7 lucruri interzise în bucătărie
 

7 lucruri interzise în bucătărie

Bucătăria poate găzdui lucruri care nu sunt sănătoase. Descoperiți-le pe cele mai comune și începeți să le scoateți de acolo!
7 lucruri interzise în bucătărie
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În acest articol, vom vorbi despre principalele lucruri interzise în bucătărie. Bucătăria este unul dintre locurile din casă pe care le folosim cel mai mult și în care este depozitat cel mai mare număr de lucruri.

Din acest motiv, este indicat să o mențineți organizată și cu instrumentele adecvate pentru a pregăti mesele. În plus, este necesară o depozitare corectă pentru a preveni contaminarea alimentelor și a evita îmbolnăvirile.

Pentru a avea o bucătărie sigură este esențial să cunoașteți sfaturi despre cum să folosiți corect produsele și ustensilele. Nu contează dacă aveți o bucătărie mică, medie sau mare; pentru siguranță, curățenie și caracter practic, iată câteva lucruri interzise în bucătărie!

7 lucruri interzise în bucătărie

1. Produse toxice și de curățare

Produsele de curățare, cum ar fi cele care includ înălbitor, săpunurile și balsamul, alcoolul, degresanții sau îngrășămintele pentru plante nu trebuie depozitate în bucătărie, cu atât mai puțin în același dulap cu mâncarea. Pe de o parte, por exista accidente: ar putea fi ingerate sau ar putea contamina alimentele.

Pe de altă parte, unele dintre ele sunt inflamabile. Prezența lor lângă foc este periculoasă.

Recomandarea este să aveți la îndemână doar detergenții de vase, bureții de curățare și câteva cârpe pentru aragaz și blaturi. Dacă dintr-un motiv oarecare decideți să depozitați articole de toaletă, asigurați-vă că acestea sunt într-un sertar separat de alimente.

Detergenții pe lista de lucruri interzise în bucătărie

2. Medicamente

Medicamentele nu trebuie păstrate în bucătărie din mai multe motive. În primul rând, pot fi deteriorate dacă sunt depozitate lângă un cuptor, aragaz sau altă sursă de căldură.

Trebuie să le depozitați într-un loc răcoros. În plus, trebuie evitate accidentele, mai ales când sunt copii prin preajmă.

3. Recipiente și ambalaje uzate

Uneori, salvați recipientele în care vine mâncarea. Însă, acest lucru duce adesea la acumularea de ambalaje care nu sunt niciodată folosite. Cel mai bine este să le reciclați.

Trebuie să scăpați de sticla, plasticul și cartonul pe care nu le-ați mai folosit de ani de zile. Dacă le duceți la reciclare, nu veți acumula obiecte inutile care ocupă prea mult spațiu în bucătărie.

4. Alimente expirate

Vă recomandăm să verificați frecvent cămara pentru a evita să aveți produse expirate care pot duce la toxiinfecții alimentare. De asemenea, dacă achiziționați produse vrac sau reambalați condimente și alte produse alimentare în borcane de sticlă, notați undeva data de expirare.

Verificați frecvent frigiderul pentru a vedea dacă carnea, produsele lactate, fructele și legumele s-au stricat. În acest sens, Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) indică faptul că orice aliment care arată sau miroase suspect trebuie aruncat.

FDA afirmă, de asemenea, că mulți agenți patogeni pot fi găsiți în carnea crudă sau insuficient gătită, fructele de mare și produsele lactate, deci este necesară o refrigerare adecvată.

Citiți întotdeauna eticheta înainte de a consuma alimente. Produsele expirate sunt mai comune decât vă imaginați.

5. Ustensile în stare proastă

În toate bucătăriile trebuie să existe elemente ascuțite (cuțite, foarfece, pensete și furculițe) pentru manipularea și tăierea cărnii, peștelui și altor alimente. Este important să verificați starea acestor ustensile. Dacă se deteriorează, este mai bine să le înlocuiți.

Paharele, oalele și tot ce este spart, ars, pătat sau uzat trebuie schimbat. Acest lucru previne accidentele. Materialele vaselor de gătit ar trebui, de asemenea, verificate, deoarece există multe care eliberează toxine (PFA  sau BPA) care sunt asociate cu diverse boli.

6. Plante și ornamente

Moda ne oferă o varietate de podoabe inutile. Excesul poate fi contraproductiv. Trebuie să cautați spații adecvate pentru a depozita aparatele electrice și toate ustensilele de bucătărie.

În ceea ce privește plantele, înainte de a le achiziționa, este mai bine să vă gândiți dacă vor fi cu adevărat utile în bucătărie. Aveți nevoie de mult spațiu liber pentru manipularea și gătitul alimentelor.

Plante care nu au ce căuta în bucătărie
Nu toate plantele sunt potrivite pentru bucătărie. Trebuie să le alegeți cu atenție pentru a nu favoriza prezența dăunătorilor.

7. Animale de companie

În ceea ce privește animalele de companie, este mai bine să nu le obișnuiți în bucătărie. În primul rând, veți evita prezența firelor de păr care pot contamina alimentele.

Spațiul trebuie să rămână liber pentru utilizarea ustensilelor. În ceea ce privește pisicile, este necesar să le împiedicați să se urce pe mobilier și blaturi din cauza riscului de transmitere a toxoplasmozei.

Aveți grijă de copii

Atunci când aveți bebeluși și copii acasă, adaptarea spațiului devine esențială pentru ca cei mici să nu fie expuși pericolului. În acest sens, cel mai bine este să scoateți toate obiectele ascuțite din sertarele de jos.

Țineți departe de copii aparatele care se încălzesc sau care pot provoca accidente. Explicați-le celor mici că trebuie să fie atenți. Copiii sunt curioși. Mai bine să aveți grijă decât să vă pară rău. Cu toate acestea, nu trebuie să le interziceți intrarea în bucătărie. Le puteți da diverse sarcini și le puteți aloca un loc în care să depozitați gustări potrivite pentru ei.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.