7 sfaturi pentru a decora casa cu lumini neon
 

7 sfaturi pentru a decora casa cu lumini neon

Luminile neon au apărut în baruri și magazine, iar acum au pătruns în locuințe. Descoperiți cele mai bune sfaturi pentru a folosi luminile neon acasă!
7 sfaturi pentru a decora casa cu lumini neon

Ultima actualizare: 10 noiembrie, 2022

Nu este necesar să avem un bar sau un magazin pentru a instala lumini neon. În ultimii ani, tendința de a decora casa cu lumini neon a câștigat popularitate și opțiunile se înmulțesc.

Evidențierea anumitor zone ale camerelor sau amplasarea de indicatoare pe holuri sunt câteva dintre motivele pentru a decora casa cu lumini neon. Pentru a te bucura de ele fără a exagera, trebuie să cunoști câteva sfaturi pentru a le integra corect.

Ce sunt luminile neon?

Neonul este un gaz inert prezent în atmosfera Pământului. A fost descoperit la sfârșitul secolului al XIX-lea de doi chimiști britanici.

În anii ’20 a devenit la modă, fiind folosit pentru panouri de iluminat și reclame, mai ales pe străzile aglomerate din centrul orașului New York. Eficacitatea acestui tip de iluminat apare grație gazului nobil găsit în interiorul tuburilor. Deși vorbim mereu de neon, tuburile pot conține și heliu, argon, xenon și alte gaze. Fiecare are o culoare diferită.

În anii ’50 și ’60, restaurantele și cafenelele au început să folosească tot mai des lumini neon. Apoi, au apărut în baruri și cluburi de noapte.

Femeie în lumini neon
Luminile neon au apărut în magazine și pe străzile marilor orașe.

Motive pentru a decora casa cu lumini neon

Folosind excentricitatea acestor lumini în locuri strategice din casă, spațiul capătă un aer modern. Lumina puternică atrage cu ușurință privirea. Există multe avantaje oferite de decorarea casei cu lumini neon:

  • Versatilitate. Producătorii oferă tot felul de modele, chiar și personalizate, cum ar fi formele, literele, simbolurile și mesajele alese de client.
  • Adaptabilitate. Există forme și culori pentru orice spațiu din locuință, de la tablouri pentru copii la indicații pe coridoare.
  • Personalizare. Luminile neon sunt unice. Sunt frapante și originale, așa că trebuie combinate atent pentru a nu exagera.
  • Stil vintage sau futurist. Luminile neon pot imprima un aer vintage sau futurist spațiului în care sunt amplasate.
  • Putere electrică. În comparație cu alte lumini de uz casnic, consumul de energie al neonului este scăzut, așadar poate fi lăsat aprins mai mult timp.

Cele mai bune sfaturi pentru a decora casa cu lumini neon

Alegerea luminilor trebuie să țină cont de culoarea pereților, de cameră și de gustul personal.

1. Personalizați luminile

Nu este necesar ca toate luminile să arate la fel. Mulți producători oferă servicii de personalizare. Alegeți cuvinte sau fraze care vă reprezintă.

De exemplu, o săgeată poate marca drumul către baie. De asemenea, un semn Exit („ieșire” în engleză) poate fi montat deasupra ușii din spate. Modelele cu citate, simboluri și chiar versuri ale cântecelor sunt foarte apreciate.

2. Nu exagerați

Culorile crem, gri sau alb pot fi asortate cu lumini neon. Nu exagerați cu culorile. Nu există doar opțiuni verzi, albastre sau violente. Există și alb și culori pastelate, care creează medii mai discrete.

3. Decorați camera copiilor

Formele de animale, personajele pentru copii sau norii și curcubeul sunt o inspirație pentru imaginația celor mici. Pe lângă înfrumusețarea pereților, copiii nu mai trebuie să-și facă griji din cauza întunericului.

4. Folosiți lumini neon în dormitor

Mizați pe subtilitate în dormitor. Mulți oameni aleg lămpi cu fraze inspiraționale. Dacă în cameră predomină culorile închise, se recomandă luminile albe. Alegeți alternative violet închis sau albastru pentru a genera medii intime.

5. Decorați spațiile alternative

Holurile, camerele de lucru, băile și bucătăriile pot fi decorate cu lumini neon. În plus, există și lămpi mici pentru rafturi sau birouri. Lămpile pot evidenția alte obiecte decorative.

Lampă cu lumină neon
Lămpile cu lumini neon pot avea diverse forme distractive.

6. Încadrați rame și oglinzi

Luminile neon sunt foarte utile pentru a încadra un anumit spațiu sau obiect pe care doriți să-l scoateți în evidență. De exemplu, puteți ilumina fotografii sau picturi pe perete. Sunt utile și pentru conturului oglinzilor. Tonurile de alb evidențiază sticla și îi conferă caracter și originalitate.

7. Alternați

Cele mai folosite obiecte care decorează pereții sunt tablourile, posterele și fotografiile. Instalarea unui semn cu lumină neon oferă o alternativă interesantă.

Iluminarea de acest tip poate înlocui mai multe obiecte datorită intensității ridicate. Luminile neon sunt potrivite și pentru pereți din cărămidă sau cu diverse modele.

Luați în considerare spațiul pentru a decora casa cu lumini neon

Deși există și semne mici, este necesar să aveți un spațiu mare pentru ca lumina neon să nu invadeze întregul mediu. Nu este recomandată combinarea luminii neon cu alte lumini puternice.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.