Cum poţi preveni căderea părului - Doza de Sănătate
 

Cum poţi preveni căderea părului

Ai părul deteriorat și îți este teamă că în curând vei pierde tot mai multe fire? Află cum să previi căderea părului cu remedii naturale și obiceiuri benefice!
Cum poţi preveni căderea părului

Ultima actualizare: 19 iunie, 2020

Căderea părului este o problemă tot mai frecventă la bărbaţi, dar și la femei, iar factorii care influenţează sănătatea podoabei capilare nu trebuie ignoraţi. În mod normal, în fiecare pot cădea peste 100 de fire de păr. Dacă observi mai multe fire rupte, citește în continuare pentru a descoperi cum poți preveni căderea părului.

Dacă observi că îţi cade prea mult păr, trebuie să găsești cauza care provoacă această problemă. Printre factorii care influenţează sănătatea părului se numără: clima, stresul, anemia, circulaţia sanguină deficitară, moștenirea genetică, alimentaţia nesănătoasă, etc.

Cum poți preveni căderea părului

  • Dacă observi că părul tău este deteriorat și cade îngrijorător de mult, nu mai folosi placa, uscătorul sau orice dispozitiv ce emite căldură excesivă. Folosirea acestor aparate este cauza cea mai frecventă a deteriorării părului. Dacă firul de păr este subţire, acesta va fi și mai afectat.
  • O alimentaţie echilibrată este foarte importantă pentru sănătatea părului. Carențele nutriţinale pot determina căderea sau ruperea părului din cauza slăbirii rezistenţei firelor. Așadar, consumă alimente care conţin vitamina A, B, biotină, vitamina C, fier, zinc, cupru și proteine. Nu uita să te hidratezi.
  • Coafurile cu părul prins pot fi o altă cauză a căderii părului, deoarece rădăcina podoabei capilare este forţată.
  • Sănătatea părului depinde și de bunăstarea organismului. Este foarte important să dormi suficient. Studiile științifice au arătat faptul că persoanele care au un somn odihnitor se confruntă mai rar cu problema căderii părului. Oboseala și lipsa de odihnă sunt factori care pot influenţa căderea părului.
  • De asemenea, folosirea unor produse cu conţinut preponderent chimic poate afecta părul și scalpul. Utilizarea șampoanelor sau a vopselelor chimice face ca părul să-și piardă vitalitatea. Alege produse pentru îngrijirea părului cu conţinut cât mai natural.
  • Multe persoane preferă să-și spele părul zilnic, dar acest obicei nu este unul sănătos. Pauza dintre spălări îi permite părului să-și revină după acţiunea posibil agresivă a apei și a produselor de îngrijire.
  • Coafarea părului trebuie făcută atunci când acesta este uscat. Coafarea părului ud duce la ruperea firelor.
  • Deși pare greu de crezut, exerciţiile fizice pot avea un rol important în sănătatea părului. Făcând multă mișcare, stimulăm circulaţia sângelui, cu efecte benefice asupra scalpului.
  • Evită stresul și supărările! Situaţiile care pot provoca anxietate sunt o altă cauză importantă a căderii părului.
  • Dacă observi că îţi cad îngrijorător de multe fire de păr, mergi la medic. Dermatologul va stabili cauza căderii părului și îți va recomanda tratamentul potrivit pentru această problemă.

Remedii naturale pentru a preveni căderea părului

Aloe Vera

Aloe vera poate preveni căderea părului

Folosirea cristalelor de aloe vera pentru spălarea părului este recomandată mai ales în cazul persoanele care se confruntă cu problema căderii părului.

Ceapă și lămâie

Pentru a preveni căderea părului, fă un amestec din părţi egale de suc de lămâie și suc de ceapă, apoi aplică-l pe scalp și masează ușor. După 15 minute, clătește-ți părul.

Lapte de cocos

Lapte de cocos pentru păr

Acest produs din nucă de cocos poate fi aplicat la rădăcina firelor de păr pentru a preveni și diminua căderea părului. De asemenea, laptele de cocos este eficient și pentru a stimula creșterea părului și a-i da strălucire.

Ulei din ficat de cod

Uleiul din ficat de cod ajută la prevenirea căderii părului. Pentru a fi eficient, uleiul trebuie aplicat pe pielea capului și lăsat să acționeze pe timpul nopţii, până a doua zi.

Roșii

Roșii utile pentru a preveni căderea părului

Tomatele ajută la prevenirea căderii părului. Așadar, poţi strivi o roșie cu un căţel de usturoi pentru a-ți masa scalpul timp de 10 minute.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.