Forma feței dezvăluie personalitatea - Doza de Sănătate
 

Forma feței dezvăluie personalitatea

Deși ni se spune că aparențele înșeală, forma feței unei persoane poate indica mai multe trăsături ale personalității acesteia. Mai jos îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre acest subiect.
Forma feței dezvăluie personalitatea

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Personalitatea este influențată de mai mulți factori, unul fiind forma și trăsăturile feței. Se spune că nu este bine să judeci după aparențe, dar deseori forma feței dezvăluie personalitatea unui om.

Psihologii susțin că este suficient să observi ce formă are fața unei persoane pentru a determina câteva trăsături interesante ale acesteia. Personalitatea, starea de sănătate, inteligența, sexualitatea… Toate aceste aspecte pot fi ghicite dacă analizăm anumite trăsături faciale.

Cărțile de istorie ne spun că gânditorii din Grecia Antică obișnuiau să își faci griji cu privire la modul în care arătau. De fapt, aceștia erau convinși că aspectul fizic reflectă latura spirituală.

Chiar și în zilele noastre legătura dintre forma feței și personalitate continuă să fie un subiect de interes pentru mulți specialiști. Deseori această legătură este inclusă în analiza limbajului trupului.

În articolul de azi îți prezentăm modul în care expresiile și forma feței dezvăluie personalitatea. Ia aminte!

Fața ovală

Forma feței dezvăluie personalitatea și alte informații interesante

Persoanele cu fața ovală au o frunte înaltă și maxilarul mai îngust decât obrajii. Fiind una dintre cele mai răspândite tipuri de chipuri, fața ovală este bine echilibrată, are trăsături care ies în evidență și este ușor de analizat.

Confirm testelor de personalitate, oamenii cu fața ovală tind să aibă un comportament foarte decent și politicos. Aceștia iau în considerare consecințele acțiunilor lor și încearcă să ia deciziile cele mai „corecte”.

Cei cu acest tip de față lasă impresia că sunt foarte fericiți. Totodată, ei sunt timizi în preajma persoanelor pe care nu le cunosc suficient de bine.

Fața rotundă

Forma feței dezvăluie personalitatea

O față rotundă este aproape la fel de lată pe cât este lungă. Persoanele cu acest tip de față arată tinere și inocente. Mulți dintre noi asociem fețele rotunde cu copilăria, drept pentru care îi putem percepe pe oamenii care le posedă ca fiind mai inocenți decât sunt în realitate.

Cu toate acestea, persoanele cu fața rotundă tind să fie sigure pe sine, mature și responsabile când vine vorba de a lua decizii. În ciuda prejudecăților, acești indivizi pot stabili ușor relații cu ceilalți și sunt prietenoși și dornici să fie de ajutor.

Fața în formă de inimă

Forma feței dezvăluie personalitatea și tăria interioară

Fața în formă de inimă este similară cu cea rotundă, dar în acest caz pomeții sunt mai proeminenți și se extind când persoana care îi posedă zâmbește. Pentru ceilalți, aceste trăsături indică un individ prietenos și idealist.

Se spune și că oamenii cu fața în formă de inimă au o forță interioară puternică, care poate fi transmisă ușor celor din jurul lor. Acești indivizi sunt creativi, hotărâți, perseverenți și dornici să își depășească fricile când pornesc într-o nouă aventură.

Fața alungită și îngustă

Forma feței dezvăluie personalitatea fiecăruia dintre noi

O față alungită și îngustă este mai mult lungă decât lată și prezintă o bărbie destul de proeminentă. Din cauza acestor trăsături, persoana care o posedă poate fi percepută drept foarte serioasă și prost dispusă.

În realitate, pe măsură ce îi cunoaștem mai bine, oamenii cu fața alungită și îngustă se dovedesc a fi indivizi prietenoși și plini de energie pozitivă. De asemenea, aceștia știu cum să socializeze, sunt capabili să ia inițiativa și au calități de lider.

Fața pătrată

Fețele pătrățoase se aseamănă celor alungite și late, dar sunt mai mult late decât lungi. Fruntea și maxilarul prezintă unghiuri ascuțite, permițând persoanei care le posedă să fie mai expresivă.

Toate aceste trăsături dezvăluie o personalitate sigură pe sine, inteligentă și cu gândire logică. Persoanele cu fața pătrată sunt percepute ca fiind perfecționiste și nu foarte sociabile, dar după ce te împrietenești cu ele vei realiza cât sunt de interesante.

Fața în formă de diamant

Acest tip de față este cunoscută și sub denumirea de față triunghiulară deoarece linia maxilarului este lată, iar fruntea îngustă. Și bărbia este îngustă, ușor ascuțită și deseori unghiulară și osoasă.

Foarte puțini oameni au fața în formă de diamant, iar cei din jurul lor îi percep drept indivizi misterioși sau nesuferiți. Deși par a fi manipulatori, după ce îi cunoști vei realiza că acești oameni sunt destul de prietenoși. Expresia ochilor lor sugerează calități de lider, iar mulți dintre ei au succes în viață.

Forma feței dezvăluie personalitatea, dar și culoarea tenului contează

Pe lângă forma feței, unii specialiști susțin că și culoarea tenului indică aspecte referitoare la personalitate noastră. Nu este vorba despre factorul rasial, ci de nuanța tenului. Aceasta ne oferă informații importante referitoare la stilul de viață al persoanei în cauză.

De pildă, o nuanță aurie indică un sistem imunitar puternic și o dietă adecvată. Pe de altă parte, tenul rozaliu sugerează anxietate, dar și o circulație sanguină optimă, fertilitate și un stil de viață activ.

După cum bine vezi, forma feței dezvăluie personalitatea și multe alte informații surprinzătoare. Ce formă are chipul tău?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.