Consumă gelatină pentru articulații! - Doza de Sănătate
 

Consumă gelatină pentru articulații!

Consumul regulat de gelatină și suplimentele alimentare cu gelatină ajută la întărirea oaselor, a tendoanelor, a cartilajelor și a ligamentelor datorită colagenului din compoziția sa.
Consumă gelatină pentru articulații!
Maricela Jiménez López

Scris și verificat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 25 august, 2020

Gelatina pură și suplimentele cu gelatină sunt aliați ai sănătății și frumuseții, deoarece ajută la păstrarea dinților și a oaselor în stare optimă. De asemenea, gelatina nu conține grăsimi și o poți servi ca gustare între mese. Nu mai vorbim de faptul că este cu adevărat gustoasă și apreciată deopotrivă de adulți și copii. Dar știi deja toate acestea. Ceea ce poate nu știai este faptul că poți consuma gelatină pentru articulații.

Consumă gelatină pentru articulații!

Lingură cu un cub de gelatină
  • Gelatina este practic proteină obținută prin extragerea și prelucrarea colagenului din pielea animalelor și țesutul osos al acestora. Compoziția sa reală este de 90% proteine, 2% săruri minerale și 8% apă.
  • Poți utiliza cu succes gelatina ca supliment terapeutic. Aceasta ajută la refacerea colagenului din articulații datorită capacității sale de a-l sintetiza în organism. Astfel, gelatina îți permite să-ți întărești unghiile și părul.
  • De asemenea, datorită conținutului său de fluor, gelatina protejează smalțul dinților și previne cariile. Este posibil să nu fii conștient de acest lucru, dar gelatina este o substanță minunată.
  • Te vei bucura din plin de aminoacizii din gelatină dacă o consumi zilnic, deoarece aceștia ajută la regenerarea țesutului muscular.
  • Gelatina este o sursă de calciu, magneziu, fosfor și siliciu. Aceste minerale ajută la întărirea sistemului osos și la reînnoirea cartilajelor. Acesta este motivul pentru care considerăm că gelatina este cel mai bun aliat pentru articulații!
  • În plus, gelatina favorizează regenerarea corespunzătoare a oaselor și a pielii. După vârsta de 25 de ani, organismul încetează să mai producă această substanță. Astfel, consumul din surse externe devine o necesitate.

Reține faptul că vei obține rezultatele dorite numai dacă alegi să consumi gelatină zilnic. Trebuie să consulți un medic dacă ai dureri articulare severe, deoarece vei avea nevoie de un diagnostic precis. După cum vezi, gelatina este doar un supliment, nu o soluție pentru această afecțiune.

Câtă gelatină trebuie să consumi?

Este ușor să mănânci gelatină. Pentru a ajuta la reconstrucția cartilajelor și a oaselor și a crește viteza de regenerare a articulațiilor, vei avea nevoie de doar 10 grame pe zi. Servirea de deserturi din gelatină este perfectă. În plus, poți mânca cât dorești și nu trebuie să-ți faci griji cu privire la aportul de grăsime. După cum am menționat mai sus, această substanță este proteină pură.

Datorită conținutului incredibil de colagen al gelatinei, aceasta te poate ajuta să-ți consolidezi oasele, tendoanele, cartilajele și ligamentele. Dar, trebuie să o consumi în mod regulat. Gelatina este foarte accesibilă, așadar tu și familia ta o puteți consuma zilnic.

Cum să consumi gelatină pentru articulații?

Desert cu gelatină pentru articulații
Este adevărat că poți consuma câtă gelatină vrei, dar o porție pe zi este suficientă.

Nutriționiștii ne sfătuiesc să consumăm gelatina cu fructe. Este foarte simplu să prepari un mousse sau un alt desert ușor care să nu conțină zahăr rafinat.

Totuși, nu este o idee bună să amesteci gelatina cu fructe precum ananasul, papaya, kiwi sau smochinele. Toate acestea conțin enzime care vor anula efectele pozitive prin împiedicarea absorbției gelatinei în corp. Astfel, gelatina nu va mai contribui la întreținerea și refacerea articulațiilor. În schimb, poți combina gelatina cu citrice sau fructe de pădure pentru a-ți îngriji sănătatea.

Consumă gelatină pentru articulații!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Meléndez-Hevia, E., De Paz-Lugo, P., Cornish-Bowden, A., & Cárdenas, M. L. (2009). A weak link in metabolism: the metabolic capacity for glycine biosynthesis does not satisfy the need for collagen synthesis. Journal of Biosciences. https://doi.org/10.1007/s12038-009-0100-9
  • Lodish H, Berk A, Zipursky SL, et al. (2000). Collagen: The fibrous Proteins of the Matrix. In Molecular Cell Biology.
  • Hegazy, E. M., & El-Sayed Khamis, N. H. (2014). Effect of fresh garlic and ginger on the shelf-life of Gelatin waste used for improvement of plant growth. World Applied Sciences Journal. https://doi.org/10.5829/idosi.wasj.2014.30.01.821
  • Schauss, A. G., Stenehjem, J., Park, J., Endres, J. R., & Clewell, A. (2012). Effect of the novel low molecular weight hydrolyzed chicken sternal cartilage extract, biocell collagen, on improving osteoarthritis-related symptoms: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf205295u

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.