Cum să-ți convingi copiii să meargă la muzeu - Doza de Sănătate
 

Cum să-ți convingi copiii să meargă la muzeu

Vizita la muzeu cu copiii nu trebuie să fie un chin. Îți vom oferi cele mai bune sfaturi pentru a-ți ajuta copiii să se bucure de o zi educativă și distractivă.
Cum să-ți convingi copiii să meargă la muzeu

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Ai vrea să-ți convingi copiii să meargă la muzeu? Dacă da, atunci nu rata acest articol! Îți prezentăm câteva sfaturi simple pentru a-i face pe cei mici să se bucure de o activitate educațională și de familie diferită!

Muzeele sunt spații de știință, artă și cunoaștere, care îi ajută chiar și pe cei mai mici dintre copii să își descopere interesele. Din ce în ce mai multe muzee devin interactive pentru a atrage copiii mici prin diverse activități distractive.

De ce să-ți duci copiii la muzeu?

Tată cu copilul la muzeu
Muzeele includ activități pe care le putem face cu copiii, încurajându-i să își găsească pasiunile și interesele.

Vizitarea muzeelor cu copiii poate fi o activitate care generează nervi și chiar puțină frică părinților și profesorilor, pur și simplu pentru că cei mici par „să refuze” să se bucure de ieșire. „Este plictisitor”, „nu este nimic de făcut acolo”, „este un lucru pentru adulți” sunt unele dintre lucrurile pe care copiii le-ar putea spune.

Ca părinți, nu trebuie să ne retragem, pentru că a merge la muzeu cu copiii poate fi o experiență distractivă și unică! Muzeele reprezintă o oportunitate perfectă de învățare pentru tinerii membri ai familiei (și nu numai!).

La muzeu, vă bucurați împreună de o imersiune completă într-o temă cu totul nouă și descoperiți lucruri inedite. Desigur, este necesar ca cei mici să fie entuziasmați de muzee, să îi ajuți să învețe, dar mai ales să-i lași să se distreze.

Să vedem cum poți să-ți convingi copiii să meargă la muzeu!

Cum să-ți convingi copiii să meargă la muzeu

Iată câteva sfaturi practice pentru a-ți ajuta copiii să fie mai curioși și să nu reziste acestei activități de familie!

1. Alege bine tema muzeului.

Primul pas este alegerea corectă a temei muzeului. Dacă celui mic îi plac dinozaurii, ce mai aștepți? Mergeți la muzeul local de științe naturale! Sau, dacă îi cad dinții și locuiți în Madrid, de ce să nu vizitați muzeul zânelor dinților?

Gândește-te la ce subiecte îl interesează pe micuțul tău și caută un muzeu care să se concentreze pe acea temă. În acest fel, copilul va fi interesat să meargă și va fi fascinat de vizită.

În zilele noastre, există multe muzee din care putem alege, chiar și pentru copiii hiperactivi. Află dacă există unul în orașul tău!

2. Discută cu copiii pentru a le stârni interesul.

Cum convingi copiii să meargă la muzeu cu familia
Alege cel mai potrivit muzeu pentru interesele copilului.

În multe ocazii, copiii nu sunt conștienți de situație. Poate fi pur și simplu pentru că un prieten le-a spus lucruri greșite. Gândește-te: copilul tău știe ce este un muzeu și ce va vedea acolo? Dacă nu a fost niciodată la muzeu, este imposibil să știe!

Explică-le copiilor la ce se pot aștepta de la un muzeu, cum ar trebui să se comporte și ce pot sau nu pot face acolo. A vorbi cu ei este foarte important pentru a înțelege cu adevărat despre ce este vorba.

3. Împărtășește cu ei experiența.

Empatia este extrem de importantă în fiecare etapă a vieții și mai ales cu copiii noștri. Povestește-le copiilor despre prima ta experiență la muzeu și încearcă să le trezești interesul pentru subiect. Dacă cei mici au vizitat deja un muzeu și s-au plictisit, poți împărtăși o experiență similară pe care ai trăit-o și apoi încă una în care te-ai distrat!

A ne pune în locul copiilor noștri ne ajută să construim o relație puternică părinte-copil. Copiii se vor simți înțeleși, ne vor asculta și vor învăța să ne ia în considerare opiniile.

4. Fă pregătiri înainte de vizită pentru a le stârni interesul.

Interesul pentru muzee depinde foarte mult de pregătirea dinainte de vizită. Pentru a face acest lucru, oferă-le copiilor mai multe variante din care să aleagă. Apoi, dacă vizitați un muzeu al trenurilor, de exemplu, documentați-vă dinainte despre subiect, urmăriți un film și răspunde-le la întrebări. Poți chiar să pregătești activități pe tema muzeului:

  • Caută informații despre ceea ce veți vedea la muzeu.
  • Pregătește întrebări despre ceea ce veți vedea.
  • Imprimă imagini cu picturile, trenurile, dinozaurii sau orice vor vedea la muzeu, astfel încât copiii să poată marca ceea ce găsesc.
  • Fă un tur virtual al muzeului ales împreună cu cei mici. Multe muzee oferă astfel de acțiuni pentru copii pentru a face vizita mai plăcută.

5. Creează o aventură

Familie fericită
Creează o zi specială pentru a-i entuziasma pe copii.

Vizitarea unui muzeu nu trebuie să fie o călătorie simplă. De fapt, îți recomandăm să pregătești o întreagă aventură în jurul vizitei la muzeu.

De exemplu, ieșiți împreună să mâncați undeva, mergeți la muzeu împreună și apoi petreceți ceva timp în parc. În acest fel, îi vei ajuta pe copii să se relaxeze fără „presiunea” de a merge la muzeu.

6. Nu te aștepta la prea multe

Nu plănui să petreceți toată după-amiaza la muzeu. Este important ca cei mici să se simtă confortabil acolo. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci este mai bine să îi duci acasă.

Nu uita: Confortul și plăcerea copiilor sunt cele mai importante.

7. Explorați cu stomacul plin și cu vezica goală.

Poate părea evident, dar copiii se vor bucura mai mult de activitate dacă nu le este foame și nu vor să meargă la toaletă. Asigură-te că nevoile lor principale sunt îndeplinite înainte de a intra în muzeu și în timp ce explorați.

8. Ai răbdare

Scopul acestei călătorii este ca familia să se distreze. Este o experiență nouă pentru copii, așa că ai răbdare și pregătește-te să răspunzi la orice întrebare, atrage-le atenția atunci când încep să se plictisească și lasă-i să se odihnească dacă au nevoie.

Sperăm că te-am ajutat să le stârnești copiilor interesul pentru muzee. Încearcă să vizitezi muzeul orașului împreună cu cei mici și să vă bucurați împreună de o activitate educațională!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.