Ce culori ți se potrivesc în funcție de piele, păr și ochi? - Doza de Sănătate
 

Ce culori ți se potrivesc în funcție de piele, păr și ochi?

Colorimetria este știința care studiază diferite combinații de culori. Datorită acestui domeniu al științei, poți descoperi ce culori ți se potrivesc pe baza pielii, părului și ochilor.
Ce culori ți se potrivesc în funcție de piele, păr și ochi?

Ultima actualizare: 02 aprilie, 2021

Știi ce culori ți se potrivesc cel mai bine în funcție de nuanța pielii, a părului și a ochilor? Unele sfaturi personalizate te pot ajuta să-ți îmbunătățești aspectul și să profiți la maxim de imaginea ta. În articolul de astăzi, îți vom spune tot ce trebuie să știi pentru a determina ce culori ți se potrivesc cel mai bine.

Ești blondă? Brunetă? Roșcată? Sau poate că părul tău este șaten sau gri… Dar ochii tăi? Sunt de culoare închisă sau deschisă? Și ce tip de piele ai? În articolul de mai jos, vei descoperi cum să alegi cele mai potrivite culori pentru a-ți face frumusețea naturală să iasă în evidență.

Ce culori ți se potrivesc în funcție de piele, păr și ochi?

De ce ne simțim atât de confortabil în anumite culori și simțim că alte nuanțe ne fac să arătăm triști și obosiți? Știai că pentru fiecare persoană există anumite culori care se potrivesc mai bine pielii, părului și ochilor săi? Și nu observăm acest lucru doar când ne uităm în oglindă… și alții observă.

Colorimetria este știința care studiază măsurarea culorilor și dezvoltă metode de cuantificare a percepției acestora. Prin urmare, percepțiile noastre au o bază științifică care ne influențează aspectul. Acest lucru poate fi foarte util atunci când vine vorba de alegerea machiajului, a hainelor și chiar a culorii părului.

Cum poți determina ce culori ți se potrivesc?

Ce culori ți se potrivesc dacă ești roșcată
În funcție de culoarea ochilor, a părului și a pielii, poți combina culorile în machiaj și garderobă.

Intuiția te-a ajutat deja să-ți dai seama că unele culori ți se potrivesc mai bine decât altele. Este la fel de simplu ca a îmbrăca haine diferite și a vedea cum arăți în oglindă. Mai mult de o persoană ți-a spus probabil lucruri precum „rochia aia arată atât de bine pe tine!”.

Trebuie să știi că există un test colorimetric care ne oferă informații mai precise. Este simplu și eficient și se bazează pe culoarea ochilor, tonul pielii și culoarea naturală a părului.

Care este anotimpul tău?

Colorimetria împarte culorile în cele 4 anotimpuri ale anului: primăvara, vara, toamna și iarna. Pentru a afla ce set de culori ți se potrivește, ar trebui să ții cont de anumite aspecte ale feței tale.

Pe baza acestei clasificări, vei ști ce culori se potrivesc cel mai bine ochilor, părului și pielii tale. În plus, vei descoperi și ce culori ar trebui să eviți. Mai jos, îți vom oferi câteva sfaturi despre cum să-ți descoperi locul în acest sistem de clasificare a culorilor.

Primăvara

Femeie blondă cu ochi albaștri
Persoanele cu pielea deschisă și delicată, cărora le este greu să se bronzeze și care pot avea pistrui, intră în categoria primăverii.

În primul rând, persoanele care intră în categoria primăvară au un ton delicat al pielii, care variază de la trandafiriu la crem. Vorbim despre tonuri precum piersica și pielea cu pistrui. Mai mult decât atât, acestor persoane le este adesea greu să se bronzeze. Ochii lor pot fi gri, albaștri sau verde deschis. Părul poate fi, blond, roșcat sau șaten deschis.

  • Culori care ți se potrivesc: albastru, turcoaz, violet deschis, tonuri pastelate, culori strălucitoare.
  • Culori de evitat: gri, granit, fucsia, alb.

Vara

Următorul anotimp pe listă este vara. Persoanele din această categorie sunt cele cu tonuri de piele palide până la roz. Pot avea părul blond închis, șaten sau gri. De asemenea, ochii lor au nuanțe deschise de albastru sau verde.

  • Culori care ți se potrivesc: culori pastelate, galben deschis, violet, mov.
  • Culori de evitat: portocaliu, bej, galben verzui, tonuri de pământ.

Toamna

Ce culori ți se potrivesc dacă ești șatenă
Această categorie de culori de toamnă este specifică persoanelor cu pielea, ochii și părul de culoare închisă medie.

Pe locul al treilea, avem categoria toamna, care include persoanele cu pielea maro deschis sau de culoare cafenie, ușor gălbuie. Ochii lor sunt căprui, variind de la miere la maro închis. Părul lor poate fi de culoare roșu închis, șaten închis sau castaniu.

  • Culori care ți se potrivesc: tonuri de pământ, bej, portocaliu, auriu, bronz, maro închis.
  • Culori de evitat: culori reci, cum ar fi albastru cenușiu, gri, turcoaz și alb.

Iarna

În sfârșit, am ajuns la ultimul sezon: iarna. Persoanele din această categorie au pielea palidă, roz sau chiar cafenie. Au ochi albaștri sau negri și părul brun închis, negru sau chiar blond foarte deschis. Nuanțele lor au tonuri reci.

  • Culori care ți se potrivesc: culori reci, intense, cu contraste, cum ar fi negru, albastru marin, roșu, roz, argintiu, alb, fucsia, galben și verde.
  • Culori de evitat: tonuri portocalii, bej, auriu.

Deci, ce anotimp al anului ți se potrivește? Acum poți determina ce culori îți pun în evidență frumusețea naturală. În plus, vei ști de ce culori să te ferești. Desigur, nu uita de propriile preferințe și stil.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.