Laxativ natural pentru constipație - Doza de Sănătate
 

Laxativ natural pentru constipație

Ingredientele naturale din această băutură laxativă stimulează digestia și eliminarea deșeurilor. Este foarte important să o combini cu o dietă echilibrată, bogată în fibre și cu un program de exerciții fizice. 
Laxativ natural pentru constipație
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Persoanele care suferă de constipație aleg de multe ori să folosească un laxativ cumpărat din farmacie pentru a ameliora problema. Însă noi îți propunem să alegi un laxativ natural pentru constipație.

Toată lumea știe de existența produselor farmaceutice, iar pentru unii oameni reprezintă singura soluție pentru a elimina deșeurile acumulate în intestine. Din păcate, ca urmare a ingerării chimicalelor din compoziția lor, aceste medicamente pot provoca efecte secundare. Specialiștii au dovedit că laxativele din farmacii pot provoca dependență, iar în timp pot distruge flora intestinală.

Ceea ce puțini oameni știu este că există și alternative naturiste care oferă aceleași rezultate, fără a prezenta riscuri pentru sănătate. Acestea oferă chiar și beneficii suplimentare.

Printre aceste remedii se numără și o băutură pe care poți să o consumi în fiecare seară înainte de culcare și care te ajută să îți golești intestinele în dimineața zilei următoare. În cele ce urmează, îți oferim mai multe informații despre un laxativ natural pentru constipație și despre modul în care acesta se prepară.

Laxativ natural pentru constipație

Femeie care are nevoie de un laxativ natural pentru constipație

Acest laxativ natural pentru constipație conține mai multe ingrediente sănătoase, precum pătrunjelul, oțetul de mere, mierea și lămâia. Proprietățile digestive și antioxidante ale acestor alimente stimulează eliminarea deșeurilor acumulate în organism.

Spre deosebire de produsele din comerț, acest remediu nu are un efect imediat, ci sprijină procesele digestive naturale din timpul somnului. În acest fel, organismul absoarbe mai bine nutrienții, îmbunătățind funcțiile hepatice și pregătind eliminarea scaunului a doua zi de dimineață.

Conținutul bogat de fibre al acestui laxativ natural pentru constipație îmbunătățește tranzitul intestinal și dizolvă reziduurile care se acumulează în colon.

În plus, această băutură accelerează metabolismul și previne formarea de țesut adipos, mai ales în zona abdomenului. În combinație cu o dietă sănătoasă și echilibrată și mișcare regulată, ea poate fi folosită și ca tratament împotriva celulitei de pe picioare, fese și abdomen.

Cum se prepară acest laxativ natural pentru constipație?

Laxativ natural pentru constipație cu ghimbir

Pentru a prepara această băutură sănătoasă, ai nevoie de câteva ingrediente naturale pe care le găsești în orice supermarket. Folosește acest remediu pentru constipație de trei-patru ori pe săptămână, în funcție de nevoile talee.

Deși ingredientele folosite sunt 100% naturale, nu este indicat să bei acest lichid în fiecare zi deoarece el poate reduce abilitatea organismului de a asimila nutrienții prin intermediul intestinelor.

Ingrediente

 • 5 linguri de pătrunjel tocat
 • Zeama unei lămâi
 • 1 lingură de oțet de mere
 • 1 lingură de miere pură
 • 1 linguriță de ghimbir proaspăt ras
 • ½ linguriță de scorțișoară
 • 2 căni de apă

Mod de preparare

 • Spală pătrunjelul și toacă-l cât se poate de mărunt.
 • Stoarce zeama de lămâie într-un borcan, apoi adaugă apa.
 • Încorporează restul ingredientelor, amestecă totul cu o lingură de lemn, apoi lasă băutura să stea la temperatura camerei timp de două ore.

Mod de administrare

 • Bea acest remediu cu o oră înainte de culcare.
 • Repetă procedeul și în seara următoare, până la maximum 4 zile consecutive.
 • După ce ai băut remediul laxativ natural pentru constipație, evită să bei sau să consumi alimente.

Alte beneficii oferite de acest laxativ natural

Sistemul circulator uman

Deși acest remediu este conceput pentru a combate constipația și problemele digestive, el oferă și alte beneficii pentru organism. De exemplu, acest laxativ natural are un efect diuretic care ajută la tratarea retenției de apă și a inflamației țesuturilor.

Această băutură conține compuși antiinflamatori și analgezici care ameliorează durerile articulare, durerile de cap și tensiunea musculară. Conținutul său ridicat de antioxidanți ajută la reducerea colesterolului rău și a plăcii ateromatoase.

În plus, remediul prezentat contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale, reducând riscul apariției bolilor cardiovasculare. Datorită abilității sale de a lupta împotriva radicalilor liberi, această băutură este benefică pentru sănătatea pielii și previne îmbătrânirea prematură.

Nu te alarma dacă resimți un disconfort intestinal sau crampe abdominale. Acestea sunt doar simptome cauzate de eliminarea deșeurilor acumulate în intestine. Nu uita să consumi în fiecare zi multe fructe, legume, cereale integrale și alte alimente bogate în fibre. 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Constipation. (n.d.).
  fascrs.org/patients/disease-condition/constipation-expanded-version
 • What are the symptoms of constipation? (2018).
  niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/constipation/symptoms-causes

 • U.S. Department of Health and Human Services. Tenga precaución al usar ciertos laxantes.                              fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm380900.htm

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.