6 moduri de a te apropia de persoana iubită - Doza de Sănătate
 

6 moduri de a te apropia de persoana iubită

Bunăvoința este un aspect fundamental pentru a apropia de persoana iubită după o dispută. Nu trebuie să simți că ai piedut o bătălie deoarece, de fapt, ceea ce faci este să descoperi o nouă oportunitate.
6 moduri de a te apropia de persoana iubită
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Nu este niciun secret faptul că în orice relație există zile bune și zile proaste. După o dispută, unele cupluri nu știu cum să gestioneze situația. Ți-ar plăcea să descoperi câteva moduri de a te apropia de persoana iubită?

A-ți arăta dragostea după un conflict, indiferent cine a fost de vină pentru generarea sa, îți va permite să te apropii din nou de partenerul tău. În cele ce urmează, îți vom prezenta câțiva pași pentru a reuși acest lucru.

Moduri de a te apropia de persoana iubită

Certuri în cuplu

Apropierea de partenerul tău te va ajuta să-ți revitalizezi și îmbunătățești relația de cuplu.

1. Nu te izola

Atunci când te cerți cu persoana iubită și ești foarte supărat/ă, ai tendința de a te izola, de a merge în altă cameră sau de a pleca de acasă trântind în urma ta ușa, cu scopul de a te calma pe cont propriu.

Pe măsură ce te distanțezi fizic de conflict și ai timp pentru a medita, totul pare că se complică și devine mai rău decât este în realitate.

Deși în acele momente de furie nu îți vine să faci acest lucru, încearcă să te apropii și să stabilești un contact fizic cu persoana iubită. Privește-l în ochi, ia-l de braț sau de mână, atinge-i părul sau îmbrățișează-l. Aceste gesturi vor activa emoții pozitive. Astfel, partenerul va reduce tonul vocii, iar lucrurile vor deveni mai puțin tensionate.

Dacă cearta a fost una foarte serioasă și decizi să petreci un timp singur/ă, întoarce-te la partener cât mai curând posibil.

2. Controlează-ți limbajul corpului

După o ceartă importantă sau în ciuda lucrurilor pe care ai încercat să le spui pentru a calma situația, corpul tău poate arăta faptul că ești iritat/ă. Acest lucru îl va împiedica pe partenerul tău să îți ofere un răspuns pozitiv.

Din această cauză, este necesar să identifici și să ții sub control un număr mare de gesturi. Pune o barieră între ele și tine:

  • Pumnii strânși
  • Mâinile în sân
  • Privirea încruntată
  • Capul plecat

În loc să menții această atitudine, relaxează-te și uită-te direct în ochii partenerului tău pentru a aplana conflictul. Dacă este posibil, zâmbește-i discret și invită-l să se apropie de tine fără teama de a fi respins sau de a porni o ceartă pentru ceea ce s-a întâmplat deja.

3. Păstrează-ți simțul umorului

Cum să te apropii de persoana iubită în mod intim

Pentru a calma starea de tensiune ce plutește în aer atunci când vă certați și a te apropia de persoana iubită, este important să nu-ți pierzi simțul umorului. Acest lucru trebuie însă să fie moderat. Încearcă să nu fi sarcastic/ă sau ironic/ă. Astfel, te vei asigura că nu vor exista și alte neînțelegeri.

Ambelor sexe le place ca partenerul lor să aibă un simț al umorului dezvoltat. Poți spune o glumă bună sau puteți viziona împreună un film distractiv. După aceea, vă veți simți amândoi mult mai relaxați, iar sentimentele negative vor dispărea.

4. Fii iertător/-oare

Te întrebi cum să te apropii de persoana iubită după o ceartă? A ierta și a merge mai departe este cel mai bun lucru pe care îl poți face în aceste momente. Pentru ca iertarea să funcționeze, aceasta trebuie să vină din inimă.

Iertarea este un gest nobil care poate pava drumul unui nou început pentru tine și partenerul tău. Aceasta va deschide și calea acceptării, ce îți va permite să-ți vezi propriile defecte și să le analizezi pentru a nu comite din nou aceleași greșeli.

A ierta nu înseamnă a fi învins. Nu înseamnă nici că celălalt a avut dreptate, iar tu ai greșit. A avea puterea să ierți înseamnă să acorzi o nouă șansă vieții de cuplu într-o atmosferă plină de încredere, pentru a putea merge mai departe.

5. Arată afecțiune partenerului tău

Tensiunea și disconfortul produse de o ceartă în cuplu poate duce la distanțarea partenerilor. Pentru a te apropia de persoana iubită, trebuie să faci primul pas pentru a vă reconecta.

Nu este momentul pentru mândrii absurde. Folosește săruturile, mângâierile și dezmierdările ca arme sentimentale. Momentele de tandrețe și îmbrățișările după o ceartă reprezintă un mod foarte plăcut de a îngriji rănile produse.

De asemenea, este necesar să exprimi în cuvinte ceea ce simți. Este foarte simplu. Trebuie doar să spui „Te iubesc”, „Nu vreau să ne mai certăm”, „Vreau doar să fim fericiți” pentru a preveni și alte conflicte.

6. Fă sex

Am auzit cu toții de „sexul de împăcare”. Deși nu te sfătuim să te cerți doar pentru a avea parte de partide amoroase mai interesante, aceasta este o opțiune excelentă pentru a te apropia de persoana iubită.

Fără îndoială, cel mai bun mod prin care partenerii se pot apropia este prin sex. Acest lucru se întâmplă deoarece în timpul unei partide de amor sunt eliberate endorfine ce elimină stresul și tensiunea.

Este o idee bună să încerci să porți o discuție imediat după sex. Este posibil să descoperi că, dintr-o dată, problemele nu mai par la fel de serioase ca înainte.

Certurile sunt normale, ele își au originile în diferențele care există între oameni. Ceea ce este important este ca atitudinea de după un conflict să fie una sănătoasă pentru viața de cuplu. Dragostea poate face multe, dar fiecare dintre parteneri are îndatoririle sale. În acest mod, vei evita ca relația ta să fie distrusă de rutină, certurile mărunte de zi cu zi sau alte probleme ce pot apărea din diverse motive.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.