Cele mai bune remedii pentru hidratarea pielii uscate
Pentru hidratarea pielii uscate este nevoie de produse cu proprietăți nutritive. Acizii grași esențiali, vitaminele și mineralele sunt foarte importante pentru acest tip de piele. Deși există multe produse pe care le poți cumpăra, cel mai bine este să prepari acasă remedii pentru hidratarea pielii uscate. În cele ce urmează, îți prezentăm cele mai bune 10 opțiuni.
De ce ai pielea uscată?
Moștenirea genetică joacă un rol important în determinarea tipului pielii. Dar există și alți factori de care trebuie să ții cont dacă vrei să-ți menții pielea sănătoasă:
- Dieta
- Problemele de sănătate
- Vârsta
- Schimbările hormonale
- Vremea și poluarea
- Obiceiurile toxice, precum consumul de tutun
Factorii menționați mai sus ne arată faptul că nu ne putem menține pielea hidratată doar prin aplicarea de creme. Este necesar să stabilești ce anume îți usucă pielea. Utilizarea de remedii pentru hidratarea pielii uscate preparate acasă poate fi de mare ajutor.
Cele mai bune remedii pentru hidratarea pielii uscate
1. Uleiul de măsline
Uleiul de măsline extravirgin nu este util doar pentru menținerea unei diete echilibrate. Acesta este bogat în nutrienți și acizi grași esențiali, fiind ideal de inclus în remedii pentru hidratarea pielii uscate. Pielea ta uscată îl va absorbi rapid atunci când îl aplici topic.
- Încearcă să încălzești puțin uleiul de măsline folosit pentru a fi mai ușor absorbit prin pori.
- Îl poți folosi, de asemenea, pentru un masaj facial blând.
2. Avocado
Acest fruct este considerat a fi un super-aliment. Este bogat în proteine, fibre, atioxidanți și acizi grași esențiali. Cu alte cuvinte, are tot ce trebuie pentru a-ți menține pielea fermă, strălucitoare și hidratată.
- Pur și simplu strivește pulpa de avocado și aplică pasta pe piele.
- Las-o să stea 30 de minute, apoi clătește cu apă. Vei vedea imediat efectele pozitive.
3. Bananele
Bananele coapte sunt cele mai bune fructe pentru a prepara remedii pentru hidratarea pielii uscate și iritate.
- Bananele sunt un ingredient des întâlnit în măștile faciale deoarece previn, de asemenea, acneea și ridurile.
4. Ovăzul
Ovăzul este o cereală sănătoasă care hidratează pielea fără a cauza iritații grație conținutului său de mucilagiu. Este ideal pentru pielea foarte sensibilă, care nu tolerează alte produse.
- Pentru a aplica ovăz pe față, macină-l bine sau folosește făină de ovăz cu puțină apă.
- Atunci când îl îndepărtezi de pe față, îți poți exfolia blând pielea mulțumită texturii sale ușor grunjoase.
Îți recomandăm și:
5. Laptele
Laptele este foarte sănătos pentru piele. Acesta hidratează fără a încărca inutil tenul și fără a lăsa o peliculă grasă. În urmă cu mii de ani, oamenii obișnuiau să-și răsfețe pielea cu lapte provenit de la diverse animale, cum ar fi măgărița.
- Laptele conține acid lactic, ce ajută la hidratarea și repararea pielii uscate.
- Acest component se găsește în geluri și alte produse cosmetice deoarece este util în anumite afecțiuni, cum ar fi eczema.
6. Mierea
Pe lângă faptul că este plină de nutrienți, mierea reprezintă un remediu natural pentru diverse afecțiuni cutanate.
- Mierea hidratează și reîntinerește pielea, protejând-o de acțiunea radicalilor liberi.
7. Gălbenușul
Gălbenușul de ou este bogat în grăsimi sănătoase și vitamine. Prin urmare, este ideal de inclus în remedii pentru hidratarea pielii uscate și a părului deteriorat.
- Aplică pur și simplu gălbenușul pe față și așteaptă câteva minute până se usucă.
8. Maioneza
Maioneza este preparată din ouă și ulei. Este un remediu rapid și ieftin pentru pielea uscată ce are nevoie de nutrienți benefici.
- Desigur, pentru a profita din plin de beneficiile sale, cel mai bine este să folosești maioneză preparată la tine acasă, ce nu conține niciun fel de aditiv.
Vezi și:
9. Iaurtul
Iaurtul natural hidratează pielea uscată și calmează iritațiile, oferindu-i un aspect fin și strălucitor. Acesta poate fi folosit sub formă de mască pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru tenul gras. Rezultatul va fi o piele fermă și radiantă.
10. Cacaua
Dacă ai auzit până acum de tratamentele cu ciocolată pentru corp, cu siguranță știi deja că un remediu excelent pentru pielea uscată este cacaua. Grație conținutul său ridicat de antioxidanți și abilității de a hrăni tegumentul uscat și descuamat, cacaua este un ingredient ideal de inclus în remedii pentru hidratarea pielii uscate.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Hashizume H. Skin aging and dry skin. J Dermatol. 2004. doi:10.1111/j.1346-8138.2004.tb00565.x
- Kurt A. Reynertson PhD MGMJNMSCPSKP/> KMPMKBMDSP. Anti-Inflammatory Activities of Colloidal Oatmeal (Avena sativa) Contribute to the Effectiveness of Oats in Treatment of Itch Associated With Dry, Irritated Skin. J Drugs Dermatol. 1420;14(1):43-48. http://jddonline.com/articles/dermatology/S1545961615P0043X. Accessed November 10, 2018.
- Mori H-M, Kawanami H, Kawahata H, Aoki M. Wound healing potential of lavender oil by acceleration of granulation and wound contraction through induction of TGF-β in a rat model. BMC Complement Altern Med. 2016;16(1):144. doi:10.1186/s12906-016-1128-7
- Latreille J, Kesse-Guyot E, Malvy D, et al. Dietary monounsaturated fatty acids intake and risk of skin photoaging. PLoS One. 2012;7(9):e44490. doi:10.1371/journal.pone.0044490
- Dreher ML, Davenport AJ. Hass avocado composition and potential health effects. Crit Rev Food Sci Nutr. 2013;53(7):738–750. doi:10.1080/10408398.2011.556759
- Singh, B., Singh, J. P., Kaur, A., & Singh, N. (2016). Bioactive compounds in banana and their associated health benefits – A review. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.03.033
- Pazyar, N., Yaghoobi, R., Kazerouni, A., & Feily, A. (2012). Oatmeal in dermatology: A brief review. Indian Journal of Dermatology, Venereology and Leprology. https://doi.org/10.4103/0378-6323.93629
- Ediriweera ER, Premarathna NY. Medicinal and cosmetic uses of Bee’s Honey – A review. Ayu. 2012;33(2):178–182. doi:10.4103/0974-8520.105233
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.