Cum se face un antibiotic natural cu usturoi și oțet de mere
 

Cum se face un antibiotic natural cu usturoi și oțet de mere

Pentru a spori proprietățile acestui antibiotic natural, pe lângă usturoi și oțet, putem adăuga miere de albine, care ne va oferi mulți nutrienți foarte benefici pentru organism.
Cum se face un antibiotic natural cu usturoi și oțet de mere
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Un antibiotic este un tip de medicament esențial care are capacitatea de a distruge multe dintre microorganismele care îmbolnăvesc corpul. Descoperirea antibioticelor a revoluționat complet domeniul medicinei, deoarece sunt soluția pentru multe patologii care înainte erau incurabile. Cum se face un antibiotic natural cu usturoi și oțet de mere?

Odată cu trecerea timpului, s-a descoperit că aportul de antibiotice are multe efecte negative asupra organismului. Poate declanșa alergii și dificultăți intestinale. În plus, mulți dintre agenții patogeni au dezvoltat deja o anumită rezistență la compușii chimici, motiv pentru care sunt necesare formule din ce în ce mai agresive.

Ceea ce unii oameni nu știu este că există și antibiotice naturale care, provenind din lumea plantelor, sunt capabile să ofere efecte similare fără a provoca reacții nedorite. Printre acestea găsim și un antibiotic natural cu usturoi și oțet din cidru de mere, care servește drept remediu pentru diferite boli.

Antibiotic natural cu usturoi și oțet de mere

Antibiotic natural cu usturoi și miere

 

Antibioticul natural cu usturoi și oțet de mere este un preparat de casă care inhibă dezvoltarea virusurilor și a bacteriilor care atacă organismul. Spre deosebire de substanțele sintetice, această alternativă nu produce sensibilitate gastrică, respectă pH-ul florei intestinale, nu provoacă acumularea de substanțe chimice și, de parcă nu ar fi suficient, este economic.

Usturoiul conține 20 de componente cu proprietăți antivirale și 40 cu calități bactericide care servesc la prevenirea și combaterea diferitelor infecții care afectează sănătatea.

Conținutul său ridicat de alicină, quercetină și acid cofeic îl fac un supliment excelent pentru întărirea sistemului imunitar și îmbunătățirea răspunsului împotriva agenților externi.

La rândul său, oțetul de mere a fost folosit timp de secole ca soluție împotriva nivelurilor ridicate de aciditate din sânge și infecțiilor. Conține vitamine din complexul B, beta-caroten și vitamina C care, datorită puterii sale antioxidante, inhibă deteriorarea celulelor pentru a preveni tulburările asociate îmbătrânirii premature. De asemenea, conține acid malic, acid tartric și pectină, un tip de fibră naturale care protejează intestinele și sănătatea digestivă.

Beneficiile acestui antibiotic natural

Căței de usturoi

 

Având în vedere combinația sa de ingrediente esențiale și substanțe nutritive, acest antibiotic natural oferă multiple beneficii pentru sănătatea generală a corpului. Cele mai importante sunt:

 • Reducerea tensiunii arteriale crescute și ameliorarea tulburărilor circulatorii
 • Controlul dezvoltării bacteriene și distrugerea virușilor și a ciupercilor
 • Controlul nivelului ridicat de colesterol
 • Prevenirea și tratamentul răcelii și gripei și ameliorarea durerii în gât
 • Prevenirea infecțiilor urinare
 • Tratarea acneei
 • Controlul proceselor inflamatorii și ameliorarea durerii cronice asociate cu artrita
 • Protecția intestinelor
 • Scăderea riscului de cancer

Cum se prepară acest antibiotic natural cu usturoi și oțet de mere?

Borcan cu antibiotic natural cu usturoi

Ținând cont de toate beneficiile care pot fi obținute prin consumul acestui antibiotic natural cu usturoi și oțet de mere, următorul pas este să îl pregătiți pentru a-l avea întotdeauna la îndemână.

Este esențial să cumpărați ingrediente bio, deoarece versiunile clasice pierd o parte semnificativă din proprietățile medicinale. Alături de usturoi și oțet, vă sugerăm să adăugați puțină miere pentru a facilita consumul și pentru a spori proprietățile bactericide și antivirale ale remediului. Aportul zilnic elimină multe afecțiuni și oprește leziunile celulare care pot provoca diferite tipuri de cancer.

Ingrediente

 • 10 căței de usturoi
 • 1 cană de oțet de mere (250 ml)
 • 1 cană de miere bio (335 g)
 • 1 borcan de sticlă

Instrucțiuni

 • Curățați cății de usturoi, tăiați-i felii mici sau zdrobiți-i într-un mortar.
 • Puneți-i într-un borcan de sticlă și turnați oțetul de mere și mierea deasupra.
 • Amestecați toate ingredientele, acoperiți borcanul și agitați timp de 90 de secunde.
 • Puteți păstra remediul în frigider sau la temperatura camerei.

Modul de consum

 • Ca măsură preventivă, puteți lua o lingură zilnic, de preferință pe stomacul gol.
 • Pentru boli virale sau bacteriene, consumați remediul timp de cinci zile, începând cu două linguri imediat după trezire.
 • Repetați aceeași doză de trei ori pe zi, chiar înainte de fiecare masă principală.
 • Dacă aveți dificultăți la ingerare, îl puteți dizolva într-o ceașcă de apă caldă sau suc de portocale.

Optați pentru acest remediu tradițional. Vă puteți îmbunătăți sănătatea fără să apelați la medicamente sintetice. Desigur, dacă luați antibiotice prescrise, spuneți-i medicului că folosiți acest remediu.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.