3 tratamente din plante pentru căderea părului - Doza de Sănătate
 

3 tratamente din plante pentru căderea părului

Ca să ai un păr puternic și să previi căderea acestuia, folosește tratamente naturale din plante.
3 tratamente din plante pentru căderea părului

Ultima actualizare: 22 iunie, 2020

Fiecăruia dintre noi i se întâmplă să îi cadă câteva fire de păr – un lucru absolut normal. Uneori însă căderea părului este exagerată, fapt care ne îngrijorează, cauza acestei probleme fiind schimbările climaterice, stresul sau modificările metabolice sau hormonale. Există tratamente din plante pentru căderea părului cu eficacitate dovedită?

Trebuie să menționăm de la început faptul că alimentația este esențială în ceea ce privește stoparea căderii părului. Aportul de minerale, precum fierul și zincul, pot ajuta la stoparea acestei probleme. În plus, tratamentele pe bază de plante, despre care vom vorbi în continuare, sunt foarte eficiente pentru a opri căderea părului. Citește mai departe pentru a le descoperi!

Cele mai eficiente tratamente din plante pentru căderea părului

Uneori putem avea o carență de fier. Aceasta este o cauză comună a căderii părului. Alteori însă, căderea părului poate fi determinată de modificări ale metabolismului, de boli sau dereglări precum hipotiroidismul, de cauze ereditare sau pur și de simplu de trecerea anilor. De aceea, este dificil să îți păstrezi podoaba capilară bogată și frumoasă. Toți acești factori trebuie luați în considerare atunci când cauți o soluție pentru căderea părului.

Tratamentele din plante pentru căderea părului sunt eficiente? Acestea nu garantează creșterea părului pierdut, ci stimulează și hrănesc foliculii capilari, repară firele de păr și oferă o mulțime de alte beneficii pentru scalp. Merită încercate!

1. Infuzia de rozmarin și urzică combate căderea părului

Urzica poate fi folosită în tratamente naturale pentru căderea părului

Acest tratament este pur și simplu fantastic. Este o rețetă clasică, folosită de foarte mult timp pentru a stopa căderea părului în cazul bărbaților. Urzica blochează producția hormonului dihidrotestosteronu (DHT), care este responsabil de apariția cheliei la bărbați.

Cum se prepară acestă infuzie? Foarte simplu. Ia câteva frunze de urzică și o crenguță de rozmarin și fierbe-le într-o cană de apă. Lasă infuzia să se răcească și aplică lichidul pe părul ud, masând încet. Clătește-te cu apă caldă.

2. Tratamentul cu coada calului și mușcată stopează căderea părului

Femeie care își spală părul

Această combinație este ciudată, dar foarte utilă. Eficacitatea ei este dată de faptul că planta coada-calului conține cisteină, seleniu și siliciu, nutrienți care întăresc rădăcina firulului de păr și stimulează creșterea acestuia. Combinată cu mușcata, coada-calului hrănește foliculul și stimulează dezvoltarea unui nou fir de păr.

Pentru a prepara acest tratament pentru căderea părului trebuie să fierbi în 250 ml de apă 7 lingurițe de coada-calului mărunțită și 5 frunze de mușcată. Este foarte simplu. Lasă mixtura să se răcească și aplic-o apoi pe părul umed. Fă un masaj viguros și nu o îndepărta. De asemenea, nu folosi uscătorul. Lasă părul să se usuce singur. Aplică acest tratament de trei ori pe săptămână.

3. Oțetul de mere și ceaiul de salvie opresc căderea părului

Oțet adăugat în tratamente din plante pentru căderea părului

Acesta este cel de-al treilea tratament care stopeză căderea părului. Oțetul de mere conține sulfuri, substanțe esențiale pentru sănătatea podoabei capilare. Combinat cu pudra de salvie, acesta hrănește scalpul și stimulează dezvoltarea unor noi fire de păr.

Trebuie doar să prepari o infuzie din trei lingurițe de salvie și două căni de apă fiartă. Lasă-o să se răcească și adaugă apoi o ceașcă de oțet de mere. Masează scalpul și părul umed cu acest amestec, apoi clătește-te cu apă caldă și spală-te ca de obicei. Nu îți face probleme, părul tău nu va mirosi a oțet. Va străluci și va fi mai frumos. Încercăm?


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.