Trei analgezice naturale pentru ameliorarea migrenelor
12 decembrie 2018
Pentru a ameliora migrenele, trebuie să eviți alimentele și situațiile care le provoacă. Citește mai departe pentru a descoperi și câteva remedii naturale cu efecte analgezice!
Multe persoane caută remedii pentru ameliorarea migrenelor, întrucât această problemă de sănătatea este extrem de frecventă în zilele noastre.
Numeroși oameni au migrene în fiecare zi și se confruntă cu un disconfort major, manifestat prin durere insuportabilă și chiar vărsături.
Poți avea o migrenă în orice moment al zilei. Uneori, durerea te împiedică să îți desfășori activitățile zilnice în mod obișnuit.
În articolul de astăzi, îți prezentăm mai multe informații utile despre această problemă de sănătate, precum și câteva remedii naturale pentru ameliorarea migrenelor la tine acasă.
Cauzele migrenelor
Există mai mulți factori care pot cauza migrene. Printre aceștia se numără:
Consumul de cofeină, alimente bogate în glutamat monosodic și cărnuri cu un conținut ridicat de nitrați.
Căldura excesivă și schimbările presiunii aerului, mai ales presiunea scăzută;
Anumite mirosuri puternice.
Fumatul și consumul de alcool.
În multe cazuri, lipsa somnului sau chiar dormitul în exces pot fi cauze ale migrenelor.
Un lucru important de reținut este că, pentru a ameliora migrenele și a-ți menține organismul în stare optimă, este important să ai o dietă echilibrată și obiceiuri sănătoase.
Consumul de alimente grase sau substanțe greu de tolerat sau de asimilat în corp (cum ar fi alcoolul și drogurile) deteriorează organismul și poate avea consecințe ireversibile.
Numai tu poți decide ce îi oferi corpului tău. Deși suntem liberi să facem ce vrem, trebuie să încercăm pe cât posibil să optăm pentru cele mai bune variante.
Există două tipuri de migrene: cronice și episodice. Poți spune că suferi de migrene cronice dacă ai simptome timp de mai bine de 15 zile pe lună pe o perioadă mai mare de trei luni. Migrenele episodice te pot supăra cam de trei ori pe lună.
În cele ce urmează, îți vorbim despre migrena cu aură, care apare chiar înainte de durerea intensă. Iată câteva simptome de care trebuie să ții cont:
Tulburări de vedere, cum ar fi fotofobia sau vederea tubulară sunt foarte frecvente.
Te poți confrunta și cu pierderea vederii pe anumite porțiuni (scotom) sau apariția unor steluțe sau lumini sclipitoare în zigzag (fosfene).
Amorțirea limbii sau pronunție neclară a cuvintelor.
Pacienții cu migrene acuză și următoarele simptome:
Amețeală
Greață
Somnolență
Dificultăți de concentrare
Remedii naturale pentru ameliorarea migrenelor
În primul rând, este necesar să mergi la medic atunci când observi că ai simptome, deoarece fiecare pacient are nevoie de un tratament diferit.
Iată și câteva analgezice naturale care contribuie la ameliorarea migrenelor, suplimentând cu succes orice tratament.
1. Ceai de ghimbir și lămâie
Ghimbirul conține o substanță activă numită gingerol care îi oferă proprietăți analgezice și antiinflamatoare. Acestea, alături de nutrienții din lămâie, relaxează vasele sanguine, ameliorând durerile de cap severe.
Ingrediente
1 cană de apă (250 ml)
1 linguriță de rădăcină rasă de ghimbir (5 g)
Zeama unei jumătăți de lămâie
Mod de preparare
Pune apa la fiert.
Când dă în clocot, adaugă lingurița de ghimbir și lasă amestecul să fiarbă încă două minute.
Ia vasul de pe foc, adaugă lămâia și lasă ceaiul să stea puțin deoparte.
Proprietățile analgezice și antiinflamatoare ale florilor de mușețel ameliorează tensiunea cauzată de migrene. Această plantă stimulează circulația sanguină și, prin îmbunătățirea procesului de oxigenare a celulelor, reduce inflamațiile cauzate de durerile de cap.
Ingrediente
1 lingură de flori de mușețel (15 g)
1 cană de apă (250 ml)
½ lingură de miere de albine (12 g)
Mod de preparare
Dă în clocot apa cu florile de mușețel.
După ce a fiert, ia amestecul de pe foc și lasă-l să stea deoparte.
Strecoară ceaiul și îndulcește-l cu o lingură de miere de albine.
Îți recomandăm să bei 2 căni de ceai cald pe zi.
3. Ceai de calomfir
Deși nu este la fel de cunoscut ca alte plante, calomfirul are proprietăți analgezice și sedative care contribuie la ameliorarea migrenelor. Îl poți achiziționa din magazinele naturiste și îl poți consuma ocazional și ca metodă preventivă.
Când dă în clocot, adaugă calomfirul și lasă lichidul din nou să fiarbă.
Ia infuzia de pe foc și las-o să stea deoparte.
Îți recomandăm să bei ceai cald de calomfir înainte de fiecare masă.
Un lucru important de reținut este că activitatea fizică agravează migrenele. Prin urmare, pentru ameliorarea simptomelor, este foarte important să te odihnești.
Uleiul de ricin este extras din semințele plantei Ricinus communis și este o alternativă naturală la medicamentele tradiționale. Uleiul de ricin are multe proprietăți și, prin urmare, diferite utilizări. În cele ce urmează, vom analiza principalele beneficii ale uleiului de…
De câte ori nu ți-ai ars pielea stând la soare? Deși este posibil să crezi că în acest mod te poți bronza mai repede și mai frumos, te poți alege cu pete închise la culoare pe piele. Drept rezultat, pielea…
Epuizarea provocată de căldură este o afecțiune care se caracterizează printr-o temperatură ridicată a corpului care depășește 40° C. Tinde să apară în medii foarte calde, iar cauzele includ de obicei o combinație de umiditate ridicată și activitate fizică intensă.…
Anemia cu deficiență de fier este o afecțiune care se dezvoltă atunci când nivelul hemoglobinei în sânge scade din cauza lipsei acestui mineral. Drept urmare, oxigenul nu poate fi transportat corespunzător către țesuturi și celule, declanșând o stare de haos…
Uneori expunerea la soare poate avea beneficii pentru sănătate, atât timp cât o faci cu atenție. Cu toate acestea, atunci când razele soarelui sunt prea intense și temperatura este ridicată, poate apărea epuizarea provocată de căldură.
Găsirea unei modalități de a inversa căderea părului este o preocupare comună, mai ales pe măsură ce îmbătrânim. De asemenea, stresul în exces poate provoca o pierdere dramatică a densității, luminozității și volumului podoabei capilare. În acest articol, îți prezentăm…