Cremă naturală care întinerește pielea din jurul ochilor - Doza de Sănătate
 

Cremă naturală care întinerește pielea din jurul ochilor

Combinația de ulei de cocos și vitamina E hidratează pielea și, deoarece previne ridurile, poate întineri pielea din jurul ochilor.
Cremă naturală care întinerește pielea din jurul ochilor
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

Știai că există o cremă naturală cu ulei de cocos care întinerește pielea din jurul ochilor? Această porțiune de piele reprezintă una dintre cele mai delicate regiuni ale feței. Din acest motiv, ea este foarte susceptibilă ridurilor premature.

Pielea din jurul ochilor nu prezintă multe glande sebacee și are un nivel foarte scăzut de colagen și elastină. Astfel, ea este mai predispusă apariției semnelor îmbătrânirii decât alte regiuni ale corpului.

Totodată, pielea din jurul ochilor este una dintre regiunile cele mai expuse luminii solare și toxinelor din atmosferă. Așadar, nu ar trebui să ne surprindă că imperfecțiunile cutanate apar timpuriu la nivelul ochilor.

Nu în ultimul rând, pielea din jurul ochilor este afectată de factori precum lipsa de somn, stresul, dietele deficitare și alte obiceiuri nocive pentru sănătatea cutanată.

Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase produse și trucuri care ne pot ajuta să contracarăm deteriorarea pielii din jurul ochilor și să prevenim apariția imperfecțiunilor.

Multe produse din comerț sunt foarte scumpe. Din fericire, există alternative 100% naturale și accesibile pentru fiecare dintre noi. În articolul de azi îți prezentăm o rețetă care te va ajuta să prepari o cremă naturală cu ulei de cocos. Datorită proprietăților sale unice, acest tratament întinerește pielea din jurul ochilor.

Nu ezita să îl încerci!

Întinerește pielea din jurul ochilor cu o cremă de cocos

Crema cu ulei de cocos are mii de fani în toată lumea. Acest produs poate îmbunătăți sănătatea și frumusețea pielii în mai multe moduri.

În plus, crema cu ulei de cocos nu îți va goli portofelul la fel de repede ca tratamentele disponibile în comerț. Principalul său avantaj este faptul că nu provoacă reacții adverse.

Pe lângă beneficiile uleiului de cocos, următoarea cremă ne va permite să profităm de proprietățile incredibile ale uleiului de vitamina E. Acest ingredient are proprietăți antioxidante care hrănesc pielea în profunzime și previn slăbirea și îmbătrânirea acesteia.

Ca să nu ai nicio îndoială, mai jos îți detaliem principalele proprietăți benefice ale acestei creme naturale care întinerește pielea din jurul ochilor.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos întinerește pielea din jurul ochilor

Considerat a fi cel mai sănătos produs hidratant, uleiul de cocos este ușor de aplicat, iar pielea îl poate absorbi imediat. Acesta poate menține pielea tânără, hidratată și bine protejată.

Acizii grași cu lanț mediu și antioxidanții din componența uleiului de cocos îi oferă un efect antimicrobian și antifungic. Astfel, acesta este util împotriva infecțiilor. Uleiul de cocos are un nivel ridicat de acid lauric, o substanță care reglează pH-ul natural al pielii și stimulează restructurarea celulară.

Datorită proprietăților sale naturale, uleiul de cocos menține un nivel adecvat de colagen și elastină, două substanțe esențiale pentru a avea o piele tânără și fermă. Mai mult, el reduce impactul negativ al radicalilor liberi. Aceștia sunt principalii vinovați când vine vorba de slăbirea pielii și apariția ridurilor premature.

Uleiul de cocos este ideal pentru pielea sensibilă din jurul ochilor. Acesta hidratează pielea în profunzime și reduce efectele negative ale razelor ultraviolete.

Uleiul de vitamina E

Vitamina E întinerește pielea din jurul ochilor

În ultimele câteva decenii, vitamina E a fost poreclită „vitamina vieții și a tinereții”. Această poreclă are la bază eficiența sa în ceea ce privește contracararea proceselor care accelerează îmbătrânirea celulară.

Persoanele care vor să își îmbunătățească calitatea pielii, chiar dacă aceasta prezintă deja imperfecțiuni, pot apela cu încredere la uleiul de vitamina E.

Uleiul esențial de vitamina E înmoaie și hidratează pielea din jurul ochilor. În plus, acesta previne apariția ridurilor mici cunoscute sub denumirea populară de „laba-gâștei”.

Cum să prepari această cremă naturală cu ulei de cocos

Cremă care întinerește pielea din jurul ochilor ce se prepară ușor

Pentru cele mai bune rezultate posibile, te sfătuim să folosești ulei de cocos 100% ecologic. Variantele rafinate nu au aceleași proprietăți nutritive. Totodată, reține faptul că efectele dorite nu vor apărea imediat. Ca să întinerești pielea din jurul ochilor, va trebui să aplici crema în mod regulat.

Ingrediente

  • 6 ½ linguri (100 g) de ulei de cocos ecologic
  • 3 capsule de vitamina E
  • O sticlă cu dop etanș

Mod de preparare

  • Mai întâi, încălzește uleiul de cocos la foc mic, apoi adaugă cele 3 capsule de vitamina E.
  • De îndată ce ai obținut o compoziție omogenă, ia-o de pe foc și las-o să se răcească câteva minute.
  • Toarnă compoziția într-o sticlă cu dop etanș și așteaptă până se întărește.
  • Depozitează sticla într-un loc răcoros și întunecat. Ține-o departe de sursele de căldură.

Mod de aplicare

  • Ia puțină cremă și aplic-o pe pielea din jurul ochilor cu mișcări blânde de masaj.
  • Pielea ta ar trebui să fie curată și lipsită de produse cosmetice înainte și după aplicarea cremei.
  • Repetă acest tratament în fiecare noapte, înainte de culcare.

Ești pregătită să încerci această cremă naturală care întinerește pielea din jurul ochilor? Prepară acest produs incredibil la tine acasă și te vei convinge de abilitatea sa de a proteja pielea fără a cheltui mulți bani.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.