10 idei și sfaturi pentru a sărbători ziua de naștere a adolescenților
 

10 idei și sfaturi pentru a sărbători ziua de naștere a adolescenților

Organizarea unei petreceri de ziua de naștere pentru un adolescent nu este atât de complicată pe cât pare. Folosind idei precum cele pe care vi le vom prezenta, sărbătoarea va fi un succes.
10 idei și sfaturi pentru a sărbători ziua de naștere a adolescenților

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

A găsi un concept atractiv și plăcut pentru a sărbători ziua de naștere a adolescenților este o provocare pentru părinți. Grijile tind să dispară dacă tinerii sunt implicați în pregătirea sărbătorii.

Rețineți că a sărbători o zi de naștere înseamnă formarea unor amintiri prețioase. Acest gen de eveniment le permite tinerilor să fie protagoniști și să se bucure de manifestările de afecțiune.

Când îi implicați pe tineri în planificarea propriei petreceri, profitați de ocazie pentru a afla gusturile lor și a le atribui responsabilități.

De ce este important să sărbătorim ziua de naștere a adolescenților?

Sărbătorirea zilelor de naștere crește stima de sine a adolescenților, deoarece tinerii simt aprecierea familiei și a prietenilor. În plus, aceste zile contribuie la practicarea recunoștinței, a împărtășirii și a pozitivității.

Potrivit Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), perioada de la 10 la 19 ani este importantă pentru promovarea valorilor adaptative, funcționale și decisive. Sărbătorirea zilelor de naștere la adolescenți are și alte beneficii:

  • Motivează socializarea: un alt articol al UNICEF afirmă că, atunci când adolescenții au succes în relațiile lor sociale, creierul secretă oxitocină, hormonul care produce un sentiment de încredere și care reduce nesiguranța.
  • Întăresc legăturile de prietenie: revista Societății Spaniole de Medicină a Adolescentului evidențiază izolarea socială, plictiseala și lipsa unei rețele dincolo de familie drept principalele motive ale lipsei de prietenii sănătoase și stabile.
  • Întăresc legăturile de familie: sărbătorirea fiecărui an de viață reprezintă o oportunitate de ne a reconecta cu familia și de a ne întări legăturile emoționale cu mediul imediat.

Cele mai bune idei pentru a sărbători ziua de naștere a adolescenților

În loc să vă grăbiți pentru a organiza o petrecere mare, verificați dacă adolescentul preferă ceva simplu. Iată diferite idei utile:

Cum putem sărbători ziua de naștere a adolescenților

1. Alegeți o temă

Organizați o petrecere tematică. Hobby-urile copilului sunt de ajutor în alegerea temei. Decorul, muzica și atmosfera trebuie să corespundă temei ales. Printre numeroasele alternative, menționăm următoarele:

  • Piscină
  • Dans retro
  • Petrecere neon
  • Bal mascat
  • Parada pălăriilor
  • Fanii sportului
  • Seriale sau filme în tendințe

2. Planificați o ieșire

O variantă potrivită și cea care evită curățenia în casă după petrecere este o ieșire cu sărbătoritul, familia și prietenii. Încercați să invitați cei mai apropiați prieteni pentru a reduce cheltuielile și a facilita deplasarea, în cazul în care bugetul nu include un anumit transport.

De asemenea, puteți chema oamenii în locul ales. De exemplu, la bowling, la un restaurant, la un centru spa, pe un teren de fotbal sau în parc. Când vine vorba de locuri private, nu vă prezentați fără rezervare.

3. Organizați o petrecere în pijamale

Fetelor le plac petrecerile în pijamale. Această petrecere este accesibilă și nu implică multă organizare.

Pizza, hamburgeri, înghețată, gustări, băuturi răcoritoare și prăjituri – perfect pentru o seară distractivă. Petrecerile în pijama oferă un sentiment de securitate. Deși adolescenții petrec noaptea departe de casă, părinții lor știu că se află sub protecția altor adulți.

4. După-amiaza cu jocuri video

Băieții au propria lor versiune de petrecere în pijamale: jocuri video. Programarea unei după-amiezi cu consolele și jocurile preferate este un plan bun pentru a sărbători ziua de naștere a adolescenților. Cumpărați gustări și băuturi răcoritoare pentru a anima întâlnirea.

5. La film

Dacă aveți acasă un adolescent iubitor de film, organizați o ieșire. La întoarcere, cântați La mulți ani. Folosiți divertismentul într-un mod practic.

6. Cabină foto

Dacă veți organiza o petrecere, amenajați o cabină foto cu multiple accesorii și „vorbitori” pentru a personaliza imaginile. Această idee este de mare succes în rândul adolescenților, cărora le place să poarte ochelari, pălării și peruci pentru a arăta original în fotografii.

Puteți să angajați un fotograf sau să atribuiți sarcina unui membru al familiei. Deși este mai scump, există și un serviciu automat de cabină foto, care eliberează imaginile instantaneu.

7. Alimente și băuturi tematice

Aperitivele trebuie să fie pe cât de delicioase, pe atât de fermecătoare. Prezentarea spune multe, așa că profitați de tema petrecerii pentru a personaliza mâncarea. Rețineți că oaspeții sunt adolescenți, așa că preparatele lor preferate sunt nachos, pizza și dulciuri. Includeți alternative vegetariene în meniu.

Alegeți șervețele, pahare și farfurii care să corespundă motivului zilei de naștere. Pregătiți cocktailuri fără alcool pentru minori.

8. Dinamica planului

Activitățile la care participă sărbătoritul și invitații săi adaugă o notă distractivă petrecerilor. Jocuri precum Twister® sau Jenga® ajută la spargerea gheții.

Karaoke este distractiv și nu dă greș niciodată. Alcătuiți o listă de melodii pe placul adolescenților. Orice joc va fi un succes dacă acordați un premiu la final.

9. Oferiți suveniruri oaspeților

La finalul petrecerii, fiecare oaspete va pleca acasă cu un suvenir. Este un gest pe care invitații îl vor aprecia și dovada că au fost luați în considerare. Puteți oferi accesorii, cum ar fi o fotografie sau un breloc.

Decorațiuni pentru a sărbători ziua de naștere a adolescenților

10. Spectacol de talente

Lăsați adolescenții să devină creativi la petrecere. Spectacolele de dans, interpretarea, actoria și cântatul la instrumente muzicale le permit să iasă în evidență.

Aceste activități sunt favorabile stimulării talentului tinerilor. Academia Americană de Pediatrie subliniază faptul că toată lumea excelează la ceva.

Sfaturi pentru ca ziua de naștere a adolescenților să fie un succes

Nu treceți cu vederea aceste recomandări esențiale. Principalul este să alegeți o dată potrivită; în vacanțe, mulți preferă să călătorească.

Dacă ziua de naștere va fi departe de casă, căutați un loc modern și pe gustul adolescenților. În cele din urmă, acordați atenție listei de invitați. Asigurați-vă că nu lipsește cantitatea potrivită de mâncare, băutură și suveniruri.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.