Logo image
Logo image

Cum să refolosești borcanele pentru organizarea băii

3 minute
Știai că poți reutiliza borcanele în loc să le arunci? Le poți folosi chiar și pentru a-ți organiza baia. Descoperă câteva idei minunate în acest articol!
Cum să refolosești borcanele pentru organizarea băii
Ultima actualizare: 09 august, 2022

Baia ta este dezordonată? Lucrurile se află peste tot pentru că nu ai un loc specific pentru ele? Dacă da, învață cum să refolosești borcanele pentru organizarea băii în mod simplu și eficient!

Cum să refolosești borcanele pentru organizarea băii

Iată câteva idei pentru a-ți organiza baia așa cum ai visat întotdeauna! Acordă puțin timp pentru a decora borcanele, astfel încât acestea să aibă un aspect aparte. Le poți picta și decora așa cum îți place și le poți folosi chiar și în alte camere din locuința ta.

1. Prinde borcanele pe un perete

Some figure

Pune o placă de lemn pe perete și fixează pe ea borcanele preferate. Acestea pot fi identice sau poți chiar să se amesteci și să asortezi mărimi și forme diferite. Fixează borcanele cu sârmă decorativă, lipici sau cleme. Le poți folosi pentru depozitarea produselor de machiaj și îngrijire a pielii!

Îți recomandăm:

Idei DIY: decorațiuni pentru masă

2. Pune borcanele pe o tavă

Dacă ai o suprafață plată suplimentară, atunci așază o tavă sau o placă de lemn mai veche pe ea și aranjează deasupra borcane de dimensiuni diferite. De exemplu, poți folosi aceste borcane pentru a depozita dischete de bumbac, tampoane și orice altceva îți trece prin minte.

Dacă ai nevoie de mai mult spațiu de depozitare, atunci alege o tavă cu rafturi. Astfel, poți aranja sticle în partea de sus și poate niște prosoape rulate în partea de jos.

3. Pune borcanele în dulapuri

Some figure
Folosește borcane de diferite dimensiuni pentru a-ți organiza meticulos baia.

Dulapurile sunt unul dintre cele mai dezolante locuri din baie. Totuși, poți rezolva problema dacă aranjezi pur și simplu câteva borcane pentru depozitarea lucrurilor în interior!

4. Pune borcanele în sertare

În loc să cumperi separatoare pentru sertare, refolosește borcanele pentru a depozita lucrurile și a menține sertarele bine organizate. În general, principalul avantaj este faptul că vei putea găsi imediat ceea ce cauți.

Citește mai mult:

Cum să confecționezi brelocuri din materiale reciclate

5. Confecționează un set de baie frumos

Some figure
Decorează borcanele pentru a oferi băii un stil original și diferit.

Spală toate borcanele pe care vrei să le reutilizezi și caută câteva pompițe care se potrivesc cu gura lor. Apoi, umple-le cu săpun, loțiune de corp și orice altceva folosești în baie.

6. Transformă un borcan mare în recipient pentru săpun

Poți face un recipient minunat de depozitare a săpunului pentru mâini prin reutilizarea unui borcan mai mare. Alternativ, îl poți umple cu săpunuri de mâini colorate. De asemenea, poți decora capacul acestuia.

7. Folosește borcanele pentru depozitare

Ai mobilier în baie? Dacă da, așază pe el borcane de diferite diametre, culori și înălțimi și umple-le cu diverse obiecte (de exemplu, săpunuri decorative, dischete de bumbac, tampoane, clame și elastice de păr, pensule de machiaj, etc.). Vopsește capacele într-o culoare metalică pentru a le face să pară mai interesante. Poți utiliza borcanele și ca vaze pentru flori naturale.

8. Confecționează un suport pentru produsele de machiaj

Pentru a face acest lucru, nu trebuie decât să legi niște panglici argintii sau aurii în jurul borcanelor pe care vrei să le refolosești și să le prinzi pe o placă de lemn sau plastic folosind un pistol cu clei fierbinte. Acesta este un organizator excelent, perfect pentru articolele de machiaj.

Lasă-ți imaginația să zboare și organizează obiectele mici din casă cu ajutorul borcanelor reutilizabile. Nu uita, când vine vorba de casa ta, totul este permis!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Femenino, P. (2016). El reciclaje. Revista Cientifica De La Universidad De Cienfuegos.
  • Mendoza, E. (2017). Diseño de Interiores. Manual de Diseño de Interiores.
  • Pérez Jaimes, A. E. (2004). Diseño interior: solución integral a los espacios. (Spanish). INTERIOR DESIGN: INTEGRAL SOLUTION FOR SPACES. (English).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.