Tratează căderea părului cu 3 remedii accesibile - Doza de Sănătate
 

Tratează căderea părului cu 3 remedii accesibile

Mulți oameni suferă de alopecie. Știai că se poate inversa căderea părului cu remedii naturale preparate acasă? Astăzi, îți vom arăta trei opțiuni care vor fi cu siguranță pe placul tău.
Tratează căderea părului cu 3 remedii accesibile
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Găsirea unei modalități de a inversa căderea părului este o preocupare comună, mai ales pe măsură ce îmbătrânim. De asemenea, stresul în exces poate provoca o pierdere dramatică a densității, luminozității și volumului podoabei capilare. În acest articol, îți prezentăm trei remedii accesibile ce tratează căderea părului rapid și eficient!

Uneori, căderea părului are de-a face cu utilizarea și abuzul de produse de înfrumusețare nocive care afectează firele podoabei capilare. De exemplu, utilizarea plăcii de îndreptare a părului în fiecare zi sau a șampoanelor care conțin ingrediente dure nu este un obicei benefic pentru părul tău.

Cu toate acestea, există perioade din an în care oamenii pierd mai multe fire de păr, cum ar fi toamna. Însă dacă acest lucru se continuă de-a lungul timpului, este important să știi ce remedii tratează căderea părului în mod eficient.

Tratează căderea părului cu 3 remedii accesibile

Este posibil să fi apelat deja la produse care promit să îți redea firele pierdute, însă fără succes. Niciunul dintre acestea nu funcționează așa cum ți-ai dori. Prin urmare, a venit momentul să oferi o șansă remediilor naturale. Sunt simple și nu sunt agresive cu scalpul tău. Ar putea fi exact lucrul de care ai nevoie în acest sezon.

1. Rozmarin

Rozmarin proaspăt și uscat

Conform articolului Studiul etnobotanic al plantelor medicinale, rozmarinul este o plantă care poate ajuta la inversarea căderii părului, deoarece stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului. Poți urma acești pași pentru a trata căderea părului:

 • Fă un ceai adăugând câteva frunze de rozmarin într-o cratiță cu apă.
 • După ce ceaiul este gata, lasă-l să se odihnească până când apa este caldă.
 • Apoi, strecoară rozmarinul și aplică ceaiul ca un tonic, masându-l pe scalp.
 • În cele din urmă, spală-ți părul. De asemenea, este important să faci acest lucru cel puțin o dată pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite.

2. Urzică

Urzica este o altă opțiune pentru a inversa căderea părului, conform studiului Habitate și utilizări tradiționale ale speciei Urtica I. Are proprietăți antiinflamatorii care pot preveni căderea părului.

Uneori, din cauza stresului, scalpul tău ar putea dezvolta dermatită seboreică. Aceasta provoacă inflamații, mâncărime și căderea părului. Urzica poate fi o opțiune excelentă în această situație.

Să vedem cum o poți folosi:

 • Mai întâi, fă un ceai de urzică.
 • După ce l-ai lăsat să se odihnească, strecoară urzica și aplică ceaiul pe scalp.
 • Apoi, masează-l ușor și lasă-l să stea.
 • Poți aplica acest remediu de două ori pe săptămână.

Notă: Fii foarte atentă când manevrezi frunzele de urzică. Acestea au peri mici iritanți ce pot provoca apariția bășicilor. După ce le fierbi în apă, acest efect dispare.

3. Aloe vera tratează căderea părului

Aloe vera tratează căderea părului

Aloe vera este unul dintre cele mai bune remedii care tratează căderea părului. Îți hidratează scalpul, îți repară firul de păr degradat și întărește fibrele capilare. Fără îndoială, este esențial să ai întotdeauna acasă o plantă de aloe vera, deoarece o poți folosi în numeroase moduri.

În acest caz, îți recomandăm să o utilizezi după cum urmează:

 • Taie o frunză din planta de aloe vera.
 • Apoi, despic-o pe jumătate și freacă gelul din interior pe tot scalpul.
 • Masează scalpul cu mișcări circulare, fără a aplica prea multă presiune. Ai grijă să nu smulgi firele de păr.
 • Poți aplica acest tratament contra căderii părului o dată pe săptămână.

Dacă nu vrei să aplici aloe vera în acest mod, poți scoate gelul din frunză cu o lingură. Pune-l într-un recipient și amestecă-l bine. Apoi, aplică-l cu atenție pe scalp.

Sfaturi pentru a inversa căderea părului

Deși aceste remedii preparate acasă te pot ajuta să tratezi căderea părului, este important să te adresezi medicului specialist pentru un diagnostic corect. Dacă ai dermatită seboreică sau alopecie, medicul te va ajuta să găsești cel mai bun tratament pentru problema ta specifică.

Pe lângă utilizarea tratamentului prescris de medic, poți apela cu încredere la remediile naturale pe care tocmai le-am prezentat. Cu toate acestea, este important să acorzi prioritate sfaturilor oferite de către medic. Rezultatele remediilor preparate la domiciliu pot apărea foarte lent. Acesta este motivul pentru care este atât de important să fim consecvenți atunci când le utilizăm.

Suferi și tu de căderea semnificativă a părului?

Sperăm că acest articol te-a ajutat și ți-a oferit câteva alternative naturale pe care să le utilizezi împreună cu tratamentul primit de la medic.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Alejandro, M., Alberto, M., Gama Campillo, L. M., & Mariaca Méndez, R. (2010). El uso de las plantas medicinales en las comunidades Maya-Chontales de Nacajuca, Tabasco, México. Polibotánica, (29), 213-262.
 • Avila-Sosa, R., Navarro-Cruz, A. R., Vera-López, O., Dávila-Márquez, R. M., Melgoza-Palma, N., & Meza-Pluma, R. (2011). Romero (Rosmarinus officinalis L.): una revisión de sus usos no culinarios. Ciencia y mar, 15(43), 23-36.
 • García Bacallao, Lourdes, Rojo Domínguez, Delia Mercedes, García Gómez, Luis Vicente, & Hernández Ángel, Maureen. (2002). Plantas con propiedades antiinflamatorias. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas, 21(3), 214-216. Recuperado en 24 de abril de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03002002000300012&lng=es&tlng=es.
 • López Pupo, Natacha, Tablada Robinet, María Elena, Jacas García, Caridad, Jacas Portuondo, Ana Lucía, & Solano Pérez, Marhyan. (2018). Terapias tradicional y natural combinadas en pacientes con alopecia areata. MEDISAN, 22(6), 416-423. Recuperado en 24 de abril de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1029-30192018000600005&lng=es&tlng=es.
 • Romeu, C. R., Botta Ferret, E., & Díaz Finalé, Y. (2007). Caracterización fitoquímica del aceite esencial de romero (Rosmarinus officinalis L.) y evaluación in vitro de su actividad acaricida. Fitosanidad, 11(2).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.