Constipația din cauza tranzitului intestinal lent - Doza de Sănătate
 

Constipația din cauza tranzitului intestinal lent

Constipația din cauza tranzitului intestinal lent poate provoca și balonări și mișcări intestinale dureroase. Află mai multe despre aceasta și despre modul în care este tratată în articolul de mai jos!
Constipația din cauza tranzitului intestinal lent
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Constipația din cauza tranzitului intestinal lent apare din cauza digestiei greoaie. De obicei, se manifestă prin modificări ale tranzitului intestinal, mișcările intestinului fiind mai lente decât în mod normal. Scaunul este dur și provoacă adesea defecații dureroase.

În general, constipația din cauza tranzitului intestinal lent poate apărea din mai multe motive. De exemplu, este adesea legată de un stil de viață sedentar și de o dietă necorespunzătoare, cu conținut scăzut de fibre. Poate apărea chiar și din cauza dezechilibrelor intestinale sau bolilor cronice. Constipația din cauza tranzitului intestinal lent este o problemă comună de sănătate.

A nu putea defeca corect poate provoca probleme de sănătate și bunăstare. Prin urmare, în acest articol, îți vom explica tot ce trebuie să știi despre constipație și cum să o tratezi.

Ce este constipația din cauza tranzitului intestinal lent?

Așa cum am menționat mai sus, constipația cu tranzit intestinal lent face ca mușchii să fie mai slabi decât de obicei. Tranzitul scaunului este foarte lent, determinând defecări dureroase cu fecale dure. Atunci când se întâmplă acest lucru, este logic să existe constipație.

Persoana care suferă de această afecțiune nu poate defeca. Atunci când o face, este foarte dureros. Aceasta își poate răni anusul sau rectul. De asemenea, constipația cu tranzit intestinal lent este însoțită de distensie abdominală și gaze. În unele cazuri, poate provoca hemoroizi din cauza efortului depus de persoana respectivă pentru a încerca să își facă nevoile. De fapt, acești oameni se simt adesea plini și pot avea respirație urât mirositoare dimineața din cauza gazelor intestinale.

Femeie afectată de constipația din cauza tranzitului intestinal lent

Ce determină constipația cu tranzit intestinal lent?

De cele mai multe ori, această situație este cauzată de aspecte care nu sunt legate de boli, cum ar fi vârsta. Constipația apare mai des la persoanele în vârstă decât la persoanele tinere. La rândul său, stilul de viață sedentar poate provoca apariția constipației. De fapt, acesta este unul dintre cei mai semnificativi factori de risc pentru dezvoltarea constipației cu tranzit lent. Activitatea fizică activează întregul corp. De asemenea, ajută la mișcarea intestinelor.

În plus, mâncarea nesănătoasă și obiceiurile alimentare proaste sunt o cauză obișnuită a constipației. După o dietă săracă în fibre și lichide cresc șansele de a suferi de această afecțiune.

Este important să reții faptul că anumite medicamente sunt asociate cu apariția constipației, în special când vine vorba de utilizarea laxativelor. Laxativele stimulează intestinul. Astfel, dacă cineva le ia pentru mult timp, intestinele sale se obișnuiesc cu laxativele, generând efectul opus.

Deși mai puțin frecvent, constipația cu tranzit lent poate fi un simptom al unei boli metabolice sau al unei leziuni nervoase. Apare atunci când nervii care stimulează mișcarea intestinului sunt afectați din cauza unei leziuni a măduvei spinării.

Procesul de peristaltism
Dacă peristaltismul este afectat și încetinit, putem vorbi despre constipație cu tranzit intestinal lent.

Ce poți face pentru a trata constipația cauzată de tranzitul intestinal lent?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă suferi de această problemă este să te adresezi medicului de familie. Cel mai probabil, acesta îți va recomanda anumite modificări ale dietei sau ale stilului de viață pentru a te ajuta să rezolvi tulburarea în mod natural.

În primul rând, este important să introduci mai multe alimente bogate în fibre, cum ar fi fructele și legumele, în dieta zilnică. De asemenea, experții recomandă reducerea consumului de produse lactate și alimente procesate. În plus, este important să bei suficientă apă.

Alături de dietă, ar trebui să faci mișcare zilnic. Simplul mers pe jos o oră pe zi poate duce la îmbunătățiri semnificative. Unii experți recomandă, de asemenea, să îți schimbi poziția atunci când mergi la toaletă pentru a facilita eliminarea fecalelor. De exemplu, încearcă să stai ghemuit.

Dacă tot ai nevoie de laxative, ar trebui să încerci să folosești laxative naturale. Ceaiul verde și anumite fructe, cum ar fi kiwi, te pot ajuta să ai scaun. Clismele sunt, de asemenea, o soluție. Cu toate acestea, trebuie să le utilizezi numai dacă medicul ți le recomandă.

Deși constipația cu tranzit lent are, de obicei, o cauză fiziologică și poate fi tratată cu mici modificări, cum ar fi cele pe care le-am sugerat mai sus, cel mai bine este să consulți medicul dacă nu vezi nicio ameliorare. Acesta va solicita teste relevante și va determina cauza care stă la baza apariției constipației.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.