6 utilizări ale lămâii în tratamentele de înfrumusețare
 

6 utilizări ale lămâii în tratamentele de înfrumusețare

Nu uitați să aplicați aceste tratamente cu lămâie noaptea sau să le îndepărtați înainte de a face plajă pentru a nu lăsa pete pe piele!
6 utilizări ale lămâii în tratamentele de înfrumusețare

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Cunoașteți cele 6 utilizări ale lămâii în tratamentele de înfrumusețare? Utilizările lămâii sunt prețuite în multe părți ale lumii. Este un fruct proaspăt în orice anotimp și este un ingredient foarte versatil în bucătărie și medicina naturistă.

Dar, dincolo de a fi atât de utilă în medicina alternativă și în bucătărie, lămâia este importantă în înfrumusețare datorită concentrației sale de acid citric și antioxidanți. Aceste substanțe contribuie la îmbunătățirea sănătății pielii, a părului și a unghiilor.

Proprietățile sale sunt exploatate de industria cosmetică pentru fabricarea multor produse de înfrumusețare. Cu toate acestea, fructul în starea sa naturală are mult mai multe de oferit.

În continuare, vă vom împărtăși 6 utilizări ale lămâii în tratamentele de înfrumusețare, astfel încât să profitați de acest fruct acasă!

6 utilizări ale lămâii în tratamentele de înfrumusețare

Mască pentru a elimina impuritățile

Datorită proprietăților sale astringente, acest fruct citric ajută la curățarea pielii în profunzime. Combateți acele puncte negre enervante care sunt formate în porii înfundați!

Femeie ce cunoaște utilizări ale lămâii în tratamentele de înfrumusețare

Cum se folosește?

 • Seara, pregătiți un amestec din două linguri de suc de lămâie și un albuș de ou.
 • Asigurați-vă că amestecați bine cele două ingrediente.
 • Înainte de a întinde masca pe piele, îndepărtați orice urmă de machiaj.
 • Apoi, folosind o pensulă, aplicați un strat subțire din amestec pentru și acoperiți întreaga față.
 • Lăsați-l până se usucă bine și apoi îndepărtați-l cu apă caldă.

Toner pentru tenul gras

Prin reglarea pH-ului pielii, acest ingredient ajută la eliminarea excesului de sebum, care este una dintre cauzele acneei. Un studiu realizat de Medicina Integrativă afirmă că lămâia este o alternativă naturală utilă în tratamentul pentru acnee.

Cum se folosește?

 • Extrageți sucul unei lămâi, înmuiați o dischetă de bumbac în el și apoi aplicați-l în zonele cele mai predispuse la acumularea de grăsime, cum ar fi zona T a feței.
 • Aplicați acest tratament noaptea deoarece, dacă vă expuneți la soare, acesta poate fi contraproductiv.

Lămâie pentru unghii

Nutrienții lămâilor ajută la prevenirea unghiilor fragile, întărindu-le și oferindu-le o strălucire frumoasă.

Ulei esențial de lămâie

 

Cum se folosește?

 • Amestecați trei linguri de suc de lămâie cu șase linguri de ulei de măsline într-un castron și apoi înmuiați-vă unghiile în amestec timp de 10 minute.
 • Periați-le, clătiți-le cu apă caldă și aplicați o cremă hidratantă.

Reduceți petele de pe mâini

Expunerea la soare și la poluanții din mediu poate accelera procesul de îmbătrânire a pielii mâinilor și poate provoca pete inestetice. Una dintre cele mai populare utilizări ale lămâii în tratamentele de înfrumusețare este eliminarea petelor. Lămâia are o acțiune de albire și antioxidantă care ajută la îmbunătățirea aspectului pielii.

De fapt, s-au efectuat studii pentru crearea cremelor de iluminare care conțin extract de lămâie. Lămâia este de mare ajutor pentru femeile cu hiperpigmentare sau psoriazis.

Cum se folosește?

 • Tăiați o lămâie pe jumătate și frecați-o pe pete câteva minute.
 • Evitați să vă expuneți la soare în timpul acestui tratament și lăsați-l să acționeze timp de 10 minute.
 • Clătiți și repetați de 3 ori pe zi.

Lămâie pentru eliminarea mătreții

Mătreața este cea mai frecventă problemă a scalpului și a părului. Apare fie din cauza excesului de ulei, fie din cauza uscăciunii extreme.

Deși nu există dovezi științifice, se spune că acest fruct este o soluție naturală și eficientă pentru combaterea acestei probleme și îmbunătățirea sănătății părului. Pentru un rezultat mai bun, intercalați șamponul cu masca recomandată.

Cum se folosește?

 • Extrageți sucul uneia sau a două lămâi și aplicați-l pe tot scalpul.
 • Masați zona astfel încât să pătrundă bine.
 • Lăsați-l să acționeze timp de 10 până la 15 minute și apoi clătiți-vă ca de obicei.

Păr strălucitor

Femeie care folosește lămâie pentru înfrumusețare

 

Pentru un scalp lipsit de ulei și un păr strălucitor, nimic nu este mai bun decât proprietățile astringente ale lămâii. Deși nu există dovezi științifice care să demonstreze utilizarea acesteia, Jurnalul Argentinian de Dermatologie susține că a fost folosită pe scară largă de către strămoșii noștri.

Lămâia este un tonic pentru păr care controlează pH-ul.

Cum se folosește?

 • Extrageți sucul a două lămâi și diluați-l într-o sticlă de apă cu pulverizator.
 • Aplicați lichidul pe tot părul și scalpul.
 • Lasă-l să stea și apoi clătiți-vă ca de obicei.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.