Cele mai bune 9 remedii naturale pentru eliminarea ciupercilor de pe piele
 

Cele mai bune 9 remedii naturale pentru eliminarea ciupercilor de pe piele

Cu toții am suferit la un moment dat de o infecție fungică. Descoperiți 9 remedii naturale pentru eliminarea ciupercilor de pe piele!
Cele mai bune 9 remedii naturale pentru eliminarea ciupercilor de pe piele
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ciupercile de pe piele nu sunt doar enervante, ci și inestetice. Ele apar în diferite zone ale corpului, cum ar fi picioarele, mâinile, axile și chiar fața. Pot fi dermatofite, drojdii sau alte soiuri de ciuperci cu capacitatea de a ne coloniza corpul. Care sunt cele mai bune 9 remedii naturale pentru eliminarea ciupercilor de pe piele?

Ciupercile se caracterizează prin producerea de pete albe sau roșiatice, care sunt adesea însoțite de mâncărime și roșeață. Prezența infecțiilor fungice poate indica un sistem imunitar slăbit. Din fericire, datorită compușilor activi ai mai multor ingrediente naturale, acestea pot fi tratate în timp util, astfel încât să nu conducă la tulburări mai complicate.

De data aceasta, am întocmit o listă cu cele mai bune remedii care pot fi folosite pentru a ne lua rămas bun de la această problemă.

Cele mai bune 9 remedii naturale pentru eliminarea ciupercilor de pe piele

1. Usturoi

Atât consumul său, cât și aplicarea directă pe piele funcționează ca tratament împotriva acestui tip de afecțiune ale pielii. Prin ingerarea acestuia se promovează eliminarea agenților patogeni nocivi prezenți în intestine. Sângele este detoxificat.

Este util și ca mască sau sub formă de pastă, deoarece sucul său este ușor absorbit în piele, accelerând recuperarea. Cel mai important este să-l folosiți crud, deoarece este singura modalitate de a profita din plin de toate proprietățile sale.

2. Aloe vera

Aloe vera este una dintre cele mai utilizate plante medicinale. Are multe proprietăți pentru îngrijirea pielii și a întregului organism.

Remedii naturale pentru eliminarea ciupercilor de pe piele cu aloe vera

 

Proprietățile sale hidratante și reparatoare stimulează activitatea celulară, reducând în același timp riscul de îmbătrânire și tratând probleme comune precum ciupercile și iritațiile. Poate fi aplicată simplă sau combinată cu alte ingrediente antibiotice, precum mierea sau ceapa.

3. Sare de mare

Exfoliantul cu sare de mare ajută la îndepărtarea celulelor moarte, în timp ce luptă împotriva ciupercilor pielii. Amestecați sarea cu puțină apă și apoi frecați-o pe zona afectată cu un masaj circular ușor.

4. Ulei de oregano

Proprietățile antibiotice și antifungice ale uleiului de oregano îl fac un bun aliat pentru ameliorarea acestor tipuri de afecțiuni. Aplicarea sa în zona afectată reduce prezenta ciupercilor și accelerează refacerea pielii fără a produce efecte adverse.

Cu toate acestea, ca majoritatea uleiurilor esențiale, nu trebuie aplicat direct pe piele, fără a fi mai întâi diluat. Trebuie să dizolvați 1 până la 2 picături de ulei de oregano în 5 ml de ulei de bază, precum uleiul de migdale.

5. Iaurt simplu

Bacteriile benefice pe care le conține iaurtul natural sunt utile pentru combaterea diferitelor tipuri de agenți patogeni care afectează diferite părți ale pielii. Acest lucru se datorează faptului că aceste bacterii au aceeași structură ca și ciupercile.

Deși iaurtul este adesea folosit pentru a reduce prezența ciupercilor în zona intimă, este util și atunci când acestea se dezvoltă pe picioare, axile sau față. Pur și simplu frecați-l printr-un masaj ușor și lăsați-l să acționeze aproximativ 30 de minute înainte de clătire. Utilizarea lui ar trebui să fie zilnică.

6. Oțet de mere

Principalul motiv pentru care oțetul de mere luptă împotriva ciupercilor este faptul că modifică mediul de care au nevoie pentru a prolifera, schimbând pH-ul pielii. Cu toate acestea, un exces de acid acetic poate altera flora bacteriană naturală a pielii, provocând mai mult rău decât bine.

Este recomandat să nu-l aplicați direct pe piele deoarece poate fi agresiv. Cel mai bun mod de a folosi acest remediu fungic este să-l diluați în părți egale cu apă.

7. Suc de lămâie

Unul dintre remediile clasice pentru tratamentul ciupercilor și al infecțiilor este lămâia. Acidul său citric este un agent antifungic puternic care accelerează recuperarea pielii fără a provoca efecte nocive.

Remedii naturale pentru eliminarea ciupercilor de pe piele cu lămâie

 

Desigur, aplicarea lui trebuie făcută întotdeauna seara, deoarece generează fotosensibilitate cutanată. Expunerea pielii tratate cu lămâie la soare poate provoca pete nedorite.

8. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este format din acizi grași cu efecte antifungice puternice. Acidul caprilic este un agent activ pentru eliminarea infecțiilor cauzate de ciuperci pe piele.

Important este să alegeți o variantă de ulei nerafinat sau extravirgin, întrucât opțiunile rafinate nu au aceleași proprietăți. Aplicați uleiul direct pe zona afectată sau luați o lingură în fiecare zi.

Întrucât vorbim despre remedii naturiste, este foarte probabil să fie necesare mai multe aplicări pentru a putea observa rezultatele. Important este să fiți consecvenți.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • de Pauw BE. What are fungal infections? Mediterr J Hematol Infect Dis. 2011;3(1):e2011001. doi: 10.4084/MJHID.2011.001. Epub 2011 Jan 14. PMID: 21625304; PMCID: PMC3103258.
  • Bayan L, Koulivand PH, Gorji A. Garlic: a review of potential therapeutic effects. Avicenna J Phytomed. 2014 Jan;4(1):1-14. PMID: 25050296; PMCID: PMC4103721.
  • Surjushe A, Vasani R, Saple DG. Aloe vera: a short review. Indian J Dermatol. 2008;53(4):163-6. doi: 10.4103/0019-5154.44785. PMID: 19882025; PMCID: PMC2763764.
  • Stockwell MP, Clulow J, Mahony MJ. Sodium chloride inhibits the growth and infective capacity of the amphibian chytrid fungus and increases host survival rates. PLoS One. 2012;7(5):e36942. doi: 10.1371/journal.pone.0036942. Epub 2012 May 10. PMID: 22590639; PMCID: PMC3349647.
  • Manohar V, Ingram C, Gray J, Talpur NA, Echard BW, Bagchi D, Preuss HG. Antifungal activities of origanum oil against Candida albicans. Mol Cell Biochem. 2001 Dec;228(1-2):111-7. doi: 10.1023/a:1013311632207. PMID: 11855736.
  • Elmore, L. K, Nance, G., Singleton, S., & Lorenz, L. (2014, May). Treatment of dermal infections with topical coconut oil. Natural Medicine Journal, 6(5)
    https://www.naturalmedicinejournal.com/journal/2014-05/treatment-dermal-infections-topical-coconut-oil
  • Tzortzakis, N. G., & Economakis, C. D. (2007). Antifungal activity of lemongrass (Cympopogon citratus L.) essential oil against key postharvest pathogens. In Innovative Food Science & Emerging Technologies (Vol. 8, Issue 2, pp. 253–258). Elsevier BV. https://doi.org/10.1016/j.ifset.2007.01.002

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.