Logo image
Logo image

Cum se folosește tapetul geometric în decorarea casei

3 minute
Caracterul practic al tapetului decorativ este principul său avantaj. Această alternativă pentru design interior oferă modele pentru toate gusturile.
Cum se folosește tapetul geometric în decorarea casei
Ultima actualizare: 18 aprilie, 2023

Tapetul decorativ este la modă. Tendințele includ acum tapetul geometric în decorarea casei, fie că este vorba de încăperi mici sau spații generoase. Profitând de tehnicile avansate de imprimare, tapetul geometric are o mulțime de modele. Nu veți mai avea nevoie de accesorii. Tapetul geometric este frumos, inovator și prietenos cu buzunarul!

Tapetul geometric în decorarea casei

Some figure
Tapetul geometric poate schimba total stilul unei camere.

Tapetul geometric are diverse modele și dimensiuni. Se lipește pe suprafețe netede. Există și versiuni lăcuite sau cu strat de vinil; acestea sunt potrivite atunci când peretele are defecte. Tapetul rezistă la umezeală și facilitează operațiunile de curățare.

Tapetul colorat sau într-un singur ton însuflețește încăperile. În plus, nu mai este nevoie de repararea pereților, deoarece prin lipirea tapetului camuflați toate defectele.

Tapetul geometric oferă libertatea de a vă juca cu nuanțele și formele care transformă aspectul locuinței, fără a avea cunoștințe ample în decorarea interioară.

Imaginile geometrice pot fi continue sau separate; scopul este de a crea contraste frumoase.

Avantajele utilizării tapetului geometric

Trecând dincolo de impactul vizual, acest material estetic oferă beneficii care variază de la economie până la caracterul practic:

  • Facilitează curățarea: tapetul se poate curăța cu un burete și săpun neutru. Este ideal în locurile din casă cu trafic continuu, precum băile, scările sau bucătăria.
  • Reduce cheltuielile: în comparație cu plata pentru eventuale reparații și alte decorațiuni, tapetul este o achiziție excelentă. Revista Ars Bilduma relatează faptul că tapetul înseamnă economie, deoarece rezistă mult timp.
  • Este de mare ajutor în decor: în funcție de design și culori, imprimeurile geometrice măresc vizual sau micșorează spațiile. Dacă folosiți tonuri deschise, camera pare mai mare. Cele întunecate reduc dimensiunile. De asemenea, paletele calde creează medii confortabile. Pentru a separa zonele, folosiți modele puternice și culori deschise. Dacă vreți să alungiți sau să scurtați spațiile, alegeți liniile orizontale sau verticale.

Cum se folosește tapetul geometric în decorarea casei

Tapetul geometric se potrivește în spații mici, unde este dificil să puneți mobilier. De asemenea, se adaptează și camerelor spațioase care trebuie scoase în evidență.

Modernizați bucătăria și sufrageria

Aveți posibilitatea de a înlocui decorurile convenționale cu figuri interesante și amuzante. Țineți cont de particularitățile mobilierului pentru a alege modele contrastante. De exemplu, piesele cu unghiuri drepte se potrivesc cu tapetul cu modele curbate.

Recomandăm: 7 sfaturi pentru a decora casa cu lumini neon

Înfrumusețați dormitoarele

Peretele principal va ieși în evidență dacă folosiți tapet geometric; de fapt, puteți schimba tăblia patului cu o piesă cu model mural. În ceea ce privește înălțimea tapetului, aceasta este definită de gusturile personale: de la podea până la tavan sau doar pe o secțiune a peretelui. Lățimea trebuie să depășească lateralele patului.

Decorați locul de studiu sau de lucru

Aceste zone trebuie să arate perfect. Modelele combinate, diferența de culoare și tonurile subtile funcționează bine. În aceste spații trebuie să vă simțiți confortabil.

Some figure
Folosind creativitatea, puteți evidenția doar un sector al unei încăperi.

Evidențiați podelele

Formele geometrice ajută la accentuarea aspectului podelelor din lemn de esență tare sau de culoare neutră. Triunghiurile și cercurile oferă un stil modern care subliniază eleganța podelelor din lemn.

Creați fundaluri pentru mobilier

Bibliotecile, rafturile și piesele de colț permit lipirea tapetului geometric pe fundal. Pentru ca obiectele să nu-și piardă esența, alegeți tapetul în funcție de caracteristicile lor.

Recomandăm: Cum se reduce consumul de energie electrică cu trucuri de decorare

Considerații atunci când alegeți tapetul geometric în decorarea casei

Alegerea tapetului implică anumite considerații. Mai întâi, aflați totul despre material și finisaj. Întrebați dacă rezistă la umiditate, dacă este lavabil și dacă nu se impregnează cu mirosuri.

Vinilul este unul dintre materialele preferate datorită rezistenței sale și stratului protector.

Analizați sistemul de prindere: autoadeziv sau cu lipici separat. Înainte de a merge la magazin, măsurați spațiul. Este important să consultați vânzătorul pentru a afla toate detaliile necesare și a face achiziția corectă.

Tapetul și ecologia

Producția de hârtie are un impact ridicat asupra mediului, motiv pentru care promovăm consumul responsabil. În acest sens, Cuadernos de Biodiversidad ne îndeamnă să ținem cont de originea fibrei celulozice și de procesele de albire și fabricație. Alegeți tapete geometrice realizate fără vopseluri artificiale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Bartolomé García F. La popularización del papel pintado en España a lo largo del siglo XIX. Ars Bilduma. Vol. 11. pp. 127-154. España. https://www.mendeley.com/catalogue/c5209cf7-21f8-353d-9e86-e19942b51daf/?utm_source=desktop&utm_medium=1.19.4&utm_campaign=open_catalog&userDocumentId=%7Bbe8b2416-68b1-4493-b854-809bfb4b3827%7D
  • Soto Caba M. El consumo de papel y sus implicaciones sobre los bosques y el medio ambiente. Cuadernos de Biodiversidad. España; 2005. https://www.researchgate.net/publication/39435730_El_consumo_de_papel_y_sus_implicaciones_sobre_los_bosques_y_el_medioambiente

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.