Îngrijirea părului vopsit: 5 secrete - Doza de Sănătate
 

Îngrijirea părului vopsit: 5 secrete

Mulți oameni folosesc vopsea de păr, în ciuda faptului că știu că această practică prezintă unele riscuri. Părul vopsit se usucă adesea și poate fi din ce în ce mai sensibil. Pentru a avea grijă de părul vopsit, pune în practică aceste sfaturi simple!
Îngrijirea părului vopsit: 5 secrete

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Schimbarea culorii părului este foarte frecventă și mulți oameni recurg la vopsirea acestuia la un moment dat în viață. Fie pentru a ascunde părul alb, fie pentru a-ți schimba aspectul, vopsirea este un instrument excelent de înfrumusețare. Totuși, ce presupune îngrijirea părului vopsit?

În practică, dacă nu respecți câțiva pași de bază, utilizarea vopselei îți poate deteriora părul. Părul vopsit devine mai fragil, mai sensibil, se usucă și devine aspru.

Nu contează dacă ai ales șuvițe, un stil natural sau unul ceva mai îndrăzneț. Culoarea se schimbă în timp. Când părăsești salonul, culoarea arată perfect, dar câteva săptămâni mai târziu începe să se estompeze, iar rezultatul nu este ceea ce te așteptai. De aceea, pentru a beneficia la maxim de noul tău look, trebuie să respecți anumiți pași.

Iată cinci sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit!

Îngrijirea părului vopsit: 5 secrete

Spălatul

Femeie care se spală pe cap
Spre deosebire de vopselurile temporare, șuvițele nu sunt afectate de spălarea părului.

După procesul de colorare, este recomandat să aștepți cel puțin 24 de ore înainte de a-ți spăla părul. Dar, odată ce timpul a trecut, cum influențează frecvența spălării rezistența culorii? Există multe opinii despre acest lucru și mulți oameni cred că spălarea părului vopsit determină pierderea culorii.

Experții ne spun că, în cazul vopselelor temporare, numărul spălărilor influențează rezistența acestora. În cazul coloranților permanenți sau al șuvițelor, frecvența spălării are o influență foarte mică. Ceea ce determină rezistența vopselei, în acest caz, este creșterea părului.

Şamponul

Dacă ai decis să-ți vopsești părul, este esențial să schimbi șamponul folosit. Acesta este primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a preveni deteriorarea părului. Există multe opțiuni de șampon pentru părul vopsit.

Aceste produse conțin formule blânde care hrănesc firul de păr și care, pe lângă fixarea pigmentării, reduc oxidarea culorii. Utilizând aceste șampoane, vei ajuta la menținerea tonului culorii mai mult timp. În caz contrar, pigmentul va dispărea mai repede, iar părul va deveni tern și își va pierde strălucirea.

Hidratarea: un element esențial pentru îngrijirea părului vopsit

Îngrijirea părului vopsit la duș
Aplicarea unei măști hidratante va ajuta la hrănirea firelor de păr.

Principala problemă a părului vopsit este deshidratarea. Chiar și femeile cu părul gras pot observa că părul lor se usucă atunci când este vopsit. Rezultatul este un păr uscat, aspru și tern. De aceea, una dintre măsurile pentru îngrijirea și prevenirea daunelor este menținerea părului hidratat.

Există produse de hidratare intensivă, cum ar fi măștile, care sunt ideale pentru combaterea daunelor provocate de vopsire. Aceste produse mențin părul hrănit și hidratat. Folosește-le o dată pe săptămână pentru a obține un rezultat bun.

Utilizarea uscătoarelor și a plăcilor de păr

Uscătoarele și plăcile de păr sunt instrumente indispensabile pentru coafat. Cu toate acestea, părul vopsit este mai sensibil la căldură și aceste dispozitive îi pot afecta culoarea și aspectul. Firul de păr suferă mai mult atunci când este tratat cu substanțe chimice.

Pentru a combate aceste daune, specialiștii recomandă folosirea mai rară a uscătoarelor de păr și aplicarea de produse care protejează podoaba capilară de căldură. Această recomandare este valabilă pentru toate tipurile de păr și mai ales în cazul celui vopsit.

Există protecții termice în diferite formate, cum ar fi sprayurile și cremele. Aceste produse ne ajută să reducem daunele cauzate de căldură părului vopsit și să ne menținem podoaba capilară hidratată și strălucitoare.

Ai grijă la clorul din piscină pentru a-ți îngriji părul vopsit

Părul colorat este deosebit de sensibil la clorul din piscină. Apa clorinată face ca părul să-și piardă culoarea și să se usuce. Deci, dacă mergi la înot, este o idee bună să faci un duș înainte de a intra în piscină și să-ți uzi bine părul.

Părul umed absoarbe mai puțin clor decât părul uscat. De asemenea, absoarbe mai puțină sare, așadar aceeași recomandare se aplică și apei de mare. După ce ai ieșit din apă, clătește-ți părul cu atenție pentru a îndepărta orice reziduu.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.