Ce este moodboard și cum se creează?
 

Ce este moodboard și cum se creează?

Uneori, trebuie să punem toate acele idei care ne bântuie mintea pe o tablă. Află ce este un „moodboard” și învață cum să faci unul!
Ce este moodboard și cum se creează?

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ce este moodboard? Traducerea sa este „tablă de inspirație”. Este un instrument care, dacă este bine construit, te va ajuta să ai o mai bună viziune asupra obiectivului pe care vrei sa-l materializezi.

Această hartă poate fi digitală sau realizată cu decupaje din diferite materiale. Primul lucru este să definești care va fi scopul tău: un proiect de decorare, un plan de afaceri sau antreprenorial sau poate o nuntă sau o petrecere.

Citește mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știi moodboard. Și treci la treabă!

Ce este un moodboard?

Moodboardul este un fel de hartă vizuală care te va ajuta, printre altele, să te inspiri. De aici și numele său. Este utilizat pe scară largă în domeniul creativ de către designerii de interior, planificatorii de evenimente, designerii de produse și alți profesioniști. Asta nu înseamnă că nu poate fi implementat în diverse domenii.

Cu acest instrument, vei putea avea o imagine globală și rapidă a proiectului în cauză, deoarece în moodboard vei reuni imagini și cuvinte legate de acesta. Pe parcursul procesului de elaborare a acestuia, vei rafina ideile pentru o mai buna concretizare a planului.

Cum faci un moodboard?

Deși nu există nicio limitare în ceea ce privește stilul și materialele care pot fi folosite, trebuie să urmezi anumite instrucțiuni pentru ca sensul moodboardului să nu se piardă.

Fată care știe ce este moodboard

1. Alege un titlu potrivit pentru moodboard

Acest titlu trebuie să fie strâns legat de proiect. În acest fel, vei rămâne concentrat de fiecare dată când arunci o privire pe hartă. Se recomandă o limită de cuvinte atât pentru titlul principal, cât și pentru cuvintele cheie. Limita este de maxim 5 cuvinte. Este important să nu repeți aceleași cuvinte. Este vorba despre a avea o idee holistică a proiectului.

2. Colectează imagini înrudite

Fă un fel de colaj. Adună doar acele imagini care îți plac și te inspiră, dar care au legătură cu obiectivul.

Moodboardul trebuie să transmită emoție și dorința de a concretiza planul. Trebuie să existe o imagine focală; restul trebuie să se învârte în jurul imaginației tale. Joacă-te cu spațiile, culorile și literele.

Nu repara nimic până nu ești sigur. Filtrează până când găsești ceea ce funcționează cu adevărat.

3. Alege un suport

Deoarece este un proces creativ, poți opta pentru unele dintre diversele medii disponibile pe piață:

  • Carton
  • Placaj
  • Plută
  • Bucăți de pânză

Unii fixează elementele direct pe perete sau pe o ușă. Dacă preferi, moodboardul poate fi în întregime digital.

4. Filtrează și alege

Odată ce ai acumulat un număr semnificativ de imagini și scrisori care crezi că te vor inspira, este timpul să le pui pe suport. Poate dura câteva zile sau chiar săptămâni, pentru că în acest timp vei găsi mai multe imagini interesante și le vei înlocui pe cele pe care le aveai deja. Stabilește un termen limită.

Odată ce panoul este gata, este timpul să fixezi totul! Folosește sinele creativ și încearcă să lași puțin spațiu între elemente.

Bărbat care arată ce este moodboard

Moodboard: un instrument pentru îndeplinirea obiectivelor

Avem multe idei și planuri în cap. Deși este bine că ne bântuie mintea, este excelent să le transformăm în realitate. Aici intră în joc moodboard, o tablă de inspirație care ne aduce puțin mai aproape de obiectivele noastre.

Nu contează dacă este o excursie, un eveniment sau chiar o aventură. Folosește-ți creativitatea și vei fi cu un pas mai aproape de a obține ceea ce îți dorești!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.