Beneficiile unui solar acasă pentru relaxare
 

Beneficiile unui solar acasă pentru relaxare

Spații precum terasa pot deveni locul perfect pentru relaxare și plajă. Cunoașteți beneficiile unui solar amenajat acasă?
Beneficiile unui solar acasă pentru relaxare

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Un solar este un spațiu ideal pentru a face plajă și a permite luminii să vă dezmierde pielea. Este o structură în aer liber al cărei scop este relaxarea, odihna și deconectarea. Descoperiți beneficiile unui solar acasă pentru relaxare și cum să-l construiți!

Deși termenul de solar se referă și la cabinele de bronzat, de data aceasta vom vorbi despre o zonă concepută pentru a prelua razele soarelui. Vă spunem în detaliu care sunt beneficiile sale și cum să adaptați acest spațiu.

Beneficiile unui solar acasă pentru relaxare

Beneficiile unui solar acasă sunt multiple și sunt legate de expunerea la razele soarelui. Poate deveni un colț foarte pitoresc în curte.

Este ideal pentru a promova absorbția vitaminei D

Fără îndoială, unul dintre cele mai relevante beneficii ale unui solar este expunerea la razele soarelui. Este ideal pentru obținerea vitaminei D produsă de piele la expunerea la soare. Este o vitamină fundamentala pentru absorbția calciului in oase. Are o relație directă cu metabolismul, sănătatea cardiovasculară, sistemul imunitar și funcția creierului.

Există unele alimente sau suplimente care pot furniza vitamina D. Cu toate acestea, ideală este expunerea la soare. 15 până la 20 de minute pe zi de expunere la solară sunt suficiente pentru a obține un efect benefic asupra organismului.

Ideal este să stați la soare între 9 și 11 dimineața sau în ultimele ore ale zilei pentru a proteja pielea de agresiunile razelor UV. Acestea din urmă sunt asociate cu efecte negative asupra sănătății, cum ar fi cancerul de piele.

Femeie care se relaxează pe terasă
Solarul este un spațiu ideal pentru relaxare și plajă.

Îmbunătățește starea de spirit

Absorbția luminii solare este asociată cu o dispoziție mai bună și cu stres și anxietate reduse. Mai exact, contribuie la eliberarea serotoninei, numită și „hormonul fericirii”.

Este o modalitate sigură și privată de a face plajă acasă

Fiind un loc intim și personal, este confortabil să purtați bikini pentru a vă bucura de soare. De fapt, este o alternativă bună pentru bronzare. Important este să urmați recomandările de îngrijire a pielii și să folosiți produse bune pentru a obține un bronz perfect.

Este un loc de odihnă și relaxare

Dincolo de a fi o zonă exclusiv pentru plajă, un solar poate fi folosit și pentru a avea plante frumoase. În acest sens, devine un loc ideal pentru a citi, a medita, a dormi sau a practica orice metodă de relaxare.

Și, deși este construit pentru a fi folosit ziua, puteți profita de el și noaptea. De exemplu, poate deveni un loc ideal pentru observarea stelelor.

În lunile de iarnă, chiar dacă soarele nu este prea mult, va crea un mic efect de sera, ideal pentru a păstra căldura în interior și a proteja plantele.

Cum să construiți un solar acasă?

Ideal este să folosiți terasa sau acoperișul pentru a construi un solar acasă. Deși este un spațiu care este făcut pentru plajă, nu înseamnă că nu trebuie să aibă umbră. Dimpotrivă, trebuie sa aibă elemente care să îi permită să fie protejat de razele UV puternice, mai ales în sezonul estival.

De obicei, este construit în formă de „cutie”. Are pereți —pot fi din sticlă— care delimitează spațiul. Lăsați o zonă pe acoperiș prin care soarele să intre fără obstacole.

Cea mai bună opțiune este să folosiți un acoperiș glisant din sticlă. Acesta poate fi deschis pentru a face plajă direct sau închis în caz de ploaie.

De asemenea, folosiți canapele, perne și scaune confortabile. Este convenabil să alegeți un decor care să facă locul să arate foarte frumos. Plantele de interior și elementele rustice merg foarte bine în acest tip de spațiu. În plus, este nevoie de o umbrelă pentru terasă, care vă va permite să vă protejați de soarele puternic.

Beneficiile unui solar acasă

Amintiți-vă să aveți grijă de piele

Acum că știți toate beneficiile unui solar amenajat acasă și cum să-l construiți, cu siguranță veți dori unul. Nu uitați că este important să folosiți protecție solară și alte produse de îngrijire a pielii pentru a vă bucura fără probleme de acest spațiu.

Încercați să nu abuzați de soare, mai ales în timpul verii, deoarece razele UV au un impact negativ atât asupra pielii, cât și asupra sănătății generale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Mead MN. Benefits of sunlight: a bright spot for human health [published correction appears in Environ Health Perspect. 2008 May;116(5):A197]. Environ Health Perspect. 2008;116(4):A160-A167. doi:10.1289/ehp.116-a160
  • Armstrong BK, Cust AE. Sun exposure and skin cancer, and the puzzle of cutaneous melanoma: A perspective on Fears et al. Mathematical models of age and ultraviolet effects on the incidence of skin cancer among whites in the United States. American Journal of Epidemiology 1977; 105: 420-427. Cancer Epidemiol. 2017 Jun;48:147-156. doi: 10.1016/j.canep.2017.04.004. Epub 2017 May 3. PMID: 28478931.
  • Sansone RA, Sansone LA. Sunshine, serotonin, and skin: a partial explanation for seasonal patterns in psychopathology?. Innov Clin Neurosci. 2013;10(7-8):20-24.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.