9 activități ce îmbunătățesc relația de cuplu - Doza de Sănătate
 

9 activități ce îmbunătățesc relația de cuplu

O relație trebuie „hrănită” zilnic. Este necesar să introduci elemente noi pentru a împiedica rutina să vă despartă. 
9 activități ce îmbunătățesc relația de cuplu
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Relația de cuplu este o experiență extraordinară, mai ales când ambii parteneri împărtășesc aceleași sentimente unice.

Dragostea este un sentiment special care îți schimbă viața și te face să-ți dorești să fii un om mai bun pentru a construi un viitor alături de persoana iubită. Pentru a-ți menține relația puternică, sunt necesare însă și alte ingrediente care fac conviețuirea mai ușoară și mai frumoasă.

Împărtășirea unor momente deosebite, hobby-uri și pasiuni poate ajuta la întărirea și reînnoirea relației și la adăugarea unei scântei în cadrul acesteia.

Te-ar putea interesa și:

Cum să menții o relație de cuplu

Există mai multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți relația și a ieși din rutină. În felul acesta, veți putea trăi momente frumoase împreună și veți construi amintiri neprețuite.

În articolul de azi îți prezentăm 9 activități minunate care întăresc relația de cuplu și legătura specială dintre parteneri.

1. Gătiți împreună pentru a vă îmbunătăți relația

Gătitul împreună poate îmbunătăți relația de cuplu

A găti pentru persoana iubită este un gest romantic pe care sigur îl va aprecia. Însă acesta nu se compară cu a găti o masă împreună, o activitate care fără îndoială vă va consolida relația.

Te asigurăm că momentele petrecute împreună în bucătărie vor fi de neuitat și atât de distractive încât sigur veți dori să repetați experiența.

2. Dormiți împreună pentru a vă întări relația de cuplu

Dacă nu locuiești cu partenerul, dar aveți relații intime, dormitul împreună este un lucru extrem de plăcut și prețios. 

Mai presus de actul sexual în sine, faptul că adormiți și vă treziți unul în brațele celuilalt este cu adevărat foarte romantic.

Atunci când luați decizia de a locui împreună și de a formaliza relația, nu trebuie sub nicio formă să omiteți această activitate.

3. Mergeți în excursie împreună

Descoperirea unor locuri noi și mersul împreună în vacanță vă permite să ieșiți din rutină și să reînnoiți sentimentele frumoase care vă unesc. Veți avea ocazia să vă regăsiți unul pe celălalt, mai ales dacă situația nu era chiar roz între voi.

Nu trebuie să mergeți foarte departe sau să planificați o super-excursie pentru a vă bucura de această experiență. Puteți să mergeți la rude la țară sau într-un sat apropiat pentru a vă îndepărta de agitația peisajului urban.

4. Citiți o carte împreună

Lectura comună a unei cărți poate întări relația de cuplu

Acasă, în parc sau chiar în timpul liber la școală, cititul este o activitate care vă poate îmbunătăți relația.

Lectura este un obicei magic care ne poartă în lumi noi în care cititorii se pun în postura personajelor pentru a trăi povestea din perspectiva lor.

Dacă citiți o carte împreună, veți adăuga puțin suspans relației și veți crea un angajament privind desfășurarea acestei activități în comun.

5. Luați-vă un animal de companie

Nu vă puteți imagina frumusețea și puterea de întărire a unei relații pe care o are îngrijirea unui animal de companie.

Alegerea animăluțului potrivit și asumarea responsabilității de a-l crește împreună vă ajută să vă maturizați și vă pregătește pentru un posibil viitor ca părinți.

6. Împărțiți un hobby

Nu trebuie să faceți totul împreună. Fiecare are preferințele și pasiunile sale. Din procesul de a vă cunoaște unul pe celălalt face parte și împărtășirea acestor interese, precum și transformarea lor în experiențe de neuitat.

Îți place să dansezi? Să mergi pe bicicletă? Orice altceva? Nu înceta să faci lucrurile care te bucură, învață doar să le împarți cu partenerul tău.

7. Priviți răsăritul soarelui

Nu este nevoie să așteptați o zi anume pentru a admira unul dintre cele mai frumoase spectacole ale naturii. Orice răsărit pe care îl priviți împreună vă oferă posibilitatea să vă bucurați de o activitate romantică ce vă unește și mai tare. 

8. Faceți exerciții fizice împreună pentru a vă consolida relația de cuplu

Activitățile sportive pot întări relația dintre parteneri

Ați fost mai leneși în ultima vreme? Faptul că vă antrenați împreună vă poate motiva să fiți mai disciplinați. Totodată, să adoptați un stil de viață sănătos.

Puteți stabili amândoi un plan alimentar și un program de exerciții fizice de practicat fie acasă, fie la sala de fitness. Acest obicei vă va consolida și îmbunătăți relația, deoarece poate conduce la momente de intimitate și sex.

9. Decorați-vă locuința

Ați decis să vă cumpărați propria locuință? Este o hotărâre de comun acord și ambii trebuie să contribuie la crearea acelui „cuibușor al dragostei”. Puteți merge împreună la cumpărături, iar apoi să vă puneți de acord cu privire la modul în care vreți să o decorați.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Gunn, H. E., Buysse, D. J., Hasler, B. P., Begley, A., & Troxel, W. M. (2015). Sleep Concordance in Couples is Associated with Relationship Characteristics. Sleep. https://doi.org/10.5665/sleep.4744
  • Gutiérrez, J. L. P., Aragón, S. R., Lagunes, I. R., & López Parra, M. S. (2015). Escala de Felicidad en la Pareja: Desarrollo y Validación. Acta de Investigación Psicológica. https://doi.org/10.1016/s2007-4719(13)70967-0

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.