Tratament cu rozmarin și urzică pentru păr - Doza de Sănătate
 

Tratament cu rozmarin și urzică pentru păr

Vrei să știi cum să-ți întărești părul în mod natural? Există diferite remedii naturale, cum ar fi loțiunile făcute cu rozmarin și urzică. Această combinație îți va întări părul și îi va oferi strălucirea dorită.
Tratament cu rozmarin și urzică pentru păr

Ultima actualizare: 09 august, 2022

O podoabă capilară bogată și bine îngrijită este o reflectare a frumuseții și a sănătății. Indiferent de tunsorile și coafurile care sunt la modă, părul sănătos iese în evidență și atrage atenția tuturor. Așadar, nu este de mirare că apar întotdeauna tratamente pentru păr noi și îmbunătățite. Ai învățat cum să folosești rozmarin și urzică pentru păr?

Pierderea părului este sfâșietoare și îți afectează negativ stima de sine. La fel și dacă ai părul uscat cu un aspect fragil, subțire și tern. De obicei, dezechilibrele emoționale pot fi una dintre cauzele acestei pierderi: cu cât stresul este mai mare, cu atât ‘căderile’ vor fi mai dramatice și mai severe.

În plus, părul reflectă starea internă a organismului. Este un indicator al calității dietei, precum și al nivelurilor nutriționale și de hidratare. Uneori, modul în care o persoană își tratează părul ne arată dacă are grijă de sine.

Părul subțire

Căderea părului la femei
Unele obiceiuri nesănătoase pot duce la un păr fragil și predispus la cădere.

Abuzul scalpului este aproape întotdeauna cauzat de acțiuni cotidiene. Periajul agresiv și constant, excesul de căldură de la uscătoare sau expunerea necontrolată la unele substanțe chimice sunt obiceiuri care dăunează părului.

În mod similar, dezechilibrele hormonale pot provoca păr slab și fragil. Prin urmare, trebuie să consulți un specialist, astfel încât acesta să-ți poată prescrie un tratament personalizat.

Tratament cu rozmarin și urzică pentru păr: soluția perfectă

Secretul marilor tratamente pentru sănătate și înfrumusețare poate fi găsit în natură. În plus, întărirea părului cu remedii naturale este o opțiune excelentă pentru a reduce costurile.

Rozmarinul este o plantă medicinală care acționează ca toner și activează circulația. Este excelent pentru reglarea excesului de ulei sau sebum. Acționează ca o cremă hidratantă care are o influență puternică asupra întăririi părului.

Pentru prevenirea alopeciei și a pierderii volumului părului, urzica este o opțiune excelentă. Acționează ca un reparator natural, deoarece promovează creșterea părului. De asemenea, are proprietăți antiseptice, analgezice și de stimulare a circulației.

Combinația perfectă

Tratament cu urzică pentru păr
Combinarea rozmarinului și a urzicii controlează producția de grăsime, regenerarea părului și alte aspecte importante pentru întărirea acestuia.

Combinarea acestor plante – rozmarin și urzică – este eficientă pentru repararea și hidratarea profundă a părului. Cu toate acestea, atunci când te confrunți cu o cădere extremă a părului, îți recomandăm să ceri sfaturi unui expert în domeniul medical.

Printre tratamentele naturale care se remarcă prin eficiența lor în întărirea părului, vom menționa masca de rozmarin și urzică. Pentru a o prepara, ai nevoie de o mână de rozmarin și alta de urzică, precum și de apă și alcool.

Procedura constă în două etape. Pune frunzele de rozmarin într-un recipient de sticlă cu alcool timp de 40 de zile și lasă totul să stea într-un loc întunecat. Când se termină această perioadă, poți face o infuzie cu urzică. Pentru a face acest lucru, taie urzica în bucăți și fierbe-o timp de 10 minute.

După ce acești pași au fost finalizați, este timpul să amesteci ambele lichide elemente într-un recipient, adăugând părți egale. Apoi, aplică tratamentul direct pe scalp, masând ușor cu vârful degetelor, astfel încât pielea să-l absoarbă profund. Lasă-l să acționeze timp de opt ore, de preferință peste noapte.

O a doua soluție cu rozmarin și urzică pentru păr

Un alt tonic pentru păr utilizat pe scară largă este masca de rozmarin, urzică și  miere. Pentru a o prepara, ai nevoie de două căni de apă, frunze de rozmarin și urzică zdrobită, plus scorțișoară de Ceylon și miere naturală de albine. Ai nevoie de 50 g din fiecare dintre aceste ingrediente.

Pune apa la foc. Când fierbe, adaugă rozmarinul și scorțișoara. După 10 minute, adaugă urzica. Oprește focul și lasă infuzia să stea. Când preparatul este cald, adaugă mierea. În cele din urmă, pune-l într-un recipient din sticlă și depozitează-l în frigider.

Această loțiune naturală trebuie aplicată direct pe scalp. Masează-o cu vârful degetelor pentru a acoperi toată pielea scalpului.

Apoi, protejează-ți părul cu o cască sau o pungă de plastic și lasă remediul să acționeze 30 de minute. Pentru a îndepărta loțiunea, clătește-te cu multă apă. Reține faptul că acest preparat nu poate fi păstrat mai mult de 10 zile.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.