Ce este un protector termic pentru păr și când să îl folosiți?
În timpul verii, mergem la plajă, la piscină sau în excursii. Părul este expus la căldură în exces. În plus, pentru rutina de înfrumusețare, tot mai multe echipamente folosesc temperaturi ridicate. Din acest motiv, este nevoie de un protector termic pentru păr.
Este un produs creat pentru a evita deteriorarea din cauza excesului de căldură. Oferă protecție și rezistență. Doriți să aflați mai multe despre eficacitatea sa? Continuați să citiți acest articol.
Ce este un protector termic pentru păr?
După cum sugerează și numele său, acest produs protejează contra căldurii. Funcția sa este similară cu cea a produselor de protecție solară, care servesc drept barieră anti UV. Când este aplicat, acesta devine un scut care acoperă suprafața părului.
Încetinește transportul căldurii și o distribuie uniform. Cu alte cuvinte, părul nu se va încălzi rapid, ci încetul cu încetul. În funcție de marca pe care o alegeți, protectorul termic poate fi realizat din silicon, polimeri sau proteine din grâu hidrolizate.
- Aerosol: este indicat dacă vă spălați frecvent părul.
- Cremă sau loțiune: pentru strălucire; este foarte ușor de aplicat.
- Ulei: uleiuri naturale care asigură hidratare.
- Silicon: a fost creat în 1970. Nu are culoare sau miros și aspectul său este uleios.
Când se recomandă utilizarea acestuia?
Stiliștii profesioniști recomanda utilizarea protectorului termic pe părul curat. Apoi, părul se piaptănă cu un pieptene cu dinți lungi (nu metalic) pentru a distribui produsul. Momentul potrivit este atunci când părul este puțin umed.
Dacă preferați spray-ul, pulverizați-l cu generozitate de la aproximativ 20 sau 30 de centimetri distanță. Este esențial să urmați instrucțiunile de utilizare.
Folosiți protectorul termic numai atunci când va exista expunere la soare sau căldură. Nu are sens să-l folosiți în alte scopuri. Amintiți-vă că nu este o cremă de styling.
Efectele și beneficiile protecției termice pentru păr
Protectorul termic este foarte eficient. Cu toate acestea, este important să verificați nivelul maxim de temperatură pe care este capabil să-l combată. Citiți eticheta de pe recipient.
Merită clarificat faptul că, deși este foarte bun, acest lucru nu înseamnă că este magic. Imaginați-vă că aplicați protecție solară și vă expuneți mult timp la soare. Urmările vor fi minore, dar este imposibil să evitați toate daunele. La fel se întâmplă și cu protectorul termic.
Rezultatele vor depinde de calitatea protectorului, de modul și frecvența de utilizare, precum și de nivelul de căldură la care vă expuneți în viața de zi cu zi. Acestea fiind spuse, aruncați o privire asupra beneficiilor acestui produs:
- Ajută la repararea daunelor anterioare și redă elasticitatea.
- Previne uscarea deoarece oprește pierderea keratinei.
- Menține umiditatea naturală.
- Păstrează părul puternic, prevenind ruperea sau vârfurile despicate.
- Facilitează îndreptarea datorită propilen glicolului și pantenolului.
Sfaturi generale pentru îngrijirea părului în caz de temperaturi ridicate
Nu este suficient să aplicați cel mai bun protector termic și să respectați instrucțiunile de utilizare. Trebuie să urmați și alte sfaturi pentru a vă feri părul de căldură:
- Folosiți cele mai mici temperaturi atunci când utilizați placa, feonul sau ondulatorul.
- Evitați să vă îndreptați sau ondulați părul cât este încă umed. Trebuie să fie întotdeauna uscat.
- Alegeți plăci și ondulatoare ceramice, nu din metal. Acest material distribuie căldura uniform.
- Optați pentru uscătoare cu ioni.
Vă recomandăm: 4 uleiuri ce repară părul deteriorat
Ce puteți face pentru părul deteriorat de căldura în exces?
În lumea frumuseții, există întotdeauna un remediu. Dacă excesul de căldură a reușit să vă afecteze părul, renunțați pentru o vreme la instrumentele menționate. Cumpărați un șampon și un balsam fără sulfați.
O altă opțiune sunt măștile de păr. În magazinele de produse cosmetice, există sute de variante. O alternativă foarte practică este de a crea una acasă cu ingredientele pe care le aveți la îndemână. Folosiți unt de shea. Se amestecă cu uleiul esențial preferat, se lasă să acționeze și se îndepărtează. De asemenea, aloe vera, iaurtul, oul, laptele de cocos și avocado sunt excelente.
Un alt secret este tăierea vârfurilor despicate. Acest lucru va stimula creșterea părului. După refacerea podoabei capilare, folosiți întotdeauna un protector termic pentru păr!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Arroyo I. Acondicionadores y sus principios cosméticos para el tratamiento del cabello dañado. España: Universidad Computense de Madrid; 2016.
- Álvarez S. Impacto negativo en la salud del cuero cabelludo y el cabello en procedimientos de alisado permanente en salones de belleza del municipio de Nueva Concepción Escuintla. Guatemala: Universidad Galileo; 2018.
- García M. Fármacos y productos naturales útiles para el tratamiento de la alopecia y el cabello dañado. España: Universidad de Sevilla; 2018.