Cum se spală manșetele și gulerele cămășilor - Doza de Sănătate
 

Cum se spală manșetele și gulerele cămășilor

Petele de pe gulerele și manșetele cămășilor pot părea imposibil de eliminat. Cu toate acestea, nu trebuie să-ți faci griji: în acest articol, vei descoperi câteva trucuri și sfaturi pentru a spăla manșetele și gulerele cămășilor chiar la tine acasă.
Cum se spală manșetele și gulerele cămășilor

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ai încercat toate produsele de îndepărtare a petelor de pe piață, dar tot nu ai reușit să cureți cămășile preferate? Dacă da, nu-ți face griji. În acest articol, îți vom explica pas cu pas cum se spală manșetele și gulerele cămășilor acasă pentru a scăpa de pete odată pentru totdeauna.

Cum se spală manșetele și gulerele cămășilor

Manșetele și gulerele cămășilor tind să se păteze mai des sau să dobândească o culoare galbenă inestetică. Acest lucru este firesc, deoarece gulerele sunt în contact direct cu transpirația pielii. În plus, acestea au tendința să se păteze și cu machiaj.

Pe de altă parte, manșetele devin aproape la fel de murdare ca mâinile, fiind una dintre părțile cămășii care atrag cel mai mult murdăria și petele.

Din acest motiv, este important să acorzi o atenție deosebită manșetelor și gulerelor și să faci anumite lucruri înainte de a pune cămășile în mașina de spălat. În acest fel, te vei asigura că aceste articole vestimentare vor fi complet curate și lipsite de pete.

Iată cum se spală manșetele și gulerele cămășilor în mod corect și eficient. Ia un pix și alege metodele care par mai ușoare sau mai potrivite!

Oțetul alb

Oțet alb, lămâie și bicarbonat de sodiu

Oțetul alb este unul dintre produsele naturale care îți pot face hainele să arate tot timpul impecabil. În plus, este foarte accesibil ca preț și poate fi găsit în orice magazin alimentar.

Efectul de albire al oțetului alb asupra hainelor este celebru, motiv pentru care acest produs este utilizat în multe gospodării. De fapt, oțetul alb stimulează acțiunea detergentului și este, de asemenea, deosebit de eficient împotriva petelor de transpirație.

Pentru a-ți albi cămășile cu acest produs:

 • Mai întâi, înainte de a pune cămașa în mașina de spălat, diluează două linguri de oțet alb într-un pahar cu apă.
 • Apoi, aplică amestecul pe petele de pe manșete sau guler cu o periuță de dinți.
 • Lasă-l să acționeze timp de 30 de minute.
 • Clătește cămașa bine cu apă curată de la robinet.
 • La final, pune cămașa în mașina de spălat (respectând întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă).

Bicarbonatul de sodiu

La fel ca oțetul alb, bicarbonatul de sodiu poate albi manșetele și gulerele cămășilor.

 • În primul rând, dizolvă patru linguri de bicarbonat de sodiu în 1/4 lingură de apă.
 • Apoi, ca în exemplul anterior, aplică amestecul pe manșete și gulere cu ajutorul unei periuțe de dinți. Freacă ușor cu o mișcare circulară.
 • Clătește bine cu apă de la robinet.
 • În cele din urmă, pune cămașa în mașina de spălat conform instrucțiunilor de pe etichetă.

Amoniacul

 • Mai întâi, amestecă părți egale de apă și amoniac într-un recipient.
 • Apoi, așa cum am explicat mai sus, aplică ușor amestecul pe petele de pe gulerele și manșetele cămășilor cu o periuță de dinți.
 • La final, pune cămășile în mașina de spălat la temperatura indicată pe etichetele acestora.

Detergentul de vase spală manșetele și gulerele cămășilor

Femeie care spală manșetele și gulerele cămășilor cu săpun

Detergentul lichid de vase poate ajuta, de asemenea, la îndepărtarea petelor de pe manșete și gulere. Iată pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a curăța cămășile cu acest produs:

 • În primul rând, aplică detergent de vase pe pata de pe gulerul sau manșeta cămășii. Fă spumă și freacă bine.
 • În plus, poți înmuia cămașa în acest produs dacă pata este dificil de îndepărtat.
 • La final, pune cămașa în mașina de spălat. Îți vor plăcea rezultatele!

Detergent lichid de vase, amoniac, bicarbonat de sodiu sau oțet: alege oricare dintre aceste opțiuni și spală manșetele și gulerele cămășilor. Totuși, fii întotdeauna atent/-ă. Unele articole de îmbrăcăminte delicate (cum ar fi hainele de mătase, de exemplu) ar putea fi distruse dacă vin în contact cu amoniacul sau cu bicarbonatul de sodiu.

Prin urmare, ar trebui să aplici mai întâi aceste produse pe o parte a cămășii care nu este vizibilă. În acest fel, poți verifica dacă produsul ales este dăunător sau nu țesăturii înainte de a-l folosi pe manșete și gulere.

În cele din urmă, nu uita că prevenția este esențială. Poți cumpăra apărătoare de gulere și manșete, care sunt disponibile pe piață. Sunt destul de eficiente și, de asemenea, de unică folosință.

În orice caz, suntem siguri că aceste sfaturi și trucuri rapide te vor ajuta să elimini petele neplăcute de pe cămăși. După cum ai văzut, acestea sunt ușor de aplicat, accesibile și naturale.

Care a funcționat pentru tine?


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.