Ce este sologamia? Moda de a te căsători cu tine
Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López
Ce este sologamia? Sologamia sau tendința de a te căsători cu tine este un subiect la modă, mai ales pentru cei care cred că fericirea lor nu depinde de ceilalți. În mod tradițional, mulți oameni cred în miturile iubirii. Prin urmare, ei cred că trebuie să-și găsească „cealaltă jumătate”. Totuși, acest lucru începe să se schimbe.
Acum, a apărut un nou grup de indivizi care au decis să nu își bazeze fericirea pe alții. Cu alte cuvinte, ei se concep ca ființe complete. Această credință ajunge până la a te căsători. Mai multe femei au început să practice sologamia.
Ce este sologamia? Nu înseamnă solitudine sau singurătate
Cei care observă aceste atitudini din exterior cred adesea că cei care practică sologamia sunt oameni singuri sau indivizi narcisiști care nu cunosc fericirea de a împărtăși ceva cu altcineva.
Vezi și:
Cu toate acestea, merită menționat faptul că sologamia nu este singurătate sau narcisism. Cei care o practică au arătat clar că sunt în cea mai bună companie posibilă: ei înșiși.
De fapt, studiile indică faptul că singurătatea poate fi definită, potrivit lui Sullivan, ca „o experiență neplăcută, asociată cu o lipsă de intimitate interpersonală”. Alte cercetări definesc această stare în felul următor „absența relațiilor de atașament, adică a relațiilor care sunt deosebit de semnificative pentru persoană și care oferă o bază sigură”. Însă atunci când vine vorba de sologamie, baza sigură nu este o altă persoană, ci întocmai persoana care o practică.
Motivele pentru care te-ai căsători cu tine
Cei care concep sologamia ca fiind cel mai bun mod de a-și oferi dragoste fac acest lucru pentru că s-au angajat să se iubească pe ei înșiși fără să aștepte acest sentiment de la alții. Astfel, ei nu caută și nu cerșesc bunăstare, încredere și plinătatea iubirii de la o altă persoană. Mai degrabă, ei obțin aceste lucruri din interior.
Deși este o tendință destul de nouă, începe deja să se răspândească în multe părți ale lumii. Așadar, am putea spune că are din ce în ce mai mult succes. Cei care își asumă căsătoria cu ei înșiși o fac pentru că:
- Nu cred că fericirea lor depinde de ceilalți.
- Nu vor o căsătorie convențională.
- Țin cont de ratele ridicate ale divorțului. Singura modalitate de divorț de sine este să nu te mai iubești pe tine, ceea ce nu se va întâmpla niciodată.
- Nu cred în căsătoriile tradiționale.
- Nu vor să experimenteze crizele prin care trec cuplurile în mod tradițional.
Căsătoria cu tine și legalitatea
Un aspect important este faptul că sologamia, deocamdată, este învăluită de un vid juridic, deoarece nu apare în legile actuale. Dar acest lucru se poate schimba în timp, din moment ce tot mai multe femei decid să își asume acest angajament.
Dacă această tendință continuă să crească, sistemul juridic va trebui să o accepte în cele din urmă.
Cum să sărbătorești căsătoria cu tine
În acest tip de căsătorie, protagoniștii se îmbracă adesea în alb, îi invită pe cei dragi, aduc martori și fac prăjituri. Prăjiturile sunt atractive și delicioase. Mireasa închiriază o sală de evenimente. Unele femei merg chiar în luna de miere.
Vezi și:
Inelele de logodnă nu sunt o problemă. La urma urmei, când te căsătorești cu tine, îți dai un inel de angajament de sine! Acest tip de eveniment a devenit atât de popular, încât există chiar și companii care se ocupă de organizarea evenimentului.
Aceste companii sunt dedicate planificării tuturor lucrurilor legate de eveniment, astfel încât nimic să nu meargă prost în ziua respectivă. Cea mai interesantă parte a acestor ceremonii este citirea jurămintelor.
De obicei, majoritatea femeilor declară:
„Mă angajez să mă iubesc, să mă prețuiesc și să mă respect din ce în ce mai mult în fiecare zi, renunțând la autosabotare și alungând eșecul din viața mea; de acum înainte, promit să mă tratez cu mult respect, onoare și dragoste.”
Ce este sologamia? Concluzie
Fără îndoială, căsătoria cu tine este o tendință foarte interesantă. Aceste nunți pot avea loc pe plajă sau într-o biserică, dacă vrei. Nimic nu este prea mult atunci când vine vorba de a-ți arăta dragostea de sine.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Comas d’Argemir, D. (1985). Soltería, crisis de valores y cambio de estructuras familiares. El País (Edición Digital) | Sociedad.
- El sentimiento de soledad en adultos. (2013). Medicina U.P.B.
- Manalang-Gloria, A. (2000). Soledad. Feminist Studies. https://doi.org/10.2307/3178599
- Meraz, M. G., García, A. S., Elena, R. M., & Saldaña, G. (2012). Actitudes hacia la transformación de la vida en pareja: soltería, matrimonio y unión libre. Psicología Iberoamericana. https://doi.org/1405-0943
- LA SOLTERÍA EN MUJERES DE MEDIANA EDAD. (2008). Reflexiones.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.