Rețetă de balsam de păr cu morcovi și cocos - Doza de Sănătate
 

Rețetă de balsam de păr cu morcovi și cocos

Un balsam de păr din morcovi și nucă de cocos este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru a preveni căderea părului și, de asemenea, pentru a stimula creșterea acestuia. De fapt, ambele ingrediente sunt minunate pentru sănătatea generală a podoabei capilare!
Rețetă de balsam de păr cu morcovi și cocos
Karla Henríquez

Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 07 ianuarie, 2023

Știai că o rețetă de balsam de păr din morcovi și nucă de cocos este o modalitate excelentă de a ajuta la prevenirea căderii părului?

Căderea părului este o problemă estetică care afectează deopotrivă bărbații și femeile. Cu toate acestea, nu este sfârșitul lumii! Există câteva opțiuni naturale, simple și practice pentru a stimula creșterea părului și a-l face mai voluminos, strălucitor și puternic.

Balsam de păr cu morcovi și cocos

Aplicarea unui balsam de păr cu morcovi și nucă de cocos preparat acasă este o idee excelentă. Aceste două produse naturale sunt eficiente pentru sănătatea organismului și stimularea creșterii părului. În plus, aceste ingrediente nu necesită nicio metodă de procesare complicată, iar rețeta este foarte simplă. După cum vei vedea, este nevoie doar de răbdare și perseverență pentru a te bucura de rezultate.

De asemenea, este necesar să-ți analizezi atent stilul de viață. Stresul, o dietă deficitară și o hidratare precară sunt doar trei dintre elementele care pot dăuna sănătății părului. Rareori avem în vedere aceste lucruri atunci când ne gândim la calitatea podoabei capilare, dar aceștia sunt factori foarte importanți de care trebuie să ții cont.

Morcovii și nuca de cocos sunt superalimente

Fată care profită de o rețetă de balsam de păr natural
Balsamurile naturale sunt excelente pentru hrănirea și protejarea părului fără substanțe chimice.

Nuca de cocos și morcovii conțin nutrienți necesari pentru îngrijirea, întărirea și stimularea creșterii părului. Așadar, beneficiile lor sunt sporite atunci când le folosești împreună.

Nuca de cocos este unul dintre cele mai emblematice fructe din Caraibe, deși crește pe întreaga centură tropicală. „Laptele” său este folosit în mod obișnuit în produsele de îngrijire a părului și este obținut prin stoarcerea pulpei de cocos zdrobite. Vestea bună este că nu trebuie să treci prin această procedură atunci când prepari balsamul de păr acasă, deoarece poți găsi o mare varietate de mărci de lapte de cocos în magazinele online sau în cele alimentare. Majoritatea acestor produse păstrează calitatea și beneficiile lichidului inițial.

De asemenea, Daucus carota, cunoscut popular sub numele de morcov, este una dintre cele mai folosite legume din istoria nutriției moderne. Beneficiile și proprietățile acestuia sunt numeroase, la fel și numărul de aplicații. Vom arunca o privire mai atentă asupra acestora în următoarea parte a articolului.

Beneficii pentru sănătate oferite de morcovi și nuca de cocos

Nuca de cocos

Acest fruct este bogat în vitaminele B, C și E, fier, magneziu, calciu, seleniu, fosfor, proteine, aminoacizi, oligoelemente și săruri minerale. Toate acestea sunt componente vitale pentru stimularea creșterii părului.

Pe lângă faptul că oferă strălucire, datorită capacității sale mari de hidratare, nuca de cocos este foarte eficientă în protejarea părului împotriva deteriorării provocate de dispozitivele cu aer fierbinte, cum ar fi uscătorul de păr și peria electrică. De asemenea, există și factori de mediu ce contribuie la deteriorarea părului, cum ar fi vântul, praful și gazele poluante.

Chiar dacă părul tău nu este deteriorat, poți utiliza o rețetă de balsam de păr cu morcovi și cocos pentru a te bucura de aroma plăcută a acestui preparat natural.

Morcovi cu frunze
Morcovii sunt plini de nutrienți și antioxidanți care îți întăresc scalpul și îmbunătățesc circulația la nivelul acestuia.

Morcovii

Vitaminele A, B, C și K, precum și fibrele alimentare, potasiul și fosforul sunt printre multiplele componente ale acestei legume. Acești nutrienți, pe lângă stimularea creșterii părului, sunt decisivi în prevenirea pierderii acestuia. Acțiunea morcovilor se concentrează în principal pe stimularea circulației sanguine adecvate la nivelul scalpului. În același timp, morcovii întăresc foliculii de păr și îi protejează împotriva agresivității razelor solare UV.

Rețetă de balsam de păr cu morcovi și cocos

Ingrediente necesare

  • 3 morcovi mari rași
  • 750 ml lapte de cocos

Mod de preparare

  • Pentru început, dă prin răzătoare morcovii și apoi se strecoară sucul cu ajutorul unui tifon curat.
  • Apoi, amestecă sucul de morcovi cu laptele de cocos până obții un lichid omogen.

Mod de utilizare

  • Pentru a aplica acest balsam natural, atât părul, cât și scalpul trebuie să fie complet curate. Așadar, îți recomandăm să te speli pe cap în mod „tradițional”.
  • Pe măsură ce aplici acest balsam pe păr, asigură-te că acoperi rădăcinile și firele până la vârfuri. De asemenea, folosește vârfurile degetelor pentru a-ți masa întregul scalp. Fă acest lucru aproximativ cinci minute.
  • Pentru ca balsamul să acționeze mai bine, acoperă-ți părul cu o cască termică sau cu o pungă de plastic pentru o perioadă de aproximativ jumătate de oră.
  • În cele din urmă, îndepărtează balsamul cu multă apă și un pic de șampon obișnuit.
  • Repetă această procedură o dată pe săptămână pentru rezultate de durată.

Îți mulțumim pentru lectură și sperăm că ți-a plăcut acest articol!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.