Elefanții în decorare: care este semnificația lor?
 

Elefanții în decorare: care este semnificația lor?

Simbolul elefantului poate avea diverse semnificații în locuință. Descoperiți cum să valorificați esența spirituală a unui animal venerat de multe culturi!
Elefanții în decorare: care este semnificația lor?

Ultima actualizare: 29 octombrie, 2022

Simbolurile, decorațiunile și imaginile din casă au întotdeauna un sens. Elefanții sunt folosiți în decorare în multe culturi și semnificația lor este una profundă. Acest animal este o figură impunătoare. Exprimă puterea, înțelepciunea, memoria și legăturile de familie, printre altele.

O figură centrală a hinduismului are cap de elefant. Dacă ați folosit elefanții în decorare, descoperiți semnificațiile lor pentru a profita din plin de esența lor!

Ce reprezintă elefanții în decorare?

Elefanții sunt o specie particulară în regnul animal. Dimensiunea lor impunătoare, combinată cu pasivitatea aparentă, a stârnit admirația umană. Această specie are comportamente sociale bine stabilite. Turmele sunt conduse de femele și se deplasează în grupuri cu puii lor.

În plus, au structuri sociale extrem de complexe, precum și comportamente de joc, compasiune, conștientizare de sine și utilizarea instrumentelor. Toate aceste atribute au făcut ca ființa umană să le acorde atenție și să-i încorporeze în cultură în moduri foarte diverse.

Elefanții în decorare pot reprezenta noroc, voință, perseverență, fertilitate și bunăstare spirituală. Sunt o parte centrală a panteonului hindus. Ganesha, una dintre cele mai importante figuri ale hinduismului, are cap de elefant. Însă, toate aceste semnificații depind de locul în care se află ornamentul, precum și de poziția și culoarea acestuia.

Elefant mare roz
În hinduism, Ganesha are corp uman și cap de elefant. El este fiul lui Shiva și al lui Parvati.

Elefanții în decorare sunt o practică multiculturală

Pentru unii, elefanții reprezintă fidelitate, iar pentru alții îmbunătățesc relațiile de familie datorită comportamentului natural al speciei. În anumite contexte, elefanții înseamnă protecție și afecțiune.

Sunt folosiți în multe practici din America Latină, unde sunt asociați adesea cu căutarea norocului. În acest caz, este esențială poziția obiectului decorativ, care trebuie să stea undeva sus pentru a genera efectul dorit.

Hinduism

În religia antică hindusă, elefantul ocupă un loc central, reprezentând zeul Ganesha, o figură hibridă cu cap de animal și corp uman. Este o zeitate care este asociată cu abundența, dar și cu știința și arta. Cultul lui Ganesha variază în funcție de ramura religiei; a ajuns chiar și la budism. Cu cele patru brațe ale sale ține diferite obiecte, care pot varia.

În general, Ganesha are o frânghie ce indică ghidul spiritual, un topor destinat să taie legăturile celor devotați lui, un laddu care este un desert local și un buzdugan de aur legat de autocontrol. Hindușii au adesea un Ganesha în casă, ce are o semnificație profundă și spirituală.

Feng Shui

Prezența elefanților are semnificații profunde în filosofia chineză feng shui. Această practică nr învață cum să creăm medii liniștite și să îmbunătățim energiile căminului. Feng shui-ul leagă elefantul de forță.

Elefantul se folosește și pentru a atrage norocul și a aduce armonie în legăturile de familie. Modul de poziționare a obiectului variază în funcție de scop.

Elefanții în decorare în funcție de cameră

Atât feng shui-ul, cât și alte discipline de planificare spirituală și decorativă folosesc figura elefantului cu semnificație diferită în funcție de spațiu. Descoperiți cum să profitați de elefanți în decorarea casei!

Dormitor

Elefantul este asociat cu armonia în relațiile amoroase. În acest caz, poate fi prezent în picturi sau imprimat pe materiale textile. Important este ca animalul sa fie cu trunchiul în jos, aspect legat și de fertilitate.

Dormitorul copilului

Pentru cei mici, elefantul în cameră este legat de căutarea înțelepciunii. Prezența acestui animal are scopul de a întări memoria și cunoștințele.

Birou

Într-un spațiu de lucru acasă, într-un spațiu de coworking sau într-un birou tradițional, elefantul sporește leadership-ul și perseverența. Este ideal pentru cei care urmăresc dezvoltarea profesională.

Elefanții în decorare în interior
Elefanții decorativi pot fi combinați cu alte obiecte care aduc noroc.

Hol

Elefantul trebuie să fie poziționat lângă ușa de la intrare și cu fața către interiorul camerei. Pentru a ține energiile negative departe, așezați-l cu fața spre exterior.

Alt simbolism al elefanților în decorare

Anumite semnificații variază în funcție de tipul de obiect. De exemplu, doi elefanți împreună sau împletirea simbolizează dragostea și prietenia.

De asemenea, există ornamente cu o bancnotă în trompă. Este o practică ce urmărește să atragă bunăstarea economică. Puneți orice bancnotă în trompă, dar numai în data de 29 a lunii. Apoi, la sfârșitul lunii următoare, luați banii și puneți alții; faceți la fel în fiecare zi de 29.

Importanța poziției elefanților în decorare

La fel ca direcția corpului sau poziția obiectului în cameră, este important ca trompa elefantului să fie mereu sus pentru a atrage lucruri pozitive. Ornamentele pot avea și accesorii, precum obiectele cu o semnificație profundă ținute cu brațele, așa cum o face zeul Ganesha.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.