Ce este stilul glam în locuință?
 

Ce este stilul glam în locuință?

Stilul glam se numără printre preferatele tendințelor decorative actuale. Să vedem în detaliu despre ce este vorba!
Ce este stilul glam în locuință?

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Ce este stilul glam în locuință? Glam vine din glamour, așa că ne putem imagina că luxul, extravaganța și o estetică rafinată și delicată sunt părți incontestabile ale stilului. Este un decor care câștigă din ce în ce mai mulți adepți deoarece oferă o combinație de texturi, culori și materiale care îl fac atractiv.

Inovația în lumea designului interior nu are limite. De aceea, se va vorbi mereu despre asta. Cu această ocazie, vom trece în revistă ce este stilul glam în locuință, care sunt principiile sale cele mai importante și cum poate fi aplicat acasă.

Pe ce se bazează stilul glam în locuință?

Esența acestei mișcări este coexistența diferitelor tipuri de decor într-unul singur.

Stilul glam admite un amestec nediscriminatoriu? Răspunsul este nu, deoarece sunt luate în considerare doar elementele moderne de la jumătatea secolului trecut, stilul clasic, stilul francez și un strop de stil industrial.

Rezultatul este un mediu elegant, sofisticat și luxos. Nici măcar cel mai mic ornament nu este plasat la întâmplare. Dimpotrivă, fiecare piesă de mobilier, tablou și obiect ocupă un spațiu atent studiat.

Oricât de mult se amestecă diverse stiluri pentru a ajunge la glam, fundalul minimalist și simplu face parte din esență. Acest lucru se datorează faptului că estetica este fundamentală și nu este negociabilă.

În general, stilul glam este apreciat în medii spațioase care permit obținerea unui contrast puternic. Oricât de mult se îmbină și se completează, fiecare stil trebuie să aibă propriul spațiu pentru a fi dezvoltat pe deplin.

O altă caracteristică este ordinea, deci nu admite excese. Decorul excesiv interferează cu această esență minimalistă.

Bucătărie în stil glam
Aranjamentul minimalist este baza stilului glam. Ulterior, se adaugă obiecte care denotă luxul.

Cum se folosește stilul glam în locuință?

Există o serie de sfaturi de care trebuie să țineți cont dacă vreți să folosiți stilul glam acasă. Sunt legate de culori, elemente de arhitectură, mobilier, textile și materiale.

Culori

Pereții în stil glam ar trebui să fie în tonuri deschise, cum ar fi albul, bejul și griul. Deși puteți alege tonurile care vă plac cel mai mult, este vorba despre aplicarea principiului care spune că nuanțele deschise măresc spațiile.

Contrastul este realizat prin mobilier și textile. Aceste obiecte trebuie să fie închise la culoare, astfel încât să iasă în evidență.

Dacă insistați pe pereții întunecați, acest stil decorativ folosește albastrul petrol, verdele uscat, movul, violetul și chiar rozul prăfuit. De asemenea, puteți să amestecați mai mult de un ton pe același perete.

În ceea ce privește negrul, acesta poate fi folosit pentru a oferi o notă de distincție. Ramele, detaliile de pe covor, pernele și decorațiunile (puține) pot fi negre.

Negrul merge foarte bine cu auriul și argintiul.

Detalii arhitecturale

Stilul glam folosește diferite detalii arhitecturale. Vorbim despre muluri, grinzi, coloane, stâlpi și arcade. În acest caz, se urmărește să fie scoase în evidență: de exemplu, grinzile din lemn la vedere, coloanele metalice și mulaje din ipsos sunt trei elemente binevenite.

Mobilier glam

Excesele nu merg bine cu acest stil, așa că vă recomandăm să analizați cu atenție de ce mobilier aveți nevoie și să nu amplasați nimic din ce nu veți folosi. Mobilierul joacă rolul principal într-o cameră glam.

Dacă vorbim de living, nu poate lipsi un fotoliu tip divan într-o culoare puternică, cu picioare curbate și sculptate. Într-un dormitor, tăblia patului va fi vedeta. În locul de servit masa, mesele din sticlă vor fi perfecte.

Materiale stil glam

Sticla, marmura și metalul ocupa podiumul materialelor care trebuie să fie prezente într-un stil glam bine realizat.

În ceea ce privește sticla, candelabrul clasic care atârnă de tavan și care radiază lumină și strălucire oferă un aer glamour. În mod similar, o oglindă cu un cadru auriu sau argintiu va face spațiul să pară mai mare. Stilul industrial poate fi încorporat folosind rafturi elegante.

Stilul glam în locuință la corpurile de iluminat

Textile

Catifeaua este favorita stilului glam. Cum ar putea fi altfel? Moliciunea sa se traduce prin lux și oferă o notă sofisticată oricărei încăperi. Tapiseriile texturate și covoarele sobre contribuie și ele la crearea stilului glam.

Stilul glam este lux, dar cu grijă

Până acum am detaliat care sunt secretele stilului glam și cum poate fi aplicat acasă. Cu toate acestea, este important să aveți grijă la combinație pentru a nu face greșeli.

Deși este un stil îndrăzneț în care predomină extravaganța, nu trebuie să exagerăm și să-i umbrim esența minimalistă și de bun gust. Un element vintage va fi suficient. Ornamentele din sticlă vor fi combinate cu căldura lemnului, iar pernele orientale vor fi din catifea.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • De Haro Lebrija, Fernando; Fuentes, Omar: Espacios con estilo, AM Editores, 2012.
  • CÁRDENAS, Á. N. C., & DARGIE, L. V. (2020). Universo Glam, transformado en un estilo musical y estético. Likan2(2).
  • Echavarren, R., & Welker, R. E. (1998). Arte andrógino: estilo versus moda en un siglo corto. Ediciones Colihue SRL.
  • MARTÍNEZ, A. P. G. (1998). DE UN ESTILO. México Ed. Trillas.
  • Barraza Amaya, L. A. (2019). Características y cualidades de los estilos de las décadas del siglo XX del Interiorismo. Licenciatura en Diseño de Interiores.
  • Alvarez, T. M. (2014). El mobiliario y la decoración entre 1860 y 1920.  Revista Digital de Artes y Humanidades4, 182-191.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.