7 suplimente alimentare pe care trebuie să le iei zilnic
Există numeroase suplimente alimentare pe piață. Tocmai de aceea, este necesar să te documentezi înainte de a alege unul dintre ele. Chiar dacă sunt naturale, acestea pot avea efecte considerabile asupra sănătății, unele dintre ele nedorite.
În acest articol, îți arătăm ce suplimente alimentare ar trebui să iei în fiecare zi pentru a preveni cele mai frecvente carențe nutriționale.
Când este indicat să iei suplimente alimentare?
Poate obișnuiești să iei suplimente naturale în locul medicamentelor chimice pentru a trata anumite probleme ușoare de sănătate.
Cu toate acestea, nu este indicat să iei suplimente cu vitamine în permanență, chiar dacă sunt naturale. Pe termen lung, acestea pot avea consecințe negative asupra sănătății.
Din fericire, anumite suplimente alimentare nu produc efecte negative în urma consumului excesiv. De fapt, acestea pot fi chiar extrem de benefice dacă sunt administrate zilnic, deoarece îți oferă nutrienții de care ai nevoie pentru un corp sănătos.
Cele mai bune suplimente pentru o sănătate de fier
În cele ce urmează îți prezentăm cele mai bune suplimente naturale pe care le poți lua în fiecare zi fără să îți pui sănătatea în pericol. Acestea sunt potrivite pentru aproape oricare dintre noi și ajută la mărirea nivelului de energie și la ameliorarea anumitor afecțiuni.
1. Magneziu
Magneziul este un mineral esențial. Chiar dacă există multe alimente bogate în magneziu, calitatea proastă a solului în care acestea sunt cultivate le diminuează calitățile nutriționale. Astfel, multe persoane ajung să sufere de lipsă de magneziu. Tocmai de aceea, este indicat să iei în fiecare zi un supliment cu magneziu pentru a-ți menține organismul sănătos.
Magneziul oferă următoarele beneficii:
- Hrănește musculatura și oasele.
- Reglează tranzitul intestinal.
- Reglează sistemul nervos.
- Relaxează vasele sanguine.
- Reglează glicemia.
2. Vitamina C
Vitamina C este un supliment necesar pentru o sănătate de fier. O poți obține din alimentație sau din suplimente. Doza zilnică recomandată de vitamina C este de 300 mg.
Vitamina C întărește sistemul imunitar, iar deficitul acesteia este asociat cu numeroase boli. Această vitamină este un puternic antioxidant, protejează pielea, articulațiile și oasele și ajută la prevenirea depresiei și a afecțiunilor oculare.
3. Spirulină
Spirulina este un superaliment extrem de hrănitor. Această algă este bogată în proteine, aminoacizi esențiali, vitamine, minerale, enzime și fibre.
Spirulina oferă multe beneficii pentru sănătate:
- Este energizantă.
- Te ajută să slăbești în mod sănătos.
- Previne căderea părului.
- Combate insomnia.
- Scade colesterolul.
- Protejează vederea.
4. Apă de mare
Poți găsi apă de mare pentru consum în anumite piețe sau magazine naturiste. Acest lichid este bogat în minerale și oligoelemente, ajutând la prevenirea carențelor nutriționale.
Poți consuma apă de mare ca atare, amestecată cu apă simplă sau ca înlocuitor al sării în mâncare. Apa de mare nu mărește tensiunea arterială, ci reglează funcțiile renale și intestinale.
5. Drojdie de bere
Acest supliment este extraordinar pentru persoanele care își doresc o doză în plus de vitamine și minerale. Drojdia de bere este benefică pentru sistemul nervos, previne anxietatea și depresia și îmbunătățește sănătatea și aspectul pielii, al părului și al unghiilor.
Poți consuma drojdie de bere la micul dejun, amestecată cu suc, lapte sau iaurt, dar și sub formă de capsule și tablete.
6. Curcuma
Curcuma ajută la prevenirea multor probleme de sănătate. Poți găsi această mirodenie ca supliment, combinat uneori cu alte ingrediente pentru ameliorarea durerilor.
Suplimentele cu curcuma previn și reduc inflamațiile, conțin numeroși antioxidanți și îmbunătățesc funcțiile hepatice.
7. Probiotice
Probioticele sunt suplimente alimentare care refac flora intestinală. Acestea nu ajută numai la buna funcționare a intestinelor, ci îți îmbunătățesc și starea generală de sănătate.
Intestinele ajută la absorbția nutrienților și la întărirea sistemului imunitar, fiind esențiale pentru menținerea sănătății întregului organism.
Probioticele oferă rezultate excelente în scurt timp, atât în cazul persoanelor sănătoase, cât și al celor care suferă de boli cronice sau degenerative.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Fawcett, W. J., Haxby, E. J., & Male, D. A. (1999). Magnesium: Physiology and pharmacology. British Journal of Anaesthesia. https://doi.org/10.1093/bja/83.2.302
- Oudemans-van Straaten, H. M., Spoelstra-de Man, A. M. E., & de Waard, M. C. (2014). Vitamin C revisited. Critical Care. https://doi.org/10.1186/s13054-014-0460-x
- Pittler, M. (2010). Herbs and Natural Supplements. Focus on Alternative and Complementary Therapies. https://doi.org/10.1111/j.2042-7166.2005.tb00337.x
- Spolaore, P., Joannis-Cassan, C., Duran, E., & Isambert, A. (2006). Commercial applications of microalgae. Journal of Bioscience and Bioengineering. https://doi.org/10.1263/jbb.101.87
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.