8 greșeli frecvente când folosiți protecție solară
 

8 greșeli frecvente când folosiți protecție solară

Făcând greșeli atunci când utilizați protecție solară scade eficacitatea acesteia. Ce ar trebui să aveți în vedere?
8 greșeli frecvente când folosiți protecție solară

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Există greșeli frecvente când folosiți protecție solară. Acest produs a devenit unul dintre cosmeticele esențiale pentru oricine. Utilizarea sa zilnică este esențială pentru a preveni daunele cauzate de radiațiile ultraviolete, cum ar fi petele, îmbătrânirea prematură și cancerul de piele. Deci, cum se folosește corect?

În primul rând, trebuie să înțelegeți că aplicarea sa nu este exclusivă pentru zilele calde. Este esențial să o folosim și în zilele înnorate sau de iarnă.

8 greșeli frecvente când folosiți protecție solară

După cum se afirmă într-o recenzie publicată în Advances in Experimental Medicine and Biology, utilizarea de protecție solară este metoda cea mai bună pentru a atenua acțiunea radiațiilor ultraviolete. Pentru ca acesta să funcționeze bine, trebuie să evitați anumite greșeli.

1. Aplicați SPF greșit

Acronimul SPF se referă la factorul de protecție solară. Numărul indică puterea pe care o are produsul de a proteja pielea de razele solare. Adică, dacă o persoană are un ten foarte alb și sensibil, SPF-ul său ar trebui să fie mai mare de 50.

Convingerea că un factor de protecție 15 este mai mult decât suficient trebuie eliminată. În acest moment, recomandarea este să vă asigurați că crema de protecție solară are SPF 30 sau mai mare.

Femeie ce aplică loțiune de plajă
Una dintre cele mai frecvente greșeli atunci când utilizați protecție solară este să treceți cu vederea factorul de protecție (SPF). Acesta nu trebuie să fie mai mic de 30.

2. Nu analizați tipul de protecție

Ignorarea tipului de fotoprotecție este o altă greșeală comună. Există două tipuri de radiații, UVA și UVB. Prin urmare, este o idee bună să citiți eticheta produsului și să stabiliți dacă componentele acestuia oferă protecție împotriva ambelor forme de radiație solară sau numai împotriva uneia.

3. Neaplicarea cantității necesare

Pentru o acoperire corectă, este recomandat să puneți 2 mg de protecție solară pe centimetru pătrat de piele.

4. Folosiți același produs pe față și corp

Piața de protecție solară este destul de mare. Industria cosmetică a dezvoltat formule care se adaptează tuturor tipurilor de ten (gras, mixt sau uscat)

Ideal este să alegeți un produs special pentru fiecare zonă, deoarece pielea feței este mai sensibilă și necesită anumite componente speciale care nu provoacă agresiuni.

5. Nu reaplicați produsul

În general, se recomandă aplicarea protecției solare cu 30 de minute înainte de expunerea directă la soare. Produsul trebuie reaplicat cel puțin o dată la două ore pentru a menține protecția. La fel, aplicarea trebuie repetată după exerciții fizice și înot, printre alte activități.

6. Nu-l utilizați în zilele înnorate

Contrar a ceea ce se crede, radiația solară este prezentă pe tot parcursul anului. Aproximativ 90% din radiațiile ultraviolete pătrund prin nori. Prin urmare, trebuie să vă protejați chiar dacă nu există soare.

7. Folosiți produsul când a expirat

Semne precum schimbarea culorii sau a mirosului indică faptul că trebuie să încetați să utilizați produsul și să-l înlocuiți cu unul nou. De fapt, deși aceste caracteristici nu relevă o deteriorare a cremei de protecție solară, trebuie oprită utilizarea acesteia dacă a sosit data de expirare. Funcționalitatea sa scade și produsul pune în pericol sănătatea pielii.

Femeie care face plajă

8. Uitați de unele zone

Gâtul, decolteul, mâinile și chiar urechile au nevoie de protecție, deoarece sunt expuse constant la radiații. În ciuda acestui fapt, unii oameni tind să ignore aceste zone în timpul aplicării produsului.

Corectarea acestor greșeli frecvente când folosiți protecție solară este importantă

Protecția solară adecvată este esențială pentru a întârzia semnele îmbătrânirii și alte probleme asociate cu radiațiile. Prin urmare, atunci când utilizați un produs, încercați să evitați erorile menționate. În același timp, este indicat să sporiți protecția cu o hidratare adecvată și utilizarea unor articole de îmbrăcăminte care acoperă o mare parte a pielii.

Dacă este posibil, consultați un dermatolog pentru a determina cel mai bun factor de protecție (SPF) pe baza tipului de piele și a caracteristicilor individuale. În acest moment, există produse de protecție solară spray, cremă și gel. Ideal este să citiți cu atenție etichetele pentru a afla despre componentele și nivelul lor de protecție.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.