Spațiul deschis: stilul decorativ pe care îl vei iubi
 

Spațiul deschis: stilul decorativ pe care îl vei iubi

Ți-a trecut prin cap să unești baia cu dressingul sau bucătăria cu sufrageria? Acest lucru se încadrează în stilul decorativ numit „spațiu deschis” sau „open-space”.
Spațiul deschis: stilul decorativ pe care îl vei iubi

Ultima actualizare: 15 octombrie, 2022

Dacă vrei să profiți mai mult de locuință, spațiul deschis sau open-space este un stil decorativ ideal. Este vorba despre realizarea de spații largi multifuncționale.

În zilele noastre, spațiul deschis are mulți adepți. Acest lucru se datorează faptului că nevoile s-au schimbat. Familiile nu mai sunt la fel de mari ca în trecut, iar casele devin tot mai mici.

Spațiul deschis ca stil decorativ

Dacă vrei să renovezi, ideal este să cunoști toate opțiunile pe care ți le oferă piața, inclusiv conceptul open-space. Poate fi necesar să dărâmi niște pereți, având grijă să nu afectezi pereții de rezistență, stâlpii sau grinzile.

1. Bucătărie și sufragerie integrate

Este vorba despre dărâmarea zidurilor care separă aceste zone. În mod tradițional, aceste camere sunt concepute ca zone izolate. Le poți separa într-un mod diferit. Pentru a delimita spațiul, poți folosi o insulă, o masă sau un covor.

În acest fel, poți interacționa cu restul familiei în timp ce pregătești cina. Dacă nu îți plac mirosurile care invadează alte spații, poți instala uși glisante din sticlă pentru a le închide în timpul gătitului.

Când termini de pregătit mâncarea, deschizi ușile pentru a te bucura de spațiul deschis. Nu uita să instalezi o hotă pentru a elimina mirosurile și fumul.

Femeie care curăță hota
Curățarea regulată a bucătăriei este esențială. Va fi mereu la vederea oricui vine în casă.

2. Baie și dressing

Da, este o soluție minunată. Ieși din duș și intri într-un dressing cu oglinzi, covoare și design plăcut. Nu trebuie să treci prin dormitor pentru a ajunge în dressing. Deși pare o prostie, este o mare diferență, mai ales dacă ai un partener.

Este posibil ca tu și partenerul tău să aveți programe diferite, așa că este o idee bună să nu-i perturbi somnul. În acest fel, nu va trebui să aprinzi lumina dormitorului în timp ce te pregătești de lucru.

3. Dormitor, baie și dressing?

Mulți preferă intimitatea în baie. Exista însă materiale care oferă intimitate: de exemplu, ferestrele care devin translucide printr-o apăsare de buton. Totul depinde de ceea ce cauți și de bugetul pe care îl ai. Este foarte important să nu uiți de ventilație.

Factori pe care ar trebui să îi iei în considerare dacă adopți spațiul deschis

Există câteva măsuri de bază pentru ca proiectul de renovare să nu devină un dezastru:

  • Este recomandat să angajezi un expert în domeniu. Dincolo de estetică, sunt și alte aspecte vitale, precum diferențele de înălțime, cablajul, conductele, iluminatul, etc.
  • Menține ordinea și curățenia. Vizitatorii vor avea acces în zona bucătăriei, deoarece nu vor exista pereți sau uși.
  • Optează pentru un dressing cu uși, deoarece menținerea ordinii este întotdeauna un inconvenient.
  • Păstrează mobilierul și accesoriile în stare bună, pentru a face o impresie bună vizitatorilor.
În ciuda faptului că spațiul deschis necesită o investiție semnificativă, valoarea proprietății va crește.
Zugrav care amenajează spațiul deschis
Renovarea trebuie să fie lentă. Nu te grăbi și planifică bine tot ce îți dorești.

Spațiul deschis oferă sentimentul de libertate

Spațiul deschis oferă un sentiment de libertate. Poate că acest lucru se datorează lipsei diviziunilor din casele tradiționale. Tu ce crezi? Trebuie doar să consulți mai întâi un expert pentru a nu face lucruri care compromit structura clădirii.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.