Cum să alegi vopseaua de păr ideală în funcție de nuanța pielii
 

Cum să alegi vopseaua de păr ideală în funcție de nuanța pielii

Alegerea unei culori de păr în conformitate cu nuanța pielii oferă rezultate incredibile. Consultă acest ghid complet de colorimetrie!
Cum să alegi vopseaua de păr ideală în funcție de nuanța pielii

Ultima actualizare: 18 mai, 2023

Alegerea vopselei de păr ideale nu este întotdeauna ușoară. Există mulți factori de luat în considerare. De exemplu, trebuie să alegi vopseaua de păr în funcție de nuanța pielii și culoarea ochilor.

Nu este o sarcină ușoară, așa că astăzi vom vorbi despre colorimetrie și despre modul în care această știință contribuie la apropierea de aspectul perfect pe care ți-l dorești atât de mult. Dacă ești în căutarea unei schimbări, citește mai departe pentru a afla cum să alegi vopseaua de păr ideală în funcție de nuanța pielii!

Colorimetria te ajută să alegi vopseaua de păr ideală în funcție de nuanța pielii

Colorimetria este o știință care se concentrează pe analiza culorilor. Culorile sunt așezate pe o scară numerică, măsurate și amestecate pentru a oferi rezultatele dorite.

Colorimetria părului folosește această știință pentru a vopsi podoaba capilară în funcție de saturația, intensitatea și strălucirea dorite. De asemenea, este folosită pentru a determina tonul ideal în funcție de nuanța pielii, a ochilor și a stării curente a părului.

Publicațiile universitare dedicate colorimetriei părului subliniază faptul că, la vopsire, trebuie luată în considerare starea podoabei capilare și prezența firelor albe. Rezultatele vor depinde de toți acești factori.

Fundamentele colorimetriei

Este necesar să cunoști elementele de bază ale colorimetriei. În continuare, îți vom spune care sunt acestea.

Paleta de culori

Cercul cromatic a fost descoperit de Isaac Newton și este folosit în marketing, publicitate și chiar psihologie. Este un cerc cu șase nuanțe: roșu, galben și albastru (culori primare), urmate de albastru închis, verde și violet. Așa rezultă familiile de culori, ale căror variații depind de intensitate. Într-un cerc cromatic complet, există până la 12 tonuri diferite.

Alege vopseaua de păr după nuanța pielii
Cercul cromatic are aplicații în diferite discipline.

Variațiile de culoare

Variațiile unei culori se măsoară pe o scară numerică de la 1 la 10. 1 este cel mai închis ton și 10 este cel mai deschis.

Aceasta este scara completă:

 1. Negru
 2. Maro închis
 3. Maro cenușiu
 4. Maro mediu
 5. Maro deschis
 6. Blond închis
 7. Blond intermediar
 8. Blond deschis
 9. Blond foarte deschis
 10. Platină sau blond extra deschis

Așadar, atunci când alegi vopseaua de păr ideală pentru nuanța pielii tale, ia în considerare care este variația nuanței pe care o dorești.

Reflexia culorii

O altă scară numerică a colorimetriei părului clasică reflexia.

Poți alege dintre următoarele:

 1. Albastru – frasin
 2. Violet – iridescent, sidefat
 3. Galben – auriu
 4. Portocaliu – cupru
 5. Mahon – mahon
 6. Roșu – roșcat
 7. Verde – verde

Cum să folosești colorimetria pentru a alege vopseaua de păr ideală pentru nuanța pielii tale?

Acum știi ce înseamnă numerele trecute pe vopseaua de păr. De exemplu, colorantul negru cu reflexii albastre este însoțit de cifrele 1 – 1.

Ia în considerare culoarea actuală a părului, care se numește „bază”. Decide dacă vrei să o deschizi, să o închizi sau să o faci mai strălucitoare.

Pentru o nuanță mai naturală și mai rezistentă, alege o culoare cu două numere mai deschisă sau mai închisă decât baza părului. Dacă vrei să ai un look mai cald, atunci ar trebui să te concentrezi pe castaniu, bronz sau auriu. Pentru un ton mai rece, alege nuanțele cenușii.

Cum să alegi între tonurile calde și reci în funcție de nuanța pielii?

Excelentă întrebare! Există mai multe aspecte cheie pentru a identifica tonul pielii:

 • Ieși puțin la soare. Dacă te înroșești și nu te bronzezi, tonurile reci sunt cele potrivite. În schimb, dacă te bronzezi, ar trebui să le alegi pe cele calde.
 • Uită-te în oglindă în timp ce pui o hârtie aurie pe o parte a feței și una argintie pe cealaltă. Vezi ce nuanță te face să arăți mai bine. Dacă este auriul, alege culorile calde.
 • Verifică nuanța venelor de la încheieturi. Dacă observi că sunt albăstrui sau violet, subtonurile potrivite sunt cele reci. Sunt verzi? Atunci nuanțele calde sunt potrivite pentru tine.
 • Cere sfatul expertului. Colorimetria părului este complexă. Nu ezita să abordezi un specialist în acest domeniu.

Recomandări de culoare pentru fiecare nuanță de piele

Știm că nu este ușor, așa că încheiem acest articol cu câteva recomandări generale în funcție de nuanța pielii:

 • Albă: tonurile maro și tonurile aurii sunt ideale.
 • Trandafirie: funcționează de minune cu blond cenușiu, șampanie și chiar platină.
 • Brunet deschis: tonurile de maro cu reflexii caramel, mahon sau roșcat sunt cele mai potrivite.
 • Brunet închis: maro intens, negru, roșcat sau vișiniu.

Acum vei putea alege vopseaua de păr ideală în funcție de nuanța pielii. Poți folosi și o culoare care nu corespunde nuanței pielii tale, dar este mai bine să iei în considerare aceste aspecte. Ele te vor auta să obții rezultate incredibile!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.