Ce să faci dacă suferi de astm bronșic cronic și alergii?
Verificat și aprobat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli
Din păcate, astmul cronic și alergiile sunt două afecțiuni medicale foarte frecvente astăzi. Problema este că starea se sănătate înrăutățește în timp, deoarece ambele afecțiuni sunt adesea direct legate. Ce să faceți dacă suferiți de astm bronșic cronic și alergii?
Aceste tulburări pot condiționa foarte mult viața pacienților. Cu toate acestea, puteți să recurgeți la diferite tratamente. Dacă doriți să cunoașteți câteva dintre aceste resurse terapeutice, citiți mai departe!
Astmul și alergiile: ce legătură există?
Aceleași substanțe care declanșează simptomele febrei fânului pot provoca simptome de astm. Acestea includ dificultăți de respirație, respirație șuierătoare și presiune în piept. Afecțiunea este ceea ce cunoaștem sub numele de astm alergic sau astm indus de alergii.
Unele substanțe, cum ar fi polenul, acarienii și părul de animale de companie, sunt declanșatoare obișnuite. De asemenea, la unele persoane, alergiile cutanate sau alimentare pot provoca simptome de astm.
Citiți și: 6 alimente pe care astmaticii trebuie să le evite întotdeauna
Deci, cum provoacă o reacție alergică simptome de astm?
O reacție alergică apare atunci când proteinele sistemului imunitar identifică în mod eronat o substanță inofensivă, cum ar fi polenul, ca fiind un invadator. În încercarea de a vă proteja corpul de acea substanță, anticorpii se leagă de alergen.
Astfel, substanțele chimice eliberate de sistemul imunitar conduc la semne și simptome de alergie. Unele dintre ele sunt congestia nazală, mâncărimile ochilor și reacțiile pielii.
La unii oameni, aceeași reacție afectează și plămânii și căile respiratorii, ducând la simptome de astm.
Ce să faceți dacă suferiți de astm bronșic cronic și alergii?
- Reducerea spasmelor căilor respiratorii este un aspect important. Magneziul este celebru pentru ameliorarea crampelor musculare. Aceasta include mușchii care înconjoară căile respiratorii ale plămânilor.
- Datorita conținutului său de teofilină, ceaiul verde poate funcționa ca un bronhodilatator.
- Este esențial să echilibrați căile alergice din organism. Acizii grași Omega-3 pot fi o modalitate eficientă de a face acest lucru. Aceștia se găsesc, de exemplu, în semințele de in și pește.
- Ar trebui să evitați medicamentele beta-blocante, deoarece blochează și receptorii din căile respiratorii, precipitând bronhoconstricția. Unii pacienți sunt, de asemenea, intoleranți la medicamente precum aspirina sau ibuprofenul din cauza conținutului lor de acid acetilsalicilic. Din acest motiv, este mai bine să consultați medicul sau farmacistul înainte de a începe orice medicament.
Citiți mai mult: Astmul la copii: cauze și diagnostic
În ciuda acestor sfaturi, nu trebuie să ignorăm niciodată medicamentele care ne-au fost recomandate. Amintiți-vă că este important să consultați un medic specialist.
Sub supraveghere medicală și cu o combinație de remedii naturale, este posibil să putem reduce medicația. Astfel, ținând cont și profitând de tot ceea ce ne oferă natura, ne putem îmbunătăți semnificativ starea de sănătate.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Linares Borges A, Rodríguez Muñiz J, Betancourt B, Alemán Aguiar H, Jiménez Hernández L, Chala Tadrón J. Efecto clínico de una formulación de teofilina de liberación sostenida en asmáticos moderados o severos con intercrisis. Revista Alergia México 2000; 42 (2): 64-68. Available at: https://www.researchgate.net/publication/289061294_Efecto_clinico_de_una_formulacion_de_teofilina_de_liberacion_sostenida_en_pacientes_asmaticos_moderados_o_severos_con_intercrisis. Accessed 01/17, 2019.
- Tovar-Peña O, Varela-Martínez C. Estudio comparativo de la eficacia del sulfato de magnesio o de la aminofilina adicionados a la terapia convencional en el tratamiento de pacientes con crisis asmática severa. Revista Médica de los Postgrados de Medicina 2002; 7 (3). Available at: http://65.182.2.244/RMP/pdf/2002/pdf/Vol7-3-2002-4.pdf. Accessed 01/17, 2019.
- Valenzuela R, Tapia G, González M, Valenzuela A. Ácidos grasos omega-3 (EPA y DHA) y su aplicación en diversas situaciones clínicas. Revista chilena de nutrición 2011; 38 (3): 356-367. Available at: https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?pid=S0717-75182011000300011&script=sci_arttext. Accessed 01/17, 2019.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.