Idei DIY: decorațiuni pentru masă - Doza de Sănătate
 

Idei DIY: decorațiuni pentru masă

O piesă așezată în centrul mesei este o necesitate când vine vorba de decorarea pentru ocazii speciale. Astăzi am dori să îți arătăm câteva idei de decorațiuni pentru masă pe care le poți confecționa acasă folosind tot felul de materiale.
Idei DIY: decorațiuni pentru masă

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Dacă intenționezi să organizezi în curând o reuniune în familie, acest articol despre cum să confecționezi decorațiuni pentru masă îți va fi de mare ajutor!

Urmează să îți oferim câteva idei despre cum să faci o piesă centrală pentru masă ieftină, originală și frumoasă, potrivită pentru orice ocazie. Partea cea mai bună este faptul că o poți confecționa cu materiale pe care le-ai deja acasă!

Idei DIY: decorațiuni pentru masă

Tot ce îți trebuie pentru a decora o casă este puțină creativitate și ingeniozitate. În general, poți face o mulțime de lucruri cu articolele pe care le ai deja acasă.

Mai jos, vei descoperi câteva idei îndrăznețe, care îți vor înfrumuseța casa. Alege-o pe cea care îți place cel mai mult și distrează-te confecționând decorațiuni împreună cu cei dragi!

1. Stropitoare cu flori

Decorațiuni pentru masă cu flori naturale

Vrei să confecționezi decorațiuni pentru masă colorate și naturale? Pune în practică această idee grozavă!

O stropitoare frumos colorată cu câteva flori naturale în interior este tot ceea ce ai nevoie pentru ca masa ta să arate grozav. Folosește flori mari, colorate, de grădină pentru a obține un stil rustic.

2. Borcan cu flori și sfoară

Nu arunca borcanele folosite pe care le ai în casă. Această piesă centrală presupune pur și simplu umplerea borcanului cu apă și adăugarea unor flori.

În plus, poți folosi o sfoară pentru a decora gura borcanului. Este un mod frumos și ușor de a confecționa decorațiuni pentru masă!

3. Decorațiuni pentru masă cu orice găsești în cămară

Ai orez, fasole și alte semințe în cămară? Umple un borcan cu oricare dintre ingredientele care îți plac mai mult. De exemplu, așază orezul și apoi semințele în straturi colorate. Vei obține un borcan stratificat colorat. Adăugă și câteva flori și voila – o decorațiune frumoasă pentru centrul mesei!

4. Cană cu flori

Cană metalică cu flori

Oaspeții urmează să sosească și nu ai o piesă centrală pentru decorarea mesei. Nu-ți face griji: pune o cană interesantă cu o farfurie pe masă și aranjează un buchet de flori naturale în ea!

Gândește-te la toate cănile nefolosite pe care le ai în casă. Sunt minunate pentru a face tot felul de aranjamente pentru masă!

5. Decorațiuni pentru masă super simple

Unul dintre elementele noastre preferate, ieftine și frumoase este un simplu pahar de vin sau o cană înaltă cu o singură floare frumoasă în interior. Această decorațiune oferă un aspect minimalist elegant.

6. Fructe

Ce zici de o piesă centrală pentru masă cu fructe? Acest stil este perfect pentru întâlnirile de toamnă. Poți face aranjamentul în mai puțin de două minute.

Ia o tavă sau un coș și așază orice fruct pe care îl ai la îndemână. Apoi, poți adăuga chiar și câteva flori, fire de iarbă, ace de pin sau orice crezi că arată frumos!

7. Decorațiuni pentru masă ingenioase cu.. pantofi!

Ai pantofi cu tocuri înalte pe care nu îi mai porți? Spală-i bine și dezinfectează-i. Apoi, umple-i cu frunze și flori. Vei vedea cât de ușor poți realiza o piesă centrală pentru o masă unică. Cu siguranță vei impresiona toți invitații!

