Cum putem decora bucătăria vara?
 

Cum putem decora bucătăria vara?

Bucătăria poate arăta grozav și în timpul verii. De data aceasta, vă împărtășim câteva idei pe care să le implementați acasă!
Cum putem decora bucătăria vara?

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Nu este necesar să se intervină cu schimbări majore pentru a decora bucătăria vara. Există idei simple care vă permit să reîmprospătați atmosfera acestui spațiu din casă în pași simpli. Ideea va fi să profitați de lumina, culorile și aromele tipice acestei perioade a anului.

Idei pentru a decora bucătăria vara

Bucătăria este una dintre zonele locuinței folosite mai mult pe timpul verii; Din acest motiv, putem adapta decorul. Din fericire, este suficient să facem mici modificări. Să vedem!

1. Bucătărie deschisă

Spațiile deschise înseamnă o bună circulație a aerului, a luminii și a oamenilor. Zilele sunt lungi, iar adunările de familie și sociale sunt la ordinea zilei. Prin urmare, extinderea spațiului poate fi o idee bună vara.

Poate că puteți conecta bucătăria cu sala de mese printr-un bar cu scaune sau o tejghea. O bucătărie deschisă este ideală pentru mărirea spațiului de circulație. În plus, oferă o senzație de spațiu și prospețime.

Sfaturi pentru a decora bucătăria vara

2. Iluminat

Dacă bucătăria este deja integrata în living sau sufragerie, profitați la maxim de lumina naturală care pătrunde prin toate ferestrele. Mobilierul și alte obiecte arată mult mai bine când sunt puse în evidență în lumină naturală.

3. Culori deschise

Știm că nuanțele strălucitoare prin excelență sunt albul și bejul. Cu toate acestea, paleta este mult mai largă când vine vorba de luminozitate și claritate. De exemplu, galbenul — în nuanțele sale mai deschise — este capabil să ofere o senzație de prospețime unui mediu precum bucătăria. La fel, tonurile precum verdele acvatic sau albastrul mediteranean sunt ideale vara în bucătărie.

O modalitate bună de a le încorpora este prin fotografii, mobilier, electrocasnice, decorațiuni, etc. Dacă lumina intră și se reflectă în aceste obiecte, atmosfera va fi foarte plăcută.

4. Tapet

Tapetul poate fi folosit în bucătărie atât timp cât este montat în zone care nu sunt expuse la lichide și grăsimi. Ideal este să alegeți motive florale, frunze verzi sau fructe.

5. Vinil decorativ

Această opțiune este extrem de economică și convenabilă, deoarece puteți reînnoi vinilul la terminarea verii. Îl puteți aplica pe gresie, ferestre, mobilier și elemente decorative.

Motivele florale și fructate sunt cele mai potrivite pentru a transmite prospețime și spirit de vară.

6. Plante și flori de sezon

După cum am menționat la început, există mici detalii care sunt perfecte pentru a include vara în bucătărie. Una dintre cele mai de succes alternative este să pariați pe aranjamente florale. Puneți vaza într-un loc în care lumina naturală abundă pentru a spori efectul.

O altă opțiune bună este să adăugați plante de interior cu tonuri verzi. Dacă vă întrebați cum puteți decora bucătăria vara, plantele comune și cele aromatice sunt două opțiuni foarte ieftine care vor face diferența. Cele aromatice, precum menta, oregano și rozmarinul, dau un aer estival.

7. Tablouri de vară

Acestea sunt utile pentru a decora bucătăria vara. Modelele depind de gustul fiecăruia, deși plaja, marea, râurile și orice imagine estivală poate fi de ajutor. Florile, fructele și multă culoare sunt opțiuni decorative care se potrivesc foarte bine.

8. Piese centrale

Sunt folosite și pentru a decora bucătăria vara, deoarece posibilitățile sunt variate. Pe lângă flori, așa cum am spus mai sus, fructele au un rol deosebit.

Amintiți-vă că vara este ideal să vă hidratați. Așa că pe lângă apă, este indicat să consumați alimente bogate în lichide, precum fructele. Fructele recomandate sunt pepenele roșu, pepenele verde, ananasul, papaya, etc.

Pe lângă asigurarea unei hidratări corespunzătoare, putem spune că un coș cu fructe este un tip de decor mai mult decât sănătos.

Coș cu fructe
Un coș cu fructe așezat în mijloc nu contribuie doar la decor, ci vă permite să aveți la îndemână alimente sănătoase și răcoritoare.

9. Veselă

Schimbarea veselei vara poate fi o altă opțiune pentru a oferi bucătăriei o notă de prospețime. Puteți alege motive florale sau culori intense și vesele. De asemenea, puteți aplica vinil pe sticlă. Vă va plăcea rezultatul!

Decorați bucătăria vara: schimbări simple care împrospătează mediul

Pe scurt, este suficient să faceți mici modificări pentru a crea o atmosferă mai estivală în bucătărie. Elementele de bază, precum coșurile cu fructe, florile naturale și picturile pot face diferența. În plus, merită să optați pentru nuanțe care să ofere luminozitate și prospețime.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Urdampilleta, A., & Martínez-Sanz, J.M., & Julia-Sanchez, S., & Álvarez-Herms, J. (2013). Protocolo de hidratación antes, durante y después de la actividad físico-deportiva. Motricidad. European Journal of Human Movement, 31( ),57-76.[fecha de Consulta 19 de Julio de 2021]. ISSN: 0214-0071.
  • Pérez Castaño, V. (2013). Cocina creativa o de autor. Ediciones Paraninfo, SA.
  • Olivera, M., Ruiz, T., Tarazona, A., & Giraldo, C. (2006). La decoración del hogar rectángulo Flash mosaico de vidrio para la cocina TV la decoración de fondo (G849011-13) hasta la fertilización. Revista Colombiana de Ciencias Pecuarias19(4), 426-436.
  • Falcón, B., & Maribel, Y. Acabados en cerámica y técnicas de decoración.
  • Cepedal, E., & Rodríguez, L. (2002). El papel pintado. De lo artesanal a lo industrial. Fabrikart, (2).
  • Della, B. M. T. (1997). El Gran Libro de la Plantas de Interior. Guía Práctica para conocer e identificar las especies más comunes. GEOPLANETA. Editorial Planeta SA Barcelona, España.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.