Cum se plantează nopalul acasă? Instrucțiuni pas cu pas
 

Cum se plantează nopalul acasă? Instrucțiuni pas cu pas

Nopalul crește din semințe sau lăstari. Descoperiți ghidul de cultivare și îngrijire a nopalului!
Cum se plantează nopalul acasă? Instrucțiuni pas cu pas

Ultima actualizare: 30 martie, 2023

Nopalul se plantează cu ușurință acasă dacă respectați anumite instrucțiuni. Revista Mexicana de Ciencias Agrícolas confirmă faptul că nopalul este cultivat în scopuri alimentare, furajere și chiar farmaceutice. Acum puteți să-l creșteți acasă și să-l consumați oricând doriți.

Cum se plantează nopalul acasă?

Nopalul este o plantă ușor de cultivat și îngrijit. Numele său științific este Opuntia ficus-indica și este un cactus. Funcționează și ca plantă ornamentală, deoarece are flori foarte strălucitoare. Poate crește în ghiveci sau direct în grădină.

Cum se plantează nopalul acasă în ghiveci
Nopalul poate fi plantat în ghiveci sau direct în pământul grădinii.

Instrucțiuni pentru a crește nopalul din semințe

Cultivarea semințelor de nopal este un proces ceva mai laborios. Le puteți cumpăra dintr-un magazin specializat sau le puteți lua direct de la un nopal matur.

Urmați acești pași:

  1. Alegeți locul în care urmează să plantați cactusul: ghiveci sau grădină.
  2. Puneți semințele direct în sol, asigurându-vă că lăsați aproximativ 3 centimetri între ele.
  3. Apăsați-le ușor cu degetele.
  4. Luați puțin pământ și acoperiți-le. Puneți deasupra aproximativ 6 milimetri de substrat.
  5. Adăugați puțină apă. Ideea este ca pământul să fie umed, dar nu în exces.

Instrucțiuni pentru a crește nopalul din lăstari

Alegeți un lăstar sănătos:

  1. Asigurați-vă că lăstarul este în stare bună.
  2. Pregătiți solul.
  3. Nu udați lăstarul până nu dezvoltă rădăcini puternice. Planta va lua lichidul de care are nevoie din depozite.
  4. Aveți răbdare și veți vedea nopalul cum crește.

Îngrijirea cactusului nopal

După plantarea nopalului, îngrijirea este simplă:

Aveți grijă de substrat

Nopalul necesită un substrat fertil cu drenaj bun. Acest lucru poate fi realizat în mai multe moduri. De exemplu, amestecați vermiculit (60%), nucă de cocos sau turbă (20%) și sol nisipos (20%). Nu uitați să puneți și materie organică sau îngrășământ, cum ar fi humusul de râme.

Asigurați-vă că mențineți aceeași calitate a substratului în timp. Amintiți-vă că planta își ia nutrienții din sol.

Adăugați îngrășământ

Nopalul trebuie fertilizat o dată pe lună, de preferință cu un produs lichid. Rețineți că nu trebuie să folosiți îngrășământ în timpul iernii.

Nopalul preferă îngrășămintele cu azot în faza de început și cu fosfat și potasiu înainte și după înflorire. Alegeți o concentrație foarte scăzută.

Fruct de nopal
Puteți planta nopalul acasă în două moduri. Apoi, trebuie să-l îngrijiți la fel indiferent de metoda aleasă.

Asigurați lumina

Nopalul este o plantă care crește adesea în zonele aride, unde se bucură de o bună expunere la soare. Când este cultivat acasă, trebuie să aibă condiții similare, așa că va fi așezat într-o zonă în care primește lumină directă.

Iarna, păstrați nopalul la umbră pentru ca fructele să nu se ardă.

Tăiați nopalul când este necesar

Nopalul crește destul de mult. Dacă preferați să aveți o anumită formă, atunci tăiați-l. Frunzele pot ajuta la crearea altor plante. Eliminați florile și tulpinile deteriorate sau ofilite.

De ce să plantați nopalul acasă?

Nopalul are beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina A, B și C, precum și în minerale (magneziu, sodiu, calciu și fier). Este un aliment care furnizează fibre, după cum a raportat Institutul Mexican de Securitate Socială (IMSS).

În funcție de spațiul disponibil și de modul în care doriți să vă bucurați de nopal, alegeți un ghiveci sau plantarea în grădină. Desigur, trebuie să aveți în vedere aspecte importante, precum tipul de substrat, care trebuie să garanteze un drenaj foarte bun. De asemenea, este necesar ca planta să fie expusă la soare, mai ales în prima etapă a creșterii sale.

Dacă ați luat decizia de a crește cactusul nopal din semințe, păstrați substratul umed și puneți ghiveciul într-o zonă umbrită. Este o cale mai lungă care necesită răbdare, dar oferă satisfacția muncii manuale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.