Logo image
Logo image

Ce să faci dacă partenerul te plictisește?

4 minute
Uneori simțim că partenerul ne plictisește pentru că facem totul împreună de prea mult timp. Găsește-ți spațiul personal sau câteva hobby-uri comune pentru a reaprinde scânteia dragostei!
Ce să faci dacă partenerul te plictisește?
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Timpul petrecut cu partenerul tău nu mai este la fel? Simți că relația voastră înseamnă monotonie? Simți că partenerul tău te plictisește? Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt afirmative, este important să accepți că ceva nu este în regulă în sfera sentimentală.

Este greu de recunoscut că lucrurile merg prost. Cu toate acestea, este esențial să acceptăm asta pentru a găsi o soluție care să nu dăuneze nimănui.

Cum să acționezi dacă partenerul tău te plictisește? Poți să negociezi sau trebuie să recurgi la despărțire?

Odată cu trecerea timpului, este normal să simți că lucrurile s-au schimbat în relație. Acest lucru nu indică întotdeauna că nu mai există sentimente. Pot exista, dar sunt diferite de cele care s-au manifestat în timpul fazei de infatuare.

Cu toate acestea, există cazuri în care pare că dragostea s-a terminat și că petrecerea timpului împreună nu mai este interesantă.

Deși încheierea relației poate fi o soluție în unele cazuri, nu generaliza. Uneori, poți face o „ultimă încercare” de a rezolva problema și de a recupera ceea ce s-a pierdut. Aici intră în joc comunicarea și negocierea sau chiar terapia de cuplu.

Mai jos, îți vom oferi câteva sfaturi pentru a putea face acea schimbare de care ai nevoie atât tu, cât și cealaltă persoană, spre binele amândurora.

1. Acceptă problema

Some figure

Înainte de a căuta soluții definitive pentru ceea ce simți, este important să accepți că treci printr-o situație emoțională în care ești nemulțumit și nefericit.

Dacă partenerul tău te plictisește, gândește-te la sursa problemei și încearcă să-ți accepți propria vină înainte de a arunca toată apa murdară în curtea celuilalt. Nu uita că este dificil să fiți întotdeauna de acord.

Recomandăm: 7 exerciții la terapia de cuplu

2. Discută situația cu partenerul

Odată ce recunoști că rutina afectează modul în care te simți, vorbește cu partenerul tău și încearcă să-i explici ce ți se întâmplă fără a da vina sau a arăta cu degetul.

Este necesar ca amândoi să vă prezentați punctul de vedere, astfel încât să puteți găsi originea problemelor și modalități de a le rezolva, fără ca niciunul dintre voi să sufere. Acest pas este unul dintre cele mai importante, deoarece amândoi trebuie să doriți să ieșiți din monotonia care vă afectează.

3. Amintește-ți de ce te-ai îndrăgostit

Some figure

Odată cu trecerea timpului, este ușor să uiți care au fost motivele pentru care a început acea legătură sentimentală în cuplu. Din acest motiv, atunci când te afli într-un moment de îndoială și plictiseală, este bine să-ți amintești cum a început totul.

4. Faceți activități noi împreună

Faceți amândoi același lucru în fiecare zi? Vă vedeți și nu știți despre ce să vorbiți? Poate din acest motiv partenerul tău te plictisește. Dacă ați intrat într-o rutină, este timpul să reluați acele activități și hobby-uri pe care amândoi le puteți împărtăși.

După primele faze ale îndrăgostirii, este normal să pierzi acel obicei de a căuta un alt plan de împărtășit. Pentru a reînvia relația, este bine să te întorci la acele hobby-uri care te atrăgeau în trecut.

Dacă nu ai fost niciodată interesat de gusturile partenerului, este timpul să faci acest lucru. Pe scurt, dacă amândoi spuneți ce vă place sau dacă sunteți în căutarea unui plan pentru o aventură, cu siguranță veți simți din nou acea complicitate care v-a ținut atât de aproape până acum.

Citește mai mult: Răceala emoțională în cuplu

5. Recuperează-ți spațiul personal

Some figure

Când începe relația, este normal să simți că vrei să-ți urmezi partenerul peste tot. Lași deoparte prieteniile, te dăruiești complet relației și uiți multe dintre activitățile care te făceau fericit.

Rutina te face să realizezi că vrei să retrăiești acele lucruri pe care le-ai făcut înainte de a avea un partener. Din acest motiv, pentru a nu ajunge să pui capăt lucrurilor, este esențial să încerci să-ți recuperezi spațiul personal.

Nu este ușor și necesită angajament din partea ambilor parteneri. Cu toate acestea, voi doi vă veți oferi unul altuia oportunitatea de a trăi experiențe diferite fără a fi nevoie să vă absorbiți unul pe celălalt.

6. Ai răbdare chiar dacă partenerul te plictisește

Toate relațiile trec prin momente dificile. Încercați să nu vă descurajați când monotonia începe să-și facă simțită prezența. Dacă îți faci prea multe griji pentru lucruri care nu merită, cu siguranță va fi mai greu să lupți cu plictiseala. Ai răbdare, exprimă-te fără teamă și rezolvați împreună acele neajunsuri care fac ca relația să treacă printr-o criză.

Te plictisește partenerul tău? Luați-o ușor și încercați să remediați problema înainte de a recurge la măsuri drastice!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.