8. Sticle cu flori

Sticlele simple umplute cu apă și flori înalte sunt perfecte ca decorațiune. Vor oferi un stil elegant oricărei mese.

9. Lumânări plutitoare

Nu putem omite lumânările atunci când vine vorba de decorarea mesei.

Cumpără lumânări plutitoare și pune-le într-un borcan cu apă. Pune și câteva flori în interiorul borcanului (scufundate complet). Lumânările trebuie să stea la suprafața apei. Aceasta este o decorațiune pentru masă foarte frumoasă.

10. Pietre și lumânări

Pentru această decorațiune, vei avea nevoie și de un borcan. Alege unul cu gura largă, astfel încât să-i poți decora interiorul. Apoi, așază niște pietre frumoase în interior. Poți alege să pictezi pietrele sau poți să pui pur și simplu o lumânare în mijloc.

Alternativ, poți pune în borcan o lumânare înaltă, o lumânare groasă și o lumânare mică.

11. Pepene verde

Ai mâncat pepene verde recent? Nu arunca coaja, mai ales dacă este dintr-o bucată!

Pune câteva flori cu tulpini lungi în interiorul acesteia și vei obține o piesă centrală frumoasă pentru masa din grădină.

Nu-ți face griji nici dacă cojile sunt mai mici – le poți folosi în aceeași manieră. De exemplu, poți înfige flori cu tulpini scurte în coji pentru a crea o bărcuță cu flori extrem de originală.

12. Vază cu lămâi

O altă idee grozavă pentru realizarea unei decorațiuni ieftine pentru masă este să folosești ceea ce ai deja în casă, cum ar fi o vază rotundă. Nu ezita să o umpli cu lămâi (sau portocale, limes sau orice altceva ai în bucătărie). Apoi, adăugă câteva flori. Poți tăia lămâile sau le poți folosi întregi.

Ai încercat să-ți decorezi masa cu lămâi? Aceste fructe citrice oferă o atingere proaspătă și armonioasă mediului. Îți va plăcea această piesă centrală!

13. Pahar cu lumânare

Iubim această idee datorită simplității sale.

Tot ce ai nevoie în acest caz este un pahar de vin și o lumânare mică. Întoarce paharul și așază lumânarea la bază. Mai original și mai simplu decât atât nu se poate!

14. Paie decorative

Poate ai câteva paie colorate acasă rămase de la ultima zi de naștere a copilului. Ei bine, acesta este momentul să le folosești!

  • Ia un borcan sau un pahar, măsoară-i înălțimea și tăie paiele la acea dimensiune.
  • Apoi, așază paiele în interiorul borcanului și adaugă câteva flori în jurul lor.
  • Paiele vor acoperi întreaga suprafață a borcanului.
  • O frânghie sau o panglică legată în jurul vasului le va oferi un aspect și mai interesant.

15. Colivie cu flori

Ai acasă vreo colivie mică veche? Dacă da, poți profita de ea în loc să o arunci.

Pune doar câteva flori înăuntru (este în regulă dacă florile și frunzele ies afară din colivie). Dacă lași ușița deschisă, nu vei avea doar o piesă centrală pentru masă, ci o oda către libertate!

16. Pere pe platou

Pentru această piesă centrală, ia un platou oval și așază niște ace de pin pe el. Apoi, adăugă trei sau patru pere. La final, dă-i un aspect mai interesant adăugând struguri sau alte fructe mici și colorate.

17. Bețe și flori

În cele din urmă, iată o ocazie de a ieși la plimbare cu copiii tăi!

Când te plimbi, adună niște bețe. Apoi, aranjează-le într-o grămăjoară și introdu câteva flori între bețe. Leagă-le pe toate cu o frânghie sau cu o panglică, astfel încât să nu se împrăștie. Însă nu le strânge în mănunchi.

Așa cum ai putut vedea, poți realiza decorațiuni pentru masă simple și practice folosind orice materiale ai în casă. Cel mai important este să îți lași creativitatea să curgă!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.