Cum să întreții o relație de cuplu

22 februarie 2020
Monotonia, printre alți factori, afectează adesea coexistența în relații. Din fericire, există modalități de a menține pasiunea vie. Citește acest articol pentru a le descoperi!

Dacă analizezi datele despre numărul de divorțuri din întreaga lume, îți vei da seama că acestea sunt chiar alarmante. Prin urmare, este important să știi cum să întreții o relație de cuplu pentru a evita o despărțire dureroasă.

Știm că viața unui cuplu poate avea ascensiunile și coborâșurile ei. Cu toate acestea, responsabilitatea ambilor parteneri este de a menține pasiunea vie. Acesta este motivul pentru care am decis să-ți împărtășim o serie de recomandări pentru a te asigura că minunata viață de cuplu nu se va încheia atunci când vă mutați împreună. Dimpotrivă, aceste sfaturi te vor ajuta să ai o relație armonioasă și plină de iubire.

Motivele pentru care pasiunea dispare într-o relație de cuplu

În principiu, este important să cunoaștem motivele pentru care pasiunea moare în cadrul relațiilor de cuplu de lungă durată. Unele dintre acestea sunt:

  • Monotonia – relația este previzibilă și nu există surprize.
  • Nu faceți nimic interesant în cuplu, întreprindeți întotdeauna aceleași activități.
  • Amândoi v-ați îndrăgostit rapid și nu v-ați acordat timpul necesar pentru a vă cunoaște cu adevărat sau pentru a stabili dacă unul dintre voi încearcă să umple un gol rămas dintr-o relație anterioară.
  • Simți că dorești pe cineva mai bun decât partenerul pe care îl ai în prezent, deoarece crezi că acesta nu îți îndeplinește așteptările sau nu ești dispus să te implici mai mult în această relație.
  • Ai început o aventură cu altcineva și ai pierdut controlul. Ar putea fi un coleg de muncă sau cineva apropiat, iar acest lucru te distanțează de partenerul tău.
  • Sexul nu este plăcut și o faci doar din obligație, nu pentru că simți pasiune. Este doar un act sexual, fără mângâieri intime și atingeri drăgăstoase.
Ceartă în cuplu

Există mulți factori care afectează pasiunea existentă într-o relație. Unele dintre cele mai frecvente motive includ monotonia, infidelitatea și nemulțumirea pe plan sexual.

Cum să întreții o relație de cuplu

Dacă ai analizat factorii de mai sus și ai observat că cel puțin unul dintre ei este valabil în cazul tău, decizia pe care o vei lua va hotărî direcția în care relația ta va merge.

Dacă simți că problemele survin doar din plictiseală, monotonie și rutină în exces, atunci există anumite lucruri care te pot ajuta să întreții o relație de cuplu. Pune-le în aplicare pentru a-ți salva relația!

Comunicarea

Este foarte important să comunici cu partenerul tău cu privire la modul în care te simți. Relațiile merg adesea spre un final trist deoarece nu există comunicare între parteneri.

Nu vorbi despre subiecte comune, cum ar fi treburile, alimentația, problemele de la serviciu și temele copiilor (dacă ai copii). Vorbește, de exemplu despre melodiile tale preferate sau despre intriga unui film popular.

Gesturile zilnice

Atingerile pasionale sunt foarte importante dacă vrei să întreții o relație de cuplu. Micile dovezi de afecțiune pot reînvia sentimentele de afecțiune și iubire.

Citește mai mult:

6 moduri de a te apropia de persoana iubită

Evitarea elementelor perturbatoare

Nu sta pe telefon sau în fața computerului 24/7. Ambii parteneri trebuie să își dedice timp reciproc și să uite de toate celelalte obligații sau probleme măcar pentru o scurtă perioadă de timp în fiecare zi. Încheie sarcinile de serviciu atunci când se încheie ziua de lucru și evită să utilizezi în exces tehnologii dăunătoare vieții sociale.

Complimentele și aprecierile

Multe persoane uită să dedice timp aspectului fizic pentru a-și încânta partenerul, așa cum o făceau atunci când mergeau la întâlniri la începutul relației. Alte cupluri nu își adresează niciodată complimente. Îți poți face partenerul fericit în fiecare zi cu simple complimente sau laude.

Cum să întreții o relație de cuplu

Complimentele și aprecierile sunt foarte importante pentru păstrarea pasiunii vii, deoarece ajută partenerul să se simtă special.

Repararea rapidă a rănilor emoționale

Dacă vrei să păstrezi pasiunea vie în relația ta, nu înceta niciodată să vorbești cu partenerul tău despre ceea ce simțiți fiecare, nu dormiți niciodată în camere separate, comunicați și, dacă este necesar, spune „Îmi pare rău!”. Nu-ți răni partenerul printr-o atitudine rece și distantă. A avea o atitudine ostilă este un lucru distructiv.

Distracția în pat pentru a menține pasiunea vie

Dansează erotic, poartă ținute sexy, leagă-ți partenerul la ochi, aplică cremă sau ciocolată pe corpul său și mișcă-te lasciv… există atât de multe lucruri pe care le poți face cu puțină imaginație! Preia controlul. Nu aștepta ca partenerul tău să facă întotdeauna acest lucru! Surprinde-l în pat.

Citește mai mult:

Sapiosexualitatea: atracția față de oameni inteligenți

Discuția despre preferințele sexuale

Arată-i partenerului cum vrei să te mângâie, spune-i care sunt zonele tale erogene și șoptește-i toate acele lucruri obraznice pe care ai vrea să le încerci. Acest lucru îți va excita cu siguranță partenerul.

Nu este vorba doar despre actul sexual propriu-zis. În pat, este important să vă sărutați și să vă mângâiați reciproc, să vorbiți și să priviți unul în ochii celuilalt.

Surprinderea partenerului

Sedu-l în bucătărie sau strecoară-te în duș pentru a-l surprinde. Să faci sex în locuri mai puțin obișnuite este foarte interesant.

Ține cont de aceste recomandări ca să întreții o relație de cuplu, chiar dacă locuiți împreună de mai mulți ani!

  • Relación entre satisfacción sexual, ansiedad y prácticas sexuales. (2010). Pensamiento Psicológico7(14), 41–52. https://doi.org/10.11144/130
  • Barón, M. J. O., Zapiain, J. G., & Apodaca, P. (2002). Apego y satisfacción afectivo-sexual en la pareja. Psicothema14(2), 469–475.
  • Paredes, J. (2009). Imagen Corporal Y Satisfaccion Sexual. Ajayu7, 28–47.
  • Villanueva Orozco Gerardo Benjamín Tonatiuh, Rivera Aragón Sofía, Díaz Loving Rolando, Reyes-Lagunes Isabel. La comunicación en pareja: desarrollo y validación de escalas. Acta de investigación psicol  [revista en la Internet]. 2012  Ago [citado  2019  Oct  30] ;  2( 2 ): 728-748. Disponible en: http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2007-48322012000200010&lng=es.