. Dimpotrivă, frigul și uscăciunea sunt dăunătoare.

Administrația Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente (FDA) indică faptul că cremele solare cu spectru larg sunt esențiale pentru a preveni cancerul de piele și pentru a proteja tegumentul de alte afecțiuni.

Asociația Americană Împotriva Cancerului sugerează îngrijirea pielii în felul următor:

  • Acoperiți-vă și căutați umbră când vă aflați în aer liber.
  • Asigurați-vă că factorul de protecție solară folosit este de cel puțin 30.
  • Limitați expunerea directă la soare, în special între orele 10:00 și 16:00.
Femeie care aplică o cremă pe față
Folosirea cremei de protecție solară este esențială în orice perioadă a anului, chiar și atunci când reduceți expunerea la soare.

Peelingul: un plus pentru îngrijirea pielii toamna

Peelingul este un tratament cosmetic care echilibrează pH-ul, reînnoiește aspectul și hidratează pielea.

Toamna, acest tip de exfoliere este perfect, deoarece pe măsură ce intensitatea razelor solare scade, probabilitatea de hiperpigmentare din cauza substanțelor aplicate este mai mică. Îndrăzniți să încercați?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